Homologacija in/ali certifikat

Začel/a LuCit, Avgust 16, 2010, 10:12:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

@amipick hvala za pojasnilo. To je že bolje slišat. Jaz sem se vedno najbolj bal tega. Glede na to da sem v lanskem letu kar nekaj vložil na avto bi se precej sekiral če bi mi ga ocenili kot vsak drug avto. Ga pa zaradi tega vseeno nisem ves čas skrival v garaži ampak sem naredil nekaj kilometrov. Sedaj pa malo počiva in čaka na novo sezono.
LP

2sv

no danes sem pa jaz kljical na svojo  zavarovalnico  (tilija) ki imam sklenjenih  kar nekaj  zavarovanj (avto ,motor, otroke  boljša plovica ma tudi avto tam zavarovan in tudi spaček je tam zavarovan)  pa je reku da bi mogel biti še življensko ali premožensko zavarovan da bi imel 90%popuste za spačka  glede da to da  mam certifikat zanjega

andraž

Citat od: Lenko;90112Osebno mi ni težko plačati tudi polnega zavarovanja za spačka. Skrbi me predvsem kak karambol. Èe je avto normalno registriran in nima cetrifikata mi ga bodo cenili po EUROTAX kar pomeni da bom dobil zanj lih tolko da bom šel na eno malico.
Èe sem pravilno informiran se v primeru da imaš certifikat vključi v cenitev SVAMZ (njihovi komisarji), kar pomeni da avto ocenjujejo tudi po ostalih lastnostih ne samo po letniku.  
Èe se motim naj me kdo popravi.

Leta 2005 sem imel kar konkreten karambol s Spačkom, ko me je ena kura s polotom konkretno nabila od zadaj. Spaček je imel zlomljen desni zadnji krak šasije, menjali so zadnjo steno, pod prtljažnika, zunanji d. blatnik nosilec odbijača, odbijač, obe zadnji luči, sprednjo masko, rog odbijača, klepanje sprednje havbe in barvanje vsega skupaj - to je stalo malo pod takratnih 800.000 Sit. Ko sem brez certifikata in kakšnih koli vez peljal na oceno škode, sem bil zelen od strahu, da bo totalka in mi bodo dali 30.000 Sit in poslali domov. Pa k sreči ni bilo tako, oglednik je preveril njihove podatke o ceni in videl da je vreden cca. 1.400.000, ter brez težav potrdil popravilo. Sreča v nesreči.

janez

Iformacije, ki sem jih včeraj dobil niso nič kaj spodbudne... Èlovk je kupu spačka s tem vpisom vendar se misli vozit z njim pa je povprašal okol ko ga je šel registrirat... Tole mi je povedal:

Tisti vpis starodobnika v prometno se ne da več izbrisat... (vir LPP, teh.pregled, ...). Razlog? Ker je večina starodobnikov pripeljanih iz tujine in plačane dajatve za starodobnika (davek) . V glavnem , kdor ima vpis je zapečaten in odvisen od države ,ki bo naredial v bodoče kar si bo pač izmislila.

Je pa kar nekaj nadutežev okol... Je klical na Vransko kako je s temi vpisi in certifikati in je dobil odgovor ... Ja nič ni to, sej smo mi pisali zakon. Je klical nekega predsednika CKS da se včlani v klub pa je odgovor dobil ... Ja pa si resen? ne moreš kar tak, moraš delat, se moramo enkrat dobit da vidimo ... bla, bla...

Ej, človk je leto dni iskal spačka, zapravu premoženje za nakup pol pa tak...

dani77si

prejšnjič sem se nekaj mudil na tehničnih v ljubljani..
odgovor glede registracije starodobnikov:
najbolj pravilno glede popustov je vpis STARODOBNIK v prometno..
nobenega certifikata in to..

kar pa se tiče omejitev vožnje in podobno..to pa ne vem kako bo..

dyfan

Leta 2010 je še veljalo tako:

- vpis "Starodobnik" v prometni je pogoj za popust pri cestni taksi (certifikat ni potreben),

- veljaven certifikat in še drugo zavarovano vozilo sta pogoja za popust pri zavarovanju (vpis "Starodobnik" ni potreben),
  se pa ti pogoji nekoliko razlikujejo med zavarovalnicami.

Je že komu kaj znano, kdaj bo končno sprejet ta "slavni" zakon, da ne bomo samo ugibali?

LP
Lep pozdrav!

bizi

Citat od: janez;91562Iformacije, ki sem jih včeraj dobil niso nič kaj spodbudne... Èlovk je kupu spačka s tem vpisom vendar se misli vozit z njim pa je povprašal okol ko ga je šel registrirat... Tole mi je povedal:

Tisti vpis starodobnika v prometno se ne da več izbrisat... (vir LPP, teh.pregled, ...). Razlog? Ker je večina starodobnikov pripeljanih iz tujine in plačane dajatve za starodobnika (davek) . V glavnem , kdor ima vpis je zapečaten in odvisen od države ,ki bo naredial v bodoče kar si bo pač izmislila.

Je pa kar nekaj nadutežev okol... Je klical na Vransko kako je s temi vpisi in certifikati in je dobil odgovor ... Ja nič ni to, sej smo mi pisali zakon. Je klical nekega predsednika CKS da se včlani v klub pa je odgovor dobil ... Ja pa si resen? ne moreš kar tak, moraš delat, se moramo enkrat dobit da vidimo ... bla, bla...

Ej, človk je leto dni iskal spačka, zapravu premoženje za nakup pol pa tak...
Tale je pa zgleda ni z mano kontaktiral,haha
bizi

janez

Ne Bizi... sem mu rekel naj v ljubljano kliče...

2sv

jaz mam občutek da so z temu zakonu malo zakomplicirali in naredili veliko škodo starodobništvu jaz osebno mam avto za veselje ko je lepo vreme se vsedem in palje ali v službo,kam na obisk,na izlet na te razna srečanja grem zalo malokrat ker imam takšno službo da nimam vsaki vikend čas in voljo se pa rad peljem takrat ko se meni zahoče in ne takrat ko bodo oni gospodi rekli ki so ta zakon podpisali  tako da jaz sem se malo pozanimal in se bom verjetno odločil tako da bom imel svojga spačka registriranega normalno nekaj že imam popusta nekaj ga še  bo  certifikata si nebom več rihtal in tudi članarine  pri g. gromu ne bom več plačeval in bom za ta denar že imel pokrito zavarovanje pol se pa naj jeb...   no tako je trenutno moje mnenje

janez

Suma sumarum te teme... KAj smo do sedaj ugotovili?

Da se uvajajo stvari preden se kaj ve več o tem.
Da se potem zakoni delajo na osnovi uvedenih zadev.
Da se ne ve kaj zakon sploh misli .
Da nazaj ni poti.
Da ljudje "šparajo" kjer koli je možno brez razmisleka.

Da je najbolje plačat polno in pozabit za eno leto, itak je avto v vsakem primeru luksuz. Kdor si lahko privošči luksuz pa se mu tak je*e za stroške.

Sem še kaj pozabil?

Aja, pa v CKS se nosijo kot da jih ljudje rabijo... in ne oni njih.

Mike666

2SV tudi jaz sem pri tem razmišljanju. Na meni se ne bojo bogatili. In moj avto je, jaz ga vzdržujem, jaz ga tankam in jaz se vozim z njim in nihče mi nebo narekoval če se lahko peljem ali ne in podobno. Ko jih jebe.:breaking_pc:

janez

2sv

mike666 pol nas je le več ki tako razmišlamo  bravo naši

janez

Moramo ustanovit klub....neuniformiranih necertificiranih spačkarjev... heheh

Trije smo že... pa če še ATK zrav stopi smo že v gužvi.

dyfan

Citat od: 2sv;91594...in tudi članarine  pri g. gromu ne bom več plačeval...
Ravno to tudi jaz razmišljam.
Upam, da se na SVAMZ in SVS zavedajo, da če bo zakon kakorkoli omejeval, potem adijo večina članarin.
Lep pozdrav!