Homologacija in/ali certifikat

Začel/a LuCit, Avgust 16, 2010, 10:12:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Se čist strinjam... Zato pač plačujem normalne cene za registracije in ostalo. Edin za DAKa še ne vem. Je tovorni, mogoče uštimam sedeže in pasove ter ga registriram kot osebnega... mogoče ne, ampak pod veterana pa nikakor. Avto bo lep in za vsak dan, kluka in prikolica za smeti , materijal in ostali tovor.

dani77si

še vedno nobene prave informacije glede homologacije in popusta..
je že kdo dubu popust za zavarovanje samo s homologacijo brez certifikata ali ne?

deuche

Ali to kar je Vojko napisal ni OK:
>>Kar se zavarovalnic tiče,sem jaz osebno klical na vse zavarovalnice,in so mi skoraj vsi,razen Adriaticslovenica,in tilie povedali,da dajo popust samo na podlagi homologacije,nič več z certifikatom.Adriatik in tilia dajo tudi(za zdaj) popust z certifikatom,če imaš pri njih še kaj zavarovanega!<<

Meni maja 2010, na adriatiku niso upoštevali vpisa starodobnik v prometni in sem moral na brzino zrihtat certifikat. Je pa res, da je agentka nekaj brskala po svojih navodilih in nisem prepričan, če je vedela kaj počne.

dani77si

saj zato, ker sta mi dva agenta še malo pred novim letom zagotavljala da brez certifikata ne bo nič..zato me tole zanima..
in če je kdo na podlagi vpisa starodobnik že registriral s popustom brez kakih posebnih vez in stavkov: "pa ne okol govort"

dvorjan

Koliko pa sploh znese osnovno zavarovanje za spacka? 150€ na leto?

Ta denar se pa ze najde, da se ni treba potem ubadati kdaj in koliko se bo clovek vozil, verjamem pa, da pri kakih starejsih V6 in V8 masinah pa pride certifikat starodobnika se kako prav ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Spaček ni težava za zavarovanje, če imaš 50% bonusa je zelo znosna številka. Za kaj večjega pa so težave. Največji problem vidim, da če imamo homologacije, kjer piše da smo lastniki starodobnikov, se ne bomo v lepih dneh mogli voziti po opravkih preveč naokoli. Na kakšen način bi potem lahko peljal DS-ko iz Lj. do Mb. k Robiju na kakšno popravilo... Avtovleka? Kljub temu verjetno zakon še dolgo ne bo sprejet, saj je v njem veliko nejsnosti... Pa tudi v Slo se vse dogaja počasi, predvsem na področjih, ki so tako nejasna kot področje starodobnikov. Èe pogledamo samo na kakšen način se dobivajo popusti pri zavarovanju... Eni imajo samo homologacijo, drugi certifikat, tretji oboje, pa morajo imeti pri isti zavarovlnici zavarovan še en novodobnik...

vidobbb

V osnovi je skregano z vsemi načeli.En avto imaš normalno registriran, drugega oldija pa z določenim popustom,kar je vse ok.Kdo ali pa kater Slovenček se pa lahko vozi z dvema avtomobiloma hkrati.Lej, pa smo spet v Avstriji ko imajo za več avtov eno tablico,vmes tudi oldija.Ko si pa prvi lastnik avta že 32 let,pa tud pomisl ne kolk stroškov jeto, še posebej enga citrončka,ki že gnije sam da ga pogledaš,je pa res vsaka čast zavarovalnici,da ti da tak bonus po tollikih letih polnega zavarovanja Pa da na konc koncev z avtom polniš neko tehnično dediščino z raznimi zakonskimi omejitvami se pa v ničemer ne strinjava z mojo Dy.

amipick

Alora,zakon je sprejet,z 1 julijem stopi v veljavo.Baje dobimo extra tablice,ostalo kot sem napisal so samo moji strahovi,nič panike!
Èe sem napisal,da sem klical vse zavarovalnice-v novembru 2010-in so mi vsi rekli,da rabijo po novem homologacijo vozila kot starodobnik,in NE več certifikata,tako tudi je!!!
Tudi jaz sem bil sit vseh rakla kazala,pa sem si vzel 15 min in poklical naokoli,pa saj ne grizejo!
Kaj delajo razni agentje in ostali ne vem,ZAVAROVALNICE URADNO SPREJMEJO ZA POPUST SAMO HOMOLOGACIJO STARODOBNIKA.
Jaz sem že zavaroval amija samo z homologacijo.Pa je agentka na zavarovalnici-zelo prijazna- iskala druge rešitve,klicarila nadrejene,če se bi le kaj dalo pa ni blo kaj.
Anže-saj nisem reku,da v nemčiji imajo kake koli omejitve-ker to niti ne vem-vedu sem pa za extra tablice.
Èe bo ta stvar prinesla kaj pozitivnega OK,če ne pa...razprodaje!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Torej adijo SVAMZ... men se že ne splača met certifikata! Pa bojo letele pritožbe iz SVAMZa pa še od kod sem pa tja...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Zakaj naj bi se pritoževali,saj so oni naredili osnutek zakona!
Imeli bodo še vedno kup članov,kot smo mi pri Citroen klubu.MI smo bili njihovi člani samo zaradi popustov.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

vidobbb

Tko, moja zgodba.Po obnovi 2007 sem dobil začasni certifikat in pri zavarovanju avtomatsko iz 50% bonus na 90%.S tem, da mi je na ostanek plačila še vsako leto obračunana 5% boniteta.Se pravi bi sedaj po nekem vrednotenju ko so + in celo - bonitete,prišel na 70% bonusa pri zavaronju.No pa adijo starodobništvo. Cestnino pa tko plaujem za 1300 ccm,kje je šele 602,100% vsako leto.V parih letih grem v penzijo in takrat z dy uživat vsak dan.Do takrat se pa naši Slovenčki kremeniti znajo izmislt cel kup bedarij.

gregor

Za homologacijo starodobnika rabiš certifikat, oz. mnenje da je primeren za oldija.  Torej svamz še vedno rabiš.
Ali se motim?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

amipick

gregor imaš prav.Tu je jasna naveza SVAMZ-homologacija!Država gre pri tem ZELO na roko svamzu.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

mirchi

Kot bi slutil lani jeseni nisem registrira l Gs-a.vzrok,certifikat potekek,pa avto je treba postimat.Ce se to sranje z zakonom ne uredi ga se dolgo ne bom postimal.Avta nimam zato,da ga vozim vsak dan,redko grem na srecanja,neizmernn pa uzivam,ko mam fraj dan-vikend-popoldan,pa sedem not,pa punca zraven pa grem na obisk-izlet-kavo-krog,se sprostim,da se bom pa vozit ko mi bojo drugi rekli...joj me dvigne,jebiga,ceprav ni drago,si redne registracije ne morem privoscit,za tistih 3 do 5 tisoc kar jih prevozim na leto.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Citat od: amipick;89742Zakaj naj bi se pritoževali,saj so oni naredili osnutek zakona!
Imeli bodo še vedno kup članov,kot smo mi pri Citroen klubu.MI smo bili njihovi člani samo zaradi popustov.

Samo jaz ne vem, kaj si ti malo preveč s teranom na vezi ali kaj ti je. Kako ti lahko pade na pamet, da glede na sojo funkcijo kaj takega izjaviš? To ti je pluvanje v lastno skledo.

Zveza je krovna organizacija vseh pričlanjenih klubov med drugim tudi CKSja.

Kot taka naj bi zastopala interese vseh pričlanjenih klubov med katere spada tudi CKS, kateremu pa ta osnutek zakona ni v interesu.

To pomeni, da se vodstvo CKSja ni hotelo, ni znalo ali pa je bilo kljub vsemu trudu neuspešno pri uveljavljanju svojega interesa preko zveze v obliki osnutka zakona. Glede na tvojo izjavo mislim, da nisem prekritičen, če izberem "ni hotelo", čeprav situacije ne poznam.

Vojko, z vsem spoštovanjem, do vsega kar si naredil in dosegel, se vse eno malo zamisli, ker funkcija ki jo imate ni samo aktivnost znotraj kluba temveč tudi politika in z njo povezano lobiranje za boljši jutri. Tu se lahko učite kar od zveze, ki jo pljuvaš.

Za sledeči put pa, prije stavljanja jezika u pogon uključi mozak.