Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nejc1986

Dihtunga... Bencinska pumpa je stara 1leto;menjana lani pri Jerovsku...

Olja ne pije,hladilne tudi ne.

Tester? Najprej (kakšen mesec nazaj)je pokazal napako na drugem in tretjem cilindru. Potem se je spucalo loputo,tezave so izginile za 1mesec.

Nato zopet težave;takrat je isti tester pri Jerovsku pokazal nekaj v stilu "prenizka količina bencina v rezervoarju"...

Skratka.... Avto je zdaj pri Jerovsku;sem rekel da najbolje ,da si vzamejo čas in da sami na lastne oči vidijo kako to zgleda zjutraj...

Verjamem ,da bodo diagnosticirali kaj zafrkava...

Zeko124

Plin je čudo... Kateri sistem imaš? Si že probal menjat filter plina, svečke?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

nejc1986

Sem gledal po zgodovini... Prvič se mi je zadeva pojavila že pred vgradnjo plina... Pač 1-2x na zimo in sem po pravici to malo ignoriral...

Emer sistem je no3.

Svečke so nove,filter plina je nov, filter benza , zraka , olja menjano 10t km nazaj....

andraž

Jerovšek bo ugotovil kaj je narobe. Kdaj sta pa dogovorjena, da prideš po avto?

nejc1986

Andraž... Nič se nisva točno dogovorila. Včeraj sem nenapovedano prišel (ker je čez vikend začelo zafrkavati) , rekel da ni težava v cinspuli (tako da mi bodo dali mojo prejšnjo nazaj) in da bi najraje videl, da avto ostane pri njih da sami vidijo kako to zgleda zjutraj....

Ne mudi se mi,rad bi samo da se stvar uredi....

Verjetno jih bom proti večeru Malo poklical pa povprašal ali pa ju3 zjutraj....

Saj bo...

xpuser

nejc1986

Nikoli več Francoza... Nočem odpreti žolčne debate ampak tole ni ničemur več podobno...

Napišem potek zadnjega tedna , samo da mi pulz pade na normalo...

Razpeezden ful

Xandrej

Vzami šveda ali pa nemca aja še japonec pa korejc ostaneta pa kaki romun... stari to dela do miljon nerabiš niti olja menjat...

nejc1986

Torej...včeraj sem po enem tednu prevzel avto. Razumljivo;prišel sem nenajavljeno in pač probavali so različne stvari. Torej; v ponedeljek so zamenjali šobo na tretjem cilindru,kar naj bi odpravilo tresenje ,hkrati pa zamenjali še filter goriva in še 1x spucali loputo.

Včeraj jim je avto delal b.p.

Sem si rekel;super ,samo da ni to zgolj posledica malo toplejšega jutra..

In res... Danes zjutraj -3stopinje. Avto s5 jebe. Ugasne ob zagonu. Šele v tretjem poskusu je ostal prižgan. Nato ni več tresel, Lučka se ni prižgala...

Zdaj s5 na servisu... Naslednja stvar je nek senzor podtlaka(upam da sem si prav zapomnil??). Tako da ju3 vidim če bo kaj bolje.

Če to ne bo bolje, Jerovšek razmišlja o novi loputi...

No,na koncu je čisto možno da sta bila tresenje in takojšen ugasnjen motor po vžigu nepovezana med seboj...

Nevem... Pun kurac mam tega avta in vožnje lj-grosuplje in zabijanja frei dni zaradi pleha , da o usklajevanju s sihtom nebi...

Seveda porocam o poteku... Vem da je to glavni namen foruma...

Lp

nejc1986

Citat od: Xandrej;251796Vzami šveda ali pa nemca aja še japonec pa korejc ostaneta pa kaki romun... stari to dela do miljon nerabiš niti olja menjat...

Vem da je vse isti šmorn. Ampak raje imam neko težavo,pa da me magari stane jurja eu,pa da vsaj vem na čemu sem,ne pa tole skakanje gor in Dol...

Brez avta pa ravno ne morem biti več kot 1teden...

Xandrej

Potem se je zadeva dobro zakomplicirala da Jerovšek neve zadevo zrihtat pa teh motorjev je več kot listja na cesti...

nejc1986

Jaz pa razumem Jelovška. Pač probava stvar po stvar od najbolj do najmanj verjetne.

Jaz tudi nisem mehanik in nimam pojma kaj je kaj in to priznam. Zgolj povem svoja opažanja. Najraje bi videl , da me avto pusti na cesti in da potem takoj vemo kaj je resitev. Ker avto zafrkava zgolj če stoji par ur in ko je res hladno.

In potem je pač avto treba pustiti par dni tam. Jebiga,tko je...

Neke pametne povezave med tresenjem in ugašanjem pa tudi ne morem 100% dati,tako da dopuščam možnost,da sta bili to 2razlicni težavi. In da je tresenje odpravljeno z menjavo šobe,zdaj pa pač rešujemo ugašanje...

Nekako sam sebe prepričujem , da je to zgolj pleh in da je škoda zivcev. ....

Tisto o "nikoli več Francoza " pa... Jbg,afekt... 10let brez težav.. nimam kaj peezdit. Vsaj ne preveč...

tomko030

Samo predlog, zdej ne vem, če velja za 1.6 motor, na 1.8 motorjih se je včasih zamašila tudi od-dušna cev, ki pride iz bloka motorja na loputo.

nejc1986

Enkrat bo že ratalo.... ��

gregimarko

Ta Citroenov TU5 (NFU in NFR) motor 1,6 benz je res en biser.
Mislim, da se že diplomiral na njemu, ampak vedno ugotovim, da bi rabil še doktorat.
Najtežje je odkriti napake, ki trajajo samo par sekund, potem pa je OK.
Za popizdit je... Pa tudi vožnja v Grosuplje in nazaj z vlakom v LJ je za popizdit.

Res nimam več idej, glede na to, kar si vse napisal. Mogoče še, tlak goriva in pumpa goriva. Plinaši ponavadi vozimo blizu rezerve, pa zna pumpa počasi crknt, ker se ne hladi.
Samo Jerovšek bi to sigurno videl na računalniku.