Homologacija in/ali certifikat

Začel/a LuCit, Avgust 16, 2010, 10:12:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

vinotoc

Hvala Janez. To sem želel, ker sem prešlampast, da bi shranjeval revije.
Nisem še natančno pregledal, sem pa našel v št. 25-70 stran 9, izgled registrske tablice.
V št. 26/71 na strani 19 - odločili smo se za modro.
V št. 28-73 na strani 18  - predlogi členov predloga ZMV s komentarji, zakon je malo drugačen :(
LP jernej.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

deuche

Citat od: garac;89895Dajta se raje na 4 oči zmenit.
Najlažje je nekomu očitat takole preko tipkovnice.
Kot sem rekel, novinarji vzamejo iz konteksta, napišejo, kot jim paše, potem pa izpadeš mona.
Kako se temu reče v dramatiki? Tragična osebnost. V želji po tem, da bi storil nekaj dobrega, izpade za slabo.

Garač, moje mnenje o našem predsedniku sem napisal. Mi pa kljub temu pač ni všeč, da tako vztrajno pljuva zvezo, čeprav razen njenega certifikata in izkaznice z njo nimam nič.
Nepremišljene izjave niso le v članku temveč tudi tukaj, če prečitaš malo poste.
Sam se držim pravila, da najprej svoj prag pometem in šele na to se vtikujem drugam. Dokler pri meni ni čisto ne iščem krivde pri drugih in pričakujem od vseh, da bodo tako razmišljali.
Mislim, da je svoje mnenje lahko izražam na forumu, pa čeprav tistim, ki ste najbolj zaslužni zanj moje mišljenje ni po godu. Žal Vojkota nisem videl že nekaj let in tudi če bi želel upoštevat tvoj nasvet, se ne morem odpeljat dobrih 1000km stran samo na pivo.
Tisti primeri iz književnosti mi pa nič ne pomenijo, ker mi nikoli niso šli jeziki, ne domači in ne tuji. Tako, da drugič uporabi kak primer iz naravoslovja, da bom zastopu kaj češ met. :Hammer3:

janez

Koper pa Štorje pa ja niso tolk daleč ?

Ajde, da ne bom dobu občutek da netim prepire, k sem odpru temo...

deuche

Citat od: janez;89961Koper pa Štorje pa ja niso tolk daleč ?

Ajde, da ne bom dobu občutek da netim prepire, k sem odpru temo...

Janez verjemi, če greš čez Koln do tja, je dolga...

Pa saj niso prepiri. Sem jasno napisal, da je naš predsednik v redu mož, če se pa z nečim ne strinjam oz. odobravam pa to (upam da) še ni prepir. Èe pa je tako izpadlo pa me :breaking_pc:

janez

No jaz sem glih na pol poti pa obadva k men na pir.

andraž

Tablice so nadgrde... Stare dol pa nove bogato plačane gor, pa nova prometna, pa plačilo zamejave tega vsega... Slovenija... Sem bolj preletel tole temo, ker sem bolj na tesnem s časom; mi kdo lahko napiše kaj pravi zakon glede uporabe starodobnika. Anže je pisal, da imajo nekje možnost vsakodnevne vožnje do max. 25 km od bivališča... Kaj je v pripravi pri nas?

amipick

Kot sem včeraj napisal,sem poklical na LPP in smo se zmenili,da se čujemo čez dober teden,da preštudirajo zakon.Mi bodo znali(upam) bolj podrobno povedat,kako bo zgledalo vsee skupaj.Do takrat pa....Anže,se dobimo na pivu?
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

deuche

Kežo jebe geografija, Vojko pa tudi misli, da je to pol poti in je določil pivo na nikogaršnji zemlji. Drugo kot ubogat predsednika itak ne ostane, samo ne vem kdaj bomo to izvedli. Andražu sem že skoraj leto dni dolžen pivo pa še nič s tega. Ker pa smo še mladi ni dvomit, da en dan sigurno bo.

deuche

Danes sem izvedel obljubljen obisk pri Sassenu in glede nemškega sistema dobil sledečo razlago okoli tablic in ureditve sistema:

Rdeče table niso oldi table temveč, če imajo za oznako mesta 06 pomeni, da so to handlarske tablice in jih trgovec premešča iz avta na avto z namenom testnih voženj, servisom itd. Kot je dobesedno rekel ni zdravo, da te z njimi dobijo pred hipermarketom in polnim avtom špeže.

Rdeče tablice z oznako 07 za oznako mesta, se premeščajo iz avta na avto ina naj bi služile tistim, ki imajo več avtomobilov in plačajo zavarovanje najdražjega, ki ni nujno najmočnejši temveč grejo zavarovanja tudi po statistiki nesreč modela avta za nazaj. Dosti oldijev jih ima čeprav niso temu namenjene. Posamezen avto naj bi prevozil do 10.000km v enem letu, čeprav se s tem nihče ne ubada. Te table izginjajo iz trga in kot je rekel se mu zdi, da se jih neda več dobiti.

Pravo oldi tablico, ki ima zadnjo črko H, kot historic wheicle lahko dobijo samo zgledni oldiji. Žal se nisem spomnil vprašat kako in kdo to ocenjuje. Avto plača manjšo cestno takso in manjše zavarovanje. Bilo je rečeno za DS 23 cestna taksa nekoliko manj kot 200€ in zavarovanje slabih 300€, kar je bilo opisano kot zelo zelo poceni. Omejitev s to oldi tablo ni niti po letnem času, niti po kilometrih in niti po tem kje se voziš. Pogoj pa je še en avto, ker s tem naj bi bila preprečena uporaba za vsak dan. Eden od delavcev pravi, da se s to tablico, DSko break in kamp prikolico vsako leto klati po evropi kot dopust in ne na kako organizirano zadevo. Pa še to, tablica je normalna bela in le zadnja črka je H. Avta ne moreš registrirat za man j kot leto in ga prej odjaviti, ker se smatra ta registracija tako poceni, da tega ne dovolijo.

Tako je bilo danes meni razloženo in morda je pomešan kak detajl, bistva naj bi bila taka. Èe je vse to res pol pri njih ni slabo in, če so naši tudi tu kopirali švabe potem morda ne bo hudega.

Lenko

@deuche hvala za zanimive informacije
Èe je res takole pri njih in se kaj podobnega obeta tudi nam se mi zdi zadeva kar uredu.
Seveda moram najprej priti do tega da bo moj avto oldi.
Sedaj sem lovil 25 let zdaj bom pa 30. Edino kar me reši je to da bo avto pred 31.12.2013 star 25 let in bi lahko padel še v režim z 25 leti.
Počakajmo da pri nas malo bolj naštudirajo zadevo in da izvemo kaj več.
LP

dvorjan

Citat od: Lenko;90105Sedaj sem lovil 25 let zdaj bom pa 30. Edino kar me reši je to da bo avto pred 31.12.2013 star 25 let in bi lahko padel še v režim z 25 leti.
Počakajmo da pri nas malo bolj naštudirajo zadevo in da izvemo kaj več.
LP

Jaz sem v povsem enakem polozaju, vendar, kot sem ze zapisal, se mi prav nic ne mudi postati starodobnik na vrat na nos. Pac nas spackarje resuje dejstvo, da gre za cenovno ugodno vozilo, zato tudi zavarovanje ni ubijalsko. Verjamem pa, da je na drugi strani cela vrsta ljubiteljev z avtomobili, ki stanejo precej vec in jim obilna bonifikacija sploh omogoca registracijo in voznjo njihovih konjickov.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lenko

Osebno mi ni težko plačati tudi polnega zavarovanja za spačka. Skrbi me predvsem kak karambol. Èe je avto normalno registriran in nima cetrifikata mi ga bodo cenili po EUROTAX kar pomeni da bom dobil zanj lih tolko da bom šel na eno malico.
Èe sem pravilno informiran se v primeru da imaš certifikat vključi v cenitev SVAMZ (njihovi komisarji), kar pomeni da avto ocenjujejo tudi po ostalih lastnostih ne samo po letniku.  
Èe se motim naj me kdo popravi.

amipick

Lenko-ni več tako.Zavarovalnice izplačujejo realne odškodnine tudi brez certifikata in posredovanja zveze.
Primeri:enemu naših iz KP se je zaletel en tip  v Dyano.Pri prošnji zveza ni kaj dosti ukrepala.Na koncu je pomagalo to,da je poznal enega,ki dela na zavarovalnici.
Spet drugemu se je ena gospa zaletela v zadnji odbijač(dyana).Torej malo zvit odbijač,en nosilec,malo popraskana barva,ki če ne pogledaš dobro niti ne vidiš-odškodnina 330 eur.Še par let nazaj,bi mu izplačali totalko.Pa nima ne certifikata in niti homologacije,normalno osebno vozilo.Pogoj je verjetno samo ta,da je dotično vozilo zrihtano,ne pa kaka kripa.In NE,ne pozna nobenega na zavarovalnici!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

mickolino27

Pozdravljeni,

mene pri vsem tem zmoti predvsem nekaj stvari. Kdo in zakaj mi pravzaprav sploh lahko predpisuje kdaj in kam se bom vozil z avtomobilom, kolesom, triciklom, mopedom ipd., ki je moja in samo moja last??! Sicer sem laik v pravnih zadevah ampak je cisto mogoce da se s takimi "predpisi" krsi kaksen visji zakon, mogoce celo Ustava?! Drugo vprasanje pa je, kdo in kako mi bo dokazal, da ne potujem na srecanje ali razstavo recimo nekam v tujino. Naprimer ce me ustavijo pri Celju grem na srecanje v Nemcijo, Belgijo, Nizozemsko ali kam drugam,sem se pac odlocil iti skozi Karavanke.  Ce me ustavijo na Primorskem pac potujem proti Italiji, Franciji ipd. (sem iz Maribora). Ce mi pride gnjavit pri Sparu kjer ravno zlagam nakup v prtljaznik ces da imam avto za vsak dan in nakupe mu recem da sem ravno prisel iz Indije Koromandije in sem se ustavil pac pri Sparu, kdo in kako mi lahko dokaze da nisem bil tam?! Verjetno imam pravico se odpraviti na srecanje tudi par mesecev pred zacetkom srecanja in obiscem pac se v vsaki drzavi 5 prijateljev, ki tam zivijo ipd. Sicer je v nasi drzavi ogromno bedakov, nazalost se najvec tam kjer se sprejemajo zakoni, ampak mislim, da je dosti za lase privlecenega, seveda pa se pri nas ne bi cudil ce bi uvedli knjige za vpisovanje kilometrov, kot je trenurno za sluzbene avtomobile.  Ne vem....v glavnem je dosti nejasnega.

LP
                                                                             Mitja