Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejc1986

Evo prisel od Jerovska...

Danes zjutraj avto vzgal b.p. Zgleda je bilo pretoplo...

No, vceraj mi je po telefonu rekel, da sumi tuljavo ali svecke. Svecke so nove, za tuljavo pa tudi dvomi, da je kriva, saj je stara " šele " dobri 2leti, pa tudi na videz naj bi bila ok (ce sm dobro razumel).

Tester danes pokazal nepopolno izgorevanje.

Naj pa bi bila loputa povsem zapacana, posledicno predvideva, da naj bi bili tudi ventili umazani. svetoval mi je naj naredim 1tank zgolj na bencin (100 oktanskega), pred tem pa zlijem notri cistilni aditiv...

In da predvideva, da bo zadeva delovala. Ce pa ne, naj se vrnem.

Sicer pa, ciscenje lopute... kako pogosto jo cistite? Jaz na prejsnjih avtih tega nikoli nisem pocel, tu pa ze drugic v skoraj treh letih...  prvic ni obrodilo sadov.

No,skratka; strosek za aditiv in ciscenje je bil 30eur, zadovoljen s storitvijo.

V vsakem primeru zadovoljen s storitvijo in v vsakem primeru javim kako bo stvar funkcionirala...

Lep pozdrsv, nejc.

xpuser

naj bi se ob rednem servisu.
Na našem v teh 100. 000 ni bila nikoli kritično zapacana.

nejc1986

Malo sicer dvomim , da bo pucanje rešilo zadevo,ampak ok...

Me pa malce bega, resda sem totalno netehnicni tip,ampak vseeno... Èe tudi ob največjem mrazu vzgem avto z "božanjem gasa" 100% ne ugasne... Èe ne dodam gasa, 100% ugasne. To res ne nakazuje najbolj na elektroniko-cinspulo ,kajne?

xpuser

Potem pa všžge bp ? Kalibracija lopute je pri meni pomagala. Èr misliš da je tuljava jo menjaj...

nejc1986

Ja,v drugo vedno vžge normalno. Problem je prvi vžig pod dvema pogojema: mora biti hladno (Max 5stopinj recimo) ter avto mora stati vsaj par ur... Èe pa dam gas ob zagonu, pa tudi ob teh dveh pogojih deluje normalno.

Bom videl v prihajajočih dneh kako bo.

nejc1986

Avto stal vsaj 36h, danes zjutraj pri 3stopinjah vzgal in delal b.p....

Drzim pesti, da tako ostane...

Dihtunga

Èe dela na 3 cilindre je špula/injektor
Èe zgubi obrate in ugasne je loputa/senzor t vode itd

Verjetno je tudi kompresija slaba, odmična malo pobrana, zobati jermen raztegnjen pa je potem vse to še slabše.

nejc1986

Citat od: Dihtunga;249898Èe dela na 3 cilindre je špula/injektor
Èe zgubi obrate in ugasne je loputa/senzor t vode itd

Verjetno je tudi kompresija slaba, odmična malo pobrana, zobati jermen raztegnjen pa je potem vse to še slabše.

Kompresija je ok, jermen je bil pred kratkim menjan.

Zanimivo je, da dejansko zelo lepo ugasne, brez nekega zaganjanja, nihanja obratov. Preprosto kot da bi ga s kljucem ugasnil. V drugo pa vse b.p.

In tudi ko ob prvem zagonu (pri minus stopinjah) zalaufa na 3valje, ob ponovnem zagonu dela vse b.p

Moram ga danes s5 sprobat,vceraj je bilo ok..

Ah, se zmeraj bolje da na tak nacin nagaja po 10ih letih lastnistva, kot razne premium zadeve, ki zajebavajo tako, da so nevozni in z stirimestnim zneskom popravila...:BigThumbs:

Dihtunga

Èe lepo ugasne je loputa imo

nejc1986

Evo,update,avto stal 2dni, danes pri 0stopinjah b.p. vžgal...

Kot kaže je res bila loputa...

Velika,velika pohvala Jerovsku!

Od tega trenutka naprej ima 1stalno stranko več, tako za redne servise,kot za kakšne nepredvidene zadeve.

Lp

andraž

Še nekdo, ki razume zakaj je pametno vozit tudi starejši letnik avta na tak pooblaščen servis.

nejc1986

Update; napaka se do danes ni več ponovila,kljib temu,da je avto stal tudi po par dni. Sicer ga je zjeba.o že par ur...

Tako da je bila krivda res pri umazani loputi.

Èe bo imel kdo podobne težave, da ne bo po nepotrebnem menjaval druge stvari.

Lp

nejc1986

Hja... Zadeva se je s5 pojavila. 1 mesec je vse delalo ok,prejsnji teden s5 težave.

Avto ob vžigu sicer ne ugasne ,ampak trese za popeezdit, prižge se lučka za motor. Dodajanje gasa ne pomaga. Avto ugasnem in prizgem in dela normalno in Lučka se ne prižge.

Res sem upal/predvideval , da je bila težava zgolj v loputi,saj je težava izginila v trenutku ko se je spucala loputa. Ampak,here we go again...

Jebemu mast... Cinspula?kompresija?

Grrrrrrrrrrrr..........

xpuser

A med vožnjo trokira? Dnevno prevoziš 2-3 km ?

nejc1986

Med vožnjo trokira po tem prvem zagonu, po vnovičnem zagonu  oz če avto stoji manj k 8h je ok.

Hja,avto niti ne da naredi veliko mestnih km,se jih izogibam,zato pa stoji tudi po več dni in potem,hja... Ja... Recimo zdaj sem jih naredil 550km v mesecu. Najdlje 30km v kosu... Nič...