Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Takole, danes me je moj voz spet spravil v slabo voljo. Ob jutranjem vžigu se je odločil, da bo deloval na 3 cilindre. Ob tem, da trokira, nihajo obrati gori tudi lučka za diagnostiko motorja. Žal je pri motroju 1.6 16v zadeva tako izvedena, da ob odprtju pokrova motorja ne vidiš nič, kar bi lahko bilo hin.
Odprem pokrov, če slučajno kje skače kaka iskra, pa nič.
Sumim, da je cinšpula. (bobina za primorce) Kasneje sem po nekaj 100m ugasnil iz znova zagnal motor, ki je potem stekel normalno, le lučka je še svetila.
To se mi je že nekajkrat zgodilo ob vlažnem vremenu (ko avto ni pod streho). Ponavadi potem po službi tudi lučka ugasne.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Možno da je cinšpula, lahko pa je vsaj še 5 drugih stvari.
Težko je na pamet ugotovit, kaj zajebava ker ima kar nekaj pokvarjenih stvari v končni fazi enake simptome. Na tester, pregledat kaj zeza in zamenjaš. Bo ceneje kot pa če greš menjavat dele lepo po vrsti ;)

Lp
Superca13

superca13

Aja, pa sporoči, kako si rešil in kaj je poginilo:)

LP

garac

Fora je,da tester samo pokaže, da je bila napaka, ne pa tudi kje. Po moje bom moral pusitit avto mehaniku, pa da vidi zjutraj, kaj je na stvari. Ampak najbrž njega ne bo hecal.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

hadei

Pri Kii je bil podoben problem, ki smo ga rešili z menjavo kape svečk. Dogajalo se je, da je avto cukal in celo, da avto ni vžgal. In to se je vedno dogajolo po dežju. Je pa res, da so se vidle iskre pri tej kapi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Možno da so tudi kabli, preveri tudi svečke, v kakšnem stanju so.

superca13

To je izgleda standrad, pripelješ avto k mehaniku in vse dela :) Takoj ko se odpelješ pa že sveti vse živo na armaturki. Najbolje je res, da ga tam pustiš.

garac

zlikovski saj lih to je fora, da kablov ni, je špula nataknjena direkt na sveče. Sveče so bile menjane na zadnjem servisu, problem je bil enak s starimi svečami in je z novimi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Probaj cevko za podtlak, ki regulira predvžig, sem imel primer na pežoju, mi je tudi trokiral,.... pa je bila ta cevka zamašena.

nejc1986

Pozdravljeni, obujam staro temo. Gre se za vozilo xsara Picasso 1,6 16v , letnik 08.

Kot kaže je spet šla cinspula....

Ob prvem jutranjem vžigu avto zalaufa in takoj ugasne. Èe dodam gas, ne ugasne.

Ko je bilo kar dni nazaj malo hladneje, ni ugasnil , je pa zelo zelo zelo nemirno delal in takrat se je tudi prižgala Lučka engine fault.

V obeh primerih, ponoven zagon reši zadevo,avto takrat takoj vžge in dela b.p.

Teater pri popoldancu je pokazal napako na cilindru 2 in 3. Nove svečke niso odpravile težave,filtri so novi,akumolator je star 1leto, bencinska pumpa je stara pol leta.

3leta nazaj je bila podobna situacija, nova cinspula je rešila zadevo. Ampak kaj k je hudič po treh letih crknil.

Katero imam no3,nimam pojma ,vem da sem dal malo več denarja,po nasvetu mehanika nisem vzel Kitajca.

Torej.... Opciji sta 2; ali grem k Jerovšku ali pa do mojega popoldanca,ki je rekel,da je pripravljen za kakšen teden ali 2 dati no3 delujočo cinspulo, pa da vidimo če je to to.

Skratka;katero cinspulo priporočate?

A je možno , da zajebava kakšen kabel? Popoldanec pravi ,da zelo dvomi v to in da jso krive svečke ali tuljava...

Vem , da sem bil dolg,ampak sem hotel že takoj dati vse info :)

Aja,avto je predelan na lpg,ampak sem namenoma vozil 1mesec zgolj na Benz in se je napaka začela pojavljati ravno v tem obdobju...

Hvala,lep pozdrav.

xpuser

Jerovšek, sam ti predlagam da pogledaš in sčistiš loputo- opravlja tudi funkcijo motorčka prostega teka...

nejc1986

Xpuser,hvala,smo pa že tudi loputo scistili in ni nič pomagalo

nejc1986

Evo ju3 sem naročen pri Jerovsku. Mi je že po telefonu rekel da so ali svečke ali cinspula.

Porocam o razpletu...

Ima kdo kakšno izkušnjo koliko pride neka ok neoriginal tuljava,pa da zdrži ?

LP

xpuser

Èe se spomnem sem jo sam po odklopu akumulatorja moral kalibrirat.
Je postopek nekje na forumu, tuljavo pa bodo že na servisu vedeli karere so ok.
Vlgavnem poročaj kaj so zamenjali in koliko je prišlo.

nejc1986