Vžigalna tuljava?

Začel/a garac, Julij 08, 2010, 11:58:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

In kok te je že koštalo vse skupaj do sedaj ? Loputo si novo vzel ?
Citroën - Creative Technology

nejc1986

Citat od: north;252598In kok te je že koštalo vse skupaj do sedaj ? Loputo si novo vzel ?

Placal sem šobo in senzor temperature vode.

Kar s(m)o probavali z ostalimi stvarm (cinspula, senzor tlaka goriva)i , so potem, ko se je izkazalo,da ni bila težava v tem, fer zamenjali s staro zadevo in nič računali.

Loputa je nova,ja... Zdaj je na testu v avtu, da vidimo če je to problem...

andraž

nejc1986

Citat od: andraž;252616Dobre živce še naprej!

Hvala... Iskreno... Saj včasih me prime,da popeezdim zaradi avta,ampak ko daš v1letu čez 2operaciji.... Se ti začne malo (pa ne preveč)je.at za pleh...

Če je najhujši del dneva to,da ga moram hladnega 2x vzgat.... Pa naj bo...

Danes se mi niti ni dalo probavat, ju3 zjutraj probam in poročam.....

gero

...mogoče en ali pa dva namiga......ste kdaj mogoče preverjali kako so kleme pritrjene na akumulator in če je kabel za maso O.K. ? nič ne stane če preveriš.. ste mogoče preverili izušne pline ? če izušni plini niso v pravih vrednostih se vzrok mogoče skriva v okvarjeni lambda sondi ki pošilja signale za doziranje mešanice goriva, in če pošlje napačne podatke lahko motor dobi premalo ali preveč goriva , posledično težje vžiga, lahko več pije...tudi slab katalizator lahko povzroča te težave..seveda se to opazi na vrednosti izpušnih plinov...

Dihtunga

nejc1986

Oh, Francozinja..

Po menjavi lopute se ne dogaja več, da ugasne po zagonu.

Verjetno zgolj zaradi visokih temperatur... Nevem..

No in od menjave šobe se vsaj ni več dogajalo, da bi tresel in da se prižge Lučka za motor. Tako,da sem mnenja,da sta (bili)to 2razlicni napaki..

No,ravnokar pri 12stopinjah , avto zalaufam , ne ugasne in na1x začne trest.. Lučka... Avto ugasnem in seveda potem dela b.p.

Verjetno se bom res zapeljal do jerovska zgolj da se ga da na tester,ampak potem.... Ker se več kot očitno vrtimo v krogu,bom verjetno počakal,da zacne zadeva zajebavat vedno in povsod, da bo vsak diagnozo lažje postaviti,ker tole.... Je ze... Saj niti ne vem kaj... Definitivno vsaj sila zoprno.
Ah... Se probam tolažiti , da je v življenju še kaj hujšega...

Probam.

nejc1986

Evo, danes pri stopinji nad ničlo avto s5 ugasnil . Torej ni krivda na strani lopute. Ju3 damo nazaj staro loputo no3.

Kar se tiče tresenja gre ju3 avto na tester. Jerovšek po telefonu omenja nek drocnik , ki (ce sem prav razumel),pride med odmično gredjo in izpuhom...  In naj bi bilo to največkrat krivec za tresenje in pokazano napako na tretjem cilindru. Ve kdo kaj o tem?

Namreč; par mesecev nazaj mi je skoraj vsakič tresel po prvem zagonu,ponoven vžig je "popravil"zadevo,tester pokazal napako na tretjem cilindru, zamenjali šobo na tretjem cilindru in od takrat je zadeva spilala b.p.

Par dni nazaj pa zopet pri 18stopinjah plusa avto vžge,ostane prizgan , trese, Lučka se prižge, avto jaz ugasnem in potem dela b.p.

Od takrat se zadeva ni ponovila. Ce ju3 pokaže zopet napako na 3 cilindru... Bi znal bit ta drocnik,al kaj je to,saj ne vem.... ? Baje je treba razkopati jermene..  ve kdo za Okviren strošek?

Mi je pa čudno da po ponovnem zagonu dela normalno...

Skratka... Hvala za pomoč...

Lp

alesz

To je bila napaka na začetnih serijah motorjev........kot je meni poznano so napake izginile po vtekanju...večina .Poznejši modeli so omeli to odpravljeno.....

xpuser

Citat od: xpuser;251814Problem je samo ko so temperature dovolj v minusu.
Nabavi si en bututh obd in ga vštimaj da bo delal z telefonom, tako boš lahko sam videl kaj se dogaja ob mrzlem zagonu.

Da nebo na koncu tak napol zariban dročnik ?

To sem pisal že pred enim mesecem. Èe se spomnen se dobijo neki dodatki za droæčnike- Ima kdo kakšne izkušnje ?

https://www.euroton.si/avtodeli/liqui-moly-hydro-stossel-300ml-aditiv-za-zmanjsevanje-hrupa-1009-p-241818.aspx

nejc1986

Kako pa se slišijo drocniki?Pa poleg tega; a ni malo čudno da trese zgolj ko je avto hladen in dlje časa stoji in še to na vsake kvatre poleg tega pa ponovni zagon VEDNO "reši"problem?

Za začetek moram počakati na novo tresenje in potem počakati a bo treslo  tudi po preklopu  na LPG... (Predlog jerovska).

Dihtunga

Ko je avto dlje časa hladen dročniki spustijo tlak olja in lavfajo bolj "na suho".
Ni pa to razlog da avto ne dela. Pač en cilinder je slab.
Dročniki se nafilajo ko se mašina začne vrteti.

nejc1986

Dihtunga...

No,tukaj mi nekaj ne klapa. Ok,verjamem,da gre tu za 2razlicni težavi z dvema razlicnima povzročiteljema,ampak...

Avto dlje časa stoji,recimo da ga vsak 15i hladen zagon zj.be in avto začne TAKOJ tresti,prizge se Lučka in ne neha tresti dokler ga ne ugasnem. Preverjeno lahko to traja kar nekaj časa. Torej,do ponovnega zagona bo on tresel.

In pa,pomembno; torej,prvi vzig-avto trese -takoj ugasnem-takoj prizgem (torej je od prvega zagona minilo 10sekund)-avto od prve sekunde po ponovnem zagonu dela POPOLNOMA normalno....

No,saj vem,tester bo pokazal kaj več... Seveda bom sproti javljal kako se stvar razpleta..

andraž

Lahko da se po prvih sekundah tresenja nabere dovolj olja, da se kljub okvari ob ponovnem vžigu ustvari dovolj tlaka, da se normalno premakne.

jumper1

Bo treba res dročnike preverit