Homologacija in/ali certifikat

Začel/a LuCit, Avgust 16, 2010, 10:12:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Èe imaš certifikat se za popust lahko obrišeš.Èe imaš homologacijo imaš popust samo boli glava.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Zeko124

Citat od: amipick;89593Èe imaš certifikat se za popust lahko obrišeš.Èe imaš homologacijo imaš popust samo boli glava.

Sepravi, ti po novem certifikat ne prinaša pravzaprav nobenih prednosti, razen tega da lahko rečeš, da imaš starodobnika? :argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

Vojko očitno je situacija na obali precej drugačna, kot na celini. Tu celo poletje ne srečam spačka, kaj šele pozimi
Pozimi srečam edino tebe in sušota pa kežo, ki pa bonitet ne koristi.
Po moje ima 99% članov ob starodobniku še en avto za vsak dan. Večinoma so to C5 break in Berlingi.
Bom rekel, da me tablice ne skrbijo, ker dvomim, da bomo presegli št. km, ki jih bodo določili.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

CitroDS

Me prav zanima kaj bo letos pri registraciji žabe, imam pri Tili zavarovano, in pokažem samo že dalnega leta 2005 pretečen certifikat in člansko izkaznico in vse štima, sploh ne opazijo da je pretekel certifikat.
Kaj bo letos bomo pa videli, upam da bo šlo tudi na ta način skozi, če ne bom plačal pa polno zavarovanje.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

2sv

moje mnenje je pa tako da če mi bo veljal certifikat da bom mel zavarovanja 10%pol ok. če pa ne gre avto od hiše ker da ga bom mel v garaži in se bom peljal takrat ko bodo oni določli potem ga nerabim 100% pa nemislim plačevati zavarovanja ker za vsaki dan imam pa drugi avti

janez

... zakaj pa ne Spaček za vsaki dan pa gredo drugi stran od hiše? Registracija je cenejša, vzdrževanje je cenejše pa tudi obnova ne stane tolk kolk stane nov avto... Za krajše poti idealen, če pa greš kam dalje pa avtobus in vlak. Tudi ekološko je tak način bolj sprejemljiv pa da se malo pohecam... spačka lahko 100 % recikliraš - ko je znucan ga obnoviš in voziš dalje.

Ma ja , sej vem...utopija...

2sv

imam saxo-ja 1.1 in imam isto ceno cestnega sklada kot za spačka zavarovanje je skoraj isto porabo mam manjšo na saxo-ju tak da bo ostal pri hiši te pa zatopim ker te poznam kako razmišljaš in nimam nič proti tvojmu razmišljanju sam me pa moti da država tako razmišlja in ne spoštuje nas ubogih  državljanov  lp.

dyfan

Èe na certifikat ne bo več popustov, marsikdo ne bo več plačeval članarine.
Tako bomo vsi potegnili kratko: lastniki starodobnikov, klubi, SVAMZ, SVS...

In posledično zaton starodobništva? A SVAMZ in SVS nič ne lobirata?

LP
Lep pozdrav!

deuche

Citat od: amipick;89590Vsi me kličete,jaz pa sploh ne vem za to temo!

Kar se članka tiče-nisem vedu,da bom slaven-novinarka je vzela par stavkov in jih sestavla,ma sem skoraj tako tudi povedal.

G.Predsednik, PR služba očitno slabo dela :breaking_pc:

deuche

Citat od: amipick;89590Ko sem jaz šel z amijem delat homologacijo,sem vprašal g.Zajec,če to vodi v kake omejitve in mi je zagotovil da NE.Je omenil pa da bi bilo dobro imet še en avto za vsak slučaj!
Govoril sem o "nevarnosti" tablic pa mi ni noben verjel,in sedaj jih imamo tu!To sem govoril,ker mi je nekdo reku,da imajo starodobniki v nemčiji extra tablice.In ker naši politiki sledijo večinoma nemčiji...Iz tega sledi tudi strah pred možnimi drugimi omejitvami,kot so letni čas v katerem se lahko voziš in št. prevoženih kilometrov na leto.To je čisto moj strah,nočem delat panike!

Tu bi bilo zanimivo vedeti, kaj bo. Ali se bo dalo homologiranega oldija sploh normalno registrirat "za vsak dan", ali bo potrebno nazaj v normalen avto homologirat, kar pa ni izvedljivo, ker so zahteve jasne.

V nemčiji po moje omejitev s posebnimi tablicami ni, ker dostikrat vidim na parkiriščih rdeče tablice ob normalnih dneh. Bom to preveril konec drugega mesca, ko se vrne en sodelavec, ki se z oldiji bavi oz. morda že ta teden, ko grem na obisk k Sassenu, če bo možakar zgledal primeren za razgovor. Definitivno, pa imajo rdeče tablice privilegij v mestnih središčih, kjer ne veljajo omejitve po euro grupah za emisije. Normalni avti morajo sicer imeti nalepke na šipi in za ta prekršek švabe celo piko fašejo.

Vsekakor imam občutek, da je ta zakon spesnjen na brzino brez razmisleka in bo tu zmeda in nešteto čudnih situacij.

deuche

Citat od: janez;89615... zakaj pa ne Spaček za vsaki dan pa gredo drugi stran od hiše? Registracija je cenejša, vzdrževanje je cenejše pa tudi obnova ne stane tolk kolk stane nov avto... Za krajše poti idealen, če pa greš kam dalje pa avtobus in vlak. Tudi ekološko je tak način bolj sprejemljiv pa da se malo pohecam... spačka lahko 100 % recikliraš - ko je znucan ga obnoviš in voziš dalje.

Ma ja , sej vem...utopija...

Keža ne seri. In jaz naj bi se, ko delam v Sloveniji vozil 136km v eno stran na delo s 600 kubiki, oz. avtobusom ali vlakom, ki v sloveniji oba potrebujeta za 100km od KP do LJ 2,5 ure. Potem pa še za naslednjih 30km eno uro z avtobusom. Pa saj nisem sadomazo.

Tudi tu je razlika s tujino. Frankfurt-Koln, 200+km, 50min z vlakom. Tu pa lahko po tvoje razmišljaš. :BigThumbs:

deuche

Citat od: dani77si;89403tale zadeva bi men super pasala..sam pr nas tega ne bo..ker bi bil tak kaos da bi se jokal..

Ne zaradi kaosa temveč zardi denarja, ki ti ga morajo izpulit.

En, že malo star članek; http://www.zurnal24.si/avtosvet/registrska-tablica-ena-vozila-drzava-avstrija-svica-nemcija-175570/clanek

dani77si

hmm..zdej govorite da rabiš za popust homologacijo in ne certifikat. nazadnje ko sem preverjal je bil nujen certifikat (triglav in grawe).
homologacijo imam narejeno, certifikata nimam.

kaj hudiča je zdej res? ali je to odvisno od kraja kjer registriraš?

janez

Citat od: deuche;89636Keža ne seri...

Ne tak ostro... sej sem napisal ,da je to utopija... Kdor ima takšno službo pač ima. Večina pa ima službe v svoji bližini in je pač vseeno ali gredo z 200 konji ali 20 konji...

Imam pa prijatelja, ki se vozi vsaki dan iz Radenc v Konjice v službo. Prej se je vozil s Hroščom, zdaj pa s starim Tvingotom.

Kot sem že v enem prejšnem postu napisal, večina ljudi kupuje čez leto razne neumnosti, ki nanesejo veliko več kot pa je normalna registracija za spačka...

deuche

Oprosti Keža nisem želel biti oster. Samo danes pač življenje teče v ritmu, ki ga narekuje tehnologija. Èlovek je že kar nekaj časa nespremenjen in se v osnovi še vedno lahko premika samo par km/h in temu primerno razdaljo naredi v nekem času.
Verjetno je tvoj izi način življenja boljši od našega oz. mojega, ko več ne vem ali živim zato, da delam ali delam zato, da živim. Vsekakor imaš železno voljo, da te tok ne odnese, vendar si jaz ne predstavljam več, da bi z dijano dirkal kot včasih tudi po dvakrat na teden iz KP na Ptuj k moji sedanji ženi dokler to še ni bila, ali pa da bi nekaj mesecev starega mulca z dijano vlekel pozimi okoli na pot.
Za moje pojme naj bodo avti, ki bistveno odstopajo od trenutnih standardov pač v uporabi občasno in naj zato tudi obstaja privilegij popustov. Za tiste, ki pa želijo avto dnevno uporabljat, pa pač normalan registracija, ki bi jo jaz bil pripravljen plačat za to, da mi nihče ne skače po glavi kaj lahko in kaj ne smem, čeprav nimam namena dnevno uporabljat nič drugega kot en dokaj dober in en "štrapac" avto, ki sta za to pri hiši.

V končni fazi je v Sloveniji polna cena registracije za avto z 2500+cm3 in 130+kW samo 1200€, kar je v primerjavi s tujino smešno nizka cena.