Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejc1986

Citat od: gregimarko;251806Ta Citroenov TU5 (NFU in NFR) motor 1,6 benz je res en biser.
Mislim, da se že diplomiral na njemu, ampak vedno ugotovim, da bi rabil še doktorat.
Najtežje je odkriti napake, ki trajajo samo par sekund, potem pa je OK.
Za popizdit je... Pa tudi vožnja v Grosuplje in nazaj z vlakom v LJ je za popizdit.

Res nimam več idej, glede na to, kar si vse napisal. Mogoče še, tlak goriva in pumpa goriva. Plinaši ponavadi vozimo blizu rezerve, pa zna pumpa počasi crknt, ker se ne hladi.
Samo Jerovšek bi to sigurno videl na računalniku.

No,sem pa vsaj zastonj prebral že vse avtomagazine v čakalnici servisa. ..

Pumpa je nova ; je crknila lani zaradi moje vožnje na rezervi....

nejc1986

Evo iz servisa... Zalilo je senzor temperature vode (upam da sem si prav zapomnil) ...

Upam da je to to...

gregimarko

Senzor temperature vode mora biti zalit z vodo, nahaja se v plastičnem ohišju termostata.
Upam, da so rešili...

garac

Khm mojo koreto je hecal senzor nivoja..60€ pa reseno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Problem je samo ko so temperature dovolj v minusu.
Nabavi si en bututh obd in ga vštimaj da bo delal z telefonom, tako boš lahko sam videl kaj se dogaja ob mrzlem zagonu.

Da nebo na koncu tak napol zariban dročnik ?

nejc1986

Ja senzor temperature je bil zalit, mi ga je pokazal. Ampak, kako da je potem normalno vzigal ce sem dodal gas?

In pa, ali je mozno,da je šlo za 2razlicni tezavi in je tresenje bilo zaradi fuč šobe, ugasanje pa zaradi senzorja temp? In zadevi sploh nista bili neposredno povezani... upam , da je temu tako in nismo kaj za b.v. menjavali...

nejc1986

Citat od: xpuser;251814Problem je samo ko so temperature dovolj v minusu.
Nabavi si en bututh obd in ga vštimaj da bo delal z telefonom, tako boš lahko sam videl kaj se dogaja ob mrzlem zagonu.

Da nebo na koncu tak napol zariban dročnik ?

Ja res , je izoolnjena morata biti oba pogoja; nizke temperature in vsaj 6-8ur od zadnjega zagona.

Kar se tice obd-ja... nekih samodiagnostik se jaz nebi šel, nimam pojma o tem... zato vozim avto na servis, ki je na ok imenu in ki me do sedaj še ni razocaral....

dbostjan

Ne spada v to temo, a me vseeno zanima. Je ta motor sploh primeren za vgradnjo plinskega sistema? Sodelavec ima vgrajenega v Subaruju, pa me je navdušil, da bi ga vgradil še v mojo Xsaro Picasso. Sem se potem pozanimal, pa so mi rekli, naj ne delam tega, da mi garantirajo težave, tudi če bi vgradil najboljši plinski sistem. Stari 1.8 motor baje ni problematičen glede plina, 1.6 pa naj bi bil.

nejc1986

Citat od: dbostjan;251832Ne spada v to temo, a me vseeno zanima. Je ta motor sploh primeren za vgradnjo plinskega sistema? Sodelavec ima vgrajenega v Subaruju, pa me je navdušil, da bi ga vgradil še v mojo Xsaro Picasso. Sem se potem pozanimal, pa so mi rekli, naj ne delam tega, da mi garantirajo težave, tudi če bi vgradil najboljši plinski sistem. Stari 1.8 motor baje ni problematičen glede plina, 1.6 pa naj bi bil.

Naj bi bil ok... Kolikor je to možno...

nejc1986

Back to Topic; a se okvarjen senzor vode lahko pozna tudi na povečani porabi benza?

Tiki

Seveda. Ker pamet ne ve prave temparature, dela napacno mesanico...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

nejc1986

Ok... Ker zdaj ko gledam za nazaj;tale tank je bil avto res kar požrešen (vsaj 1,5l benza več kot ponavadi, ker sem 1mesec vozil samo na benz, kar pa sem pred tem vozil na plin pa nisem opazil nekega odstopanja), pa sem to pripisoval predvsem res kratkim vožnjam in pa precej hitrim Avtocestnim kilometrom...

No,ko pridem iz nočne,sprobam kako dela avto in seveda poročam...

andraž

Upam, da bo sedaj delal. Ker tole je res že počasi Mehiška nadaljevanka. Nikoli konca.

nejc1986

Citat od: andraž;251859Upam, da bo sedaj delal. Ker tole je res že počasi Mehiška nadaljevanka. Nikoli konca.

Drzte pesti:BigThumbs:

xpuser

Citat od: nejc1986;251819Ja res , je izoolnjena morata biti oba pogoja; nizke temperature in vsaj 6-8ur od zadnjega zagona.

Kar se tice obd-ja... nekih samodiagnostik se jaz nebi šel, nimam pojma o tem... zato vozim avto na servis, ki je na ok imenu in ki me do sedaj še ni razocaral....

Ja pri mrzlem bi videl koliko stopinj kaže tale senzor za vodo...