Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dihtunga

Šoba / špula.

Od lopute ne trokira ampak ima samo nizke obrate. Preveri če je vse z akkujem ok.

Pa verjetno se ti tudi nateče nekaj olja v valj, odvisno od pozicije pa potem to zapaca svečo.

nejc1986

AK je star 1,5leta... Ampak vzge pa čisto lepo...

Cinspula je stara 3leta... Svečke so stare 1mesec...

No,saj vem da preko neta se ne da rešiti...

Res sem se veselil, da je čiščenje lopute prineslo spremembo na bolje... Pa zdaj to... Mogoče pa je zadeva nepovezana s težavo izpred 1meseca... Kdo ve..

Skratka,klical sem jerovska,ki mi je svetoval ,naj ga naslednjič,ko bo tresel ,preklopim na lpg , da bo lahko malce zoozil izbor krivcev...

Poročam kako se bo razpletalo,ce pa ima še kdo kakšno izkušnjo,mnenje,pa z veseljem preberem...

Lp

nejc1986

Danes zjutraj pri jerovsku zamenjana cinspula... Upam da bo sedaj končno vse ok...

Èim so nižje temperature, začne avto zajebavat...

nejc1986

Menjava cinspule ni pomagala,avto s5 ugasne po zagonu... Sem ga moral z gasom obdržati pri življenju.

Mineva me potrpljenje...

Sem pa opazil nekaj; ob kontaktu opazil,da so nastavitve ventilacije totalno drugačne kot ko sem avto ugasnil; ugasnil sem avto z izklopljeno klimo ter jakostjo na srednji jakosti , ko sem dal kontakt je gorela Lučka A/C ter AUTO... Garant 100000posto.

Meša se tej xsari...

Glupo vprasanje; a je možno da jebe AK in je celo to sranje zaradi slabega AK (star 2leti).???

zlikovski

Èe imaš ventilavijo nastavljeno samo na vetrobransko steklo, je verjetnost, da ti avtomatsko vklopi klimo in prezračevanje, probaj nastaviti prezračevanje na drug mode.

EGR ste preverili, ja zsem imel primer, da sem stestiro EGR in pokazalo da deluje vredu, ampak ni deloval pravilno, ob zamenjavi je bilo OK.

nejc1986

Mah,saj vem... Forum ne bo rešil težave.. malo sem moral pojamrati...

V ponedeljek nazaj do jerovska...

andraž

Pusti ga tam, naj ti da nadomestni avto, tako da si lahko vzamejo čas.

nejc1986

Ja ga bom v ponedeljek zjutraj peljal tja in ga pustil , naj ga v miru zrihtajo...

alesz

Citatugasnil sem avto z izklopljeno klimo ter jakostjo na srednji jakosti , ko sem dal kontakt je gorela Lučka A/C ter AUTO... Garant 100000posto.
.....
......ja saj to je normalno.Berite stare poste iz časov ko so bili ti avtomobili višek tehnike.Èe je neka razlika med nastavljeno in dejansko,kaj pa vem ,bi moral pogledat v papirje,temperaturo večja od 8°c se sistem vedno postavi na avtomatiko.............................................................

nejc1986

Alesz... Pa ne če imaš že v štartu ugasnjeno klimo. In potem bi mi tudi poleti to delalo,ko je zunaj 30stopinj,jaz se pa dan prej pripeljem z klimo nastavljeno na 21stopinj.

Nevem... A je mozno da je vse samo znak slabega AK,ceprav moja laična glava pravi da ni možno.

Skratka,ju3 ga peljem nazaj in naj ga imajo kar dni tam,da se stvar zrihta in da tudi oni zjutraj vidijo kako se avto obnasa...

Dihtunga

Verjetno je potem loputa. mogoče maf. Èe mu daš gas, dela na vse cilindre ali tudi trokira ?

nejc1986

Dihtunga...

Dodajanje gasa vedno prepreči,da bi avto ugasnil.

Dodajanje gasa ko avto že trese pa ne pomaga, takrat pomaga zgolj in samo , da avto ugasnem in ponovno prizgem in nato dela b.p.

Nisem pa opazil povezave med dodajanjem gasa pred pojavom oziroma odsotnosti tresenja

Je pa čedalje huje; danes zjutraj sem avto vžigal brez dodajanja gasa; šele v tretje je ostal prižgan. In ko sem speljal se je po 100m prižgala Lučka in avto je začel tresti. Torej;po 100metrih in recimo pol minute je začel tresti. Ugasnem in prizgem in s5 vse b.p.

Kaj me čudi... Avto je delal normalno po čiščenju lopute. 1mesec čisto brez težav,tudi v hudem mrazu,tudi ko je avto stal 4dni... Dvomim da je šlo zgolj za slučaj...

Nimam kaj drugega kot nazaj na servis,vem...

gregimarko

Nejc
Poskusi razmišljati še v to smer...Preveriti bi bilo potrebno odstopanje časov vbrizga goriva LTFT in STFT, ko mašina laufa na LPG. To se vidi s preprosto OBD diagnostiko.
Ko avto ugasneš po tem, ko je delal normalno na LPG, si računalnik zapomni popravek časov vbrizga LTFT (%). Ko ga zjutraj vžgeš, pa štarta na BENCIN.
Èe je odstopanje LTFT (%) preveliko v +, potem bo, ob jutranjem vžigu na Bencin mešanica prebogata in mašina lahko zajebava. Rešitev bi bila, da preden ugasneš avto preklopiš na bencin in malo počakaš, da si računalnik zapomni bencinske čase vbrizga.

Èe se jutranje težave pojavljajo tudi, ko ves čas voziš na bencin, potem ta teorija odpade.

Lp

nejc1986

Gregi Marko.... Dbest... Hvala za ta nasvet. Grem zdaj naredit 1krog na Benz ,da vidim kako bo zjutraj...

Uf,ne,sem se ravnokar spomnil,da sem se 1mesec vozil zgolj na Benz po tem ko so mi spucali loputo in so se na koncu s5 začele pojavljati težave (ta čas sem imel varovalko za lpg odklopljeno) zaradi katere sem šel nazaj na servis.... Tako da ne more biti to...

Dihtunga

Mešanica ne mora biti prebogata za vžig, vsaj kar se tiče koliko bo elektronika našpricala. Tudi zelo bogate mešanice se prižgejo. Problem je lahko le v tem da je prerevna.

sam plin pa kuri injektorje, in bencinske in plinske. Lahko ti je kakšen shodil. Plinski se pacajo od smeti ki so v plinu, bencinski pa se zaštekajo zato ker pri vročini ne migajo.
Lahko je tudi pumpa v rezervoarju. Kaj pravi računalnik ?
Takrat ko trese vzami kabel dol iz injektorja in pogruntaj pri katerem ne tese nič bolj. Tako boš vsaj diagosticiral na kerem cilindru imaš težave.
Da ko ugasneš in resetiraš pa štarta, ker takrat ni tlaka goriva in se injektor malo sprosti. Lahko je to, lahko je kaj drugega. Ventil ki šteka, teflon pušča olje itd.