Akumulator

Začel/a _janez_, April 08, 2007, 10:28:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

_janez_

No po 4 letih se je akumulator v C5 odločil, da se mu ne da ve?. Avto je bil mrtev sploh ni dal enega znaka ?ivljenja. Zanimivo, da ne moreš vozila zaklenit in niti prtlja?nih vrat odpret.

Ja ni bilo druge kot it na amzs in kupit drugi akumulator, samo seveda ne gre vse tako enostavno. Jebemu tistega serviserja, ki je vzel dol nalepko iz akumulatorja tako, da nismo vedli kateri akumulator je. Drugje pa sploh katalogov nimajo, ne na amzs in niti na bencinskih. Tako da je bilo potrebno it domov, vzet akumulator ven in it nazaj, da je tisti na amzs na oko ocenil katera je. No upajmo, da je prava. Avto je vžgal kot, da bi stopil na mino, voltmeter pa tudi v redu kaže.

Cena za BOSCH silver 75 Ah je bila 81 ?.

Me pa vseeno zanima ?e ima kdo C5 2.0 HDI kateri akumulator je noter?

gigo

Za dizelske motorje 2.0 HDi z motorji RHZ piše v autodati Bosch 12Ah.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Jst sm ga šele lani u bxu menjal - se prav da je imu dobrih 12 let, pa ?e vedno  deluje - smo ga u yugarino namontiral.
Kk pa to d tolk mal zdržijo? Malo ve? je porabnikov v C5, sam sj tudi tehnologija gre naprej.

http://citroenar.eu/showthread.php?t=527
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Citat od: gigo;4304Za dizelske motorje 2.0 HDi z motorji RHZ piše v autodati Bosch 12Ah.

Ja to piše v Avtodati, samo to kakor jaz razumem, piše 12V, podatek od Ah pa manjka. Saj je v tabeli ozNašeno kot V/Ah = 12/ tu pa manjka podatek

Nelogi?no bi bilo da ima C5-ka 12Ah akumulator. ?e Ax ima 44 Ah :-)

LP
Goran

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja v Avtodati 2006, pa? nimajo popolnih podatkov za C5, ker ?e recimo pogledamo za mojega AX-a, lepo pišejo vsi podatki za akumulator.

(slika spodaj) Medtem ko je za C5-ko podatek samo o volta?i, manjka pa o moči accuja.

_janez_

Ja v moji C4 je 72 Ah, tako da sklepam da bo tudi za C5 v redu. Me pa ?udi da na netu ni nobenega kataloga. Topla ima v katalogu za C5 od 65-75 Ah

_janez_

MICHOBX ta akumulator bi v tvojem BX verjetno ?e delal, ker ni bil čisto prazen. vprašanje kako zagonsko moč rabi avto za ?tartanje. Pri C5 je tako da ?e akumulator nima dovolj moči se vklopi var?evanje z energijo in ne dela noben porabnik dokler v bateriji ni dovolj moči.

Baje pa današnji akumulatorji pri tej elektroniki živijo 4 leta, kar je ve? je ?enkano.

Gox

Slučajno sem naletel na ta posnetek. Kakor je vidno na posnetku, se osebi izprazne akumulator. S pomočjo volnene maje in drsanjem za 10minut po + klemi, naj bi dovolj napolnil akumulator, da potem avto v?ge.

Meni se zdi ta posnetek smečen in ne verjamem da bi to delovalo. Saj avtomobil za zagon rabi kar velik zagonski tok in ne verjamem da bi ena stati?na elektrika volnene maje dovolj napolnila accu.

http://www.clips4.us/?v=a8c56f4ac9d2ba9392bc2d8d45161a76

gigo

Ma ga ni pogoja da ti uspe ob praznem akumulatorju. To sm že nekaj časa nazaj probavu ko sm mel še Xsaro. Lahko drgneš 1 uro če hočeš.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

rok.si

hehe,
vsi citroeni so včasih imeli "kurbl", bistveno bolj prakti?na zadeva kot volna, pa ?e molji ga ne pojedo.

_janez_

No kaj med Našimi člani ni nobenega, ki bi bil tako dober, da bi pogledal kakšen akumulator je noter?

dvorjan

Evo, Janez, danes prvic videl to temo, pa sem si rekel, zakaj pa ne, grem pogledat, pa povedat cloveku kako in kaj.

Moj 3 leta in pol star C5 Break 2.0 HDI je se v dobri formi (kmalu bo imel 100k km), prav tako njegov akumulator, saj se se vsak dan brez tezav prebudi v zivljenje. No, pogled pod motorni pokrov in odstranitev plasticne zascite akumulatorja pa mi ni postregel prav z nobeno informacijo. Na 4 vidnih ploskvah namrec ni vidnega prav nic, nobene nalepke, nobene gravure, samo 6 cepkov in plasticni nosilec za odstranitev akumulatorja, tako da ti ne morem povedati, kaj je vgrajeno.

Bi pa rekel, da recimo z dobro znamko in karakteristikami 12V ter 75 ali 80 Ah ne mores zgresiti. Ko pa moj odpove poslusnost pa dopisem kako in kaj. Vzdrzeval akumulatorja do danes nisem - sploh nisem poskusil odpreti tistih cepkov in doliti tekocine. Mi kdo to vseeno priporoca? Ali naj se naprej le pridno opazujem indikator kapacitete akumulatorja na armaturi (tam gre vedno cez polovico)?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

_janez_

Pol so tudi tebi vzeli dol etiketo ko so ti vodo dolivali not. Pa jebemu mater kako lahko to naredijo. namreč na voltmetru opažam da se občasno kazalec dvigne do konca desno, pri unem starem akumulatorju se to ni dogajalo. Ponavadi je bil nekje na 2/3.
Zdaj smo dali noter 74 Ah.

Vodo so ti dolivali na servisu tako, da ni nujno da to narediš tudi ti.