Akumulator

Začel/a _janez_, April 08, 2007, 10:28:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Nikjer nisem našel podatkov (tako kot ostali)... Jaz bi dal največjega ki ga dobiš v isti dimenziji.
______/\\______
______/\\______

marjank

malenkost bi dodal ,zakaj nič ne piše na akumolatorju ,sem mal pucal in samo enkrat potenil s krpo in ?e ni bilo ve? napisa,no tako je to--čist zanič tiskano

Diselzx

sam morš pazt da ti ?e kej druzga neuide k bos spu??u tak?ne pline :)

Jerry

http://www.avtostil.si/ponudba/akumulatorji/

Tukaj je program, ki pokaže kateri akumulator naj bi v vozilu imeli(tko nekak)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dvorjan

Torej je za C5-tke dovolj ze 62 Ah pa do 74 Ah.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Danes sem se odpeljal v Logatec po novo kosilnico...

V avtu laufal radio potihem + ventilator na 1.

?e med vožnjo sem opazil da mi je radio 2x kar izklopil. (malo sem se ?udil in vozil dalje)

Potem sem opazil da kazalec temp. vode kaže 60 namesto 90 in kazalec goriva 1/4 namesto 1/2.

Zašel sem sumit, da mi zmanjkuje energije v akumulatorju. V Logatcu sem avto komaj ?e pri?gal, dobro da je vžgal ?e po par obratih.

Ko sem prispel do doma avto ni ve? zaverglal. Samo ?e lučka je svetila, pa ?e ta je vgasnila ob poskusu v?iga.

Ugotovil sem da je moj 5 let star Bosch Silver prazen. Kupil sem novega 44Ah Bosch silver za 48?.

Zdej avto spet dela vredu. Nisem pa siguren, al se je akumulator spraznil zaradi starosti, al je kaj na alternatroju narobe, da ga je po poti spraznilo?

lučka baterije (alternatorja) ni med vožnjo nič svetila.

?

Upam da mi ne bo ?e novega accuja pobralo :-)

LP
Goran

hadei

?e je kaj narobe tako kot sumi?, boš videl ?e jutri zjutraj. načeloma pa akumulator enostavno crkne...dela ali pa ne. Se je pri meni isto zgodilo...naenkrat je kar crknil in ajd po novega. Sem tudi pomislil, da ga bo takoj po?rlo, vendar je sedaj ?e 2 leti od tega, kar ga imam in je BP. ?ivljenska doba akuja je pa tako nekje 5 let...cca.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

hmmm... Bi rekel, da imaš probleme z alternatorjem.
Vsaj med vožnjo bi ti moral alternator vzdr?evat normalno napetost.
Ok, videl sem ?e, da je akumulator čist prebil, torej bil je v kratkem stiku, ampak pri tebi se to ni zgodilo, drugače ga v Logatcu nebi vžgal.
Sicer boš pa kmalu videl, ?e boš po nekaj dnevih ?e tanovi akumulator spraznil.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

kixs

Mi je ravno pred mesecem crknil akumulator.

Se pripeljem na Petrol... cez par minut zelim vzgat avto, dam kontakt in kar neke lucke svetijo v armaturki... zelim dat kontakt, pa kar ugasnejo :Paint-Angry:

Seveda, tebi nic, meni nic... takoj po novi akumulator, se dobro, da se je to zgodilo na Petrolu. Dam 60?, dobim se orodje (hvala Petrol) in zamenjam. Cez 20min se ze peljem naprej :Red-Wink:

lp

marjank

moraš met srečo da ti zdrži kaj ve?,saj dejansko poje samega sebe 4 leta je kar uredu sploh ?e se veliko voziš ,jaz sem ugotovil ,da so vse znamke nekako isto

michoBX

Original od bxa je zdržal ve? kot deset let. Moram pa dopisat ?e, da je avto naredil malo km (110k), pa da se je kar ene par let avto podnevi vozilo brez luči(starejši zakon) - kar tudi zelo vpliva na življensko dobo akumulatorja in pa sevede na porabo(0,5L/100 ve?)...
Hja, dougcajt mi je ja...

Interceptor

Citat od: michoBX;12397Original od bxa je zdržal ve? kot deset let. Moram pa dopisat ?e, da je avto naredil malo km (110k), pa da se je kar ene par let avto podnevi vozilo brez luči(starejši zakon) - kar tudi zelo vpliva na življensko dobo akumulatorja in pa sevede na porabo(0,5L/100 ve?)...

Sej so zašel delat tud zakone take da prisiljo folk da zapravlja ?.
jest sm dau mojga nafilat k je biu čist prazen (se na armaturi ni sploh n? ve? pri?gal) zdej je pa ko nov pa ga sploh nism zamenju pa more bit ?e kar star.

gregor

Citat od: michoBX;12397podnevi vozilo brez luči(starejši zakon) - kar tudi zelo vpliva na življensko dobo akumulatorja in pa sevede na porabo(0,5L/100 ve?)...

Micho, tegale pa ne "kupim".
Za teh 200W, kolikor porabijo ?arnice, ne more niti slučajno biti taka razlika v porabi.
Akumulator pa tudi nič bolj ne trpi zaradi pri?ganih luči med vožnjo, ?e je z alternatorjem vse vredu.
Drugo pa je, ?e akumulator zaradi pozabljenih pri?ganih luči večkrat globoko sprazne?. :Hammer3:
Pa ?e to po mojih izku?njah ni taka panika, ?e ga kmalu nafila?.
Sem pa uničil en akumulator (Bosch silver ?e je to pomembno), ker sem ga 14 dni pustil praznega. Eno leto po tem dogodku ima ob?utno manj?o kapaciteto.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

michoBX

Verjemi ti men, da se pozna, sploh pri starejših vozilih, kjer so itak samo luči in pa ventilacija gor obežena. Pri novejših ti tak zraven ?e servopomoč, pa klima pa abs, el. stekla, pa računalnik lavfa in se luči ?e ne poznajo ve? toliko.

Samo za primer - ogreta mašina brez luči lavfa pri BXu recimo na 800 obr/minuto, ko pa pri?ge? pa padejo na cca 720. Torej je podobno, kot da bi klimo uklopil, le da so tam ?e večje razlike.
Pri novejših avtomobilih pa ti prek elektronskega ubrizga računalnik uravnava obrate in tega sploh ne opazi?.
Hja, dougcajt mi je ja...

gregor

Dajva ?e enkrat čisto z logiko.   200w (luči) po tvojem 5 deci večja poraba

potem, ker je v avtu rosno, vklopim ventilator, pa gretje zadnje šipe, recimo enih 400w torej + 1 liter večja poraba
potem ?e to ni dovolj, vklopim klimo, ki po?re ma?ini nekaj kW, recimo 3kw, torej 7,5l večja poraba,

?e se?tejem, dobim 9 litrov večjo porabo.
?e iz logi?nega sklepanja vidiš, da ni močno.

aja pa ?e nekaj elektrike kuri splopka kompresorja, pa ventilatorja na hladilniku...
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61