Kaj vse počnemo

Začel/a mato, April 04, 2010, 09:41:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Evo, dva dni sva s @Mokijem kljub mrazu, dežju in v okoliških hribih... snegu delala in dokončala Hinkotove zavore in servis na motorju. Zobati in klinasti jermen menjana, termostat... starega ni bilo not... je pa zdaj - nov, vsi zavorni cilindri in zavorne cevi menjani - novo, sveži antifriz in prepucana mašina, hladilnik... ,par novih cevi za vodo, ... Zdaj zavore lepo primejo, Hinko leti in se ustavi. Sicer nisem pretiraval, da ne bi dobil slučajno vso prtljago v hrbet... ampak, mater se je dobro peljat z njim...  

Pa še posnetek današnje vožnje... ,če kdo še ne verjame, da je zdaj moj Hinko vozen  :)

http://www.youtube.com/watch?v=REWnt--pWMQ

Seveda spet nisem imel v bližini kakšnega, ki bi snemal . Pa sem pač snemal sam... Vmes je kar nekaj posnetkov lepega jesenskega dne ,listje , ki ga vrtinči veter, parkirane dijane in...

Èe se vam ne da gledat pa čakat pač preskočte do tja ko prihrumi Hinko mimo  :)

dvorjan

Priden si bil. Je pa pojava tale Hinko, ni kaj. Koliko je lahko potovalna hitrost - 90, 100 km/h?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Največja hitrost pri polni obremenitvi 130 km/h ... Drugače pa potovalna kot pri večini ADjev... 80 - 110 . Glede na to pa da je bencinar pa se bo lepo vozil do 90 km/h , drugače preveč popije. Moč ima, glasen ni... Ko je imel še kompletno armaturko originalno not je bil zelo tiho. Zdaj ,ko je samo deska nad motorjem je zadovoljivo tih... tišji kot spaček.

dyfan

Pravijo, da je sreča v majhnih stvareh.
Ampak se mi zdi, da je še večja v velikih, npr. v Hymermobilu :emot77:

Vidim, da bo obnova kmalu pri koncu. Potem pa lepo uživaj z njim in v njem.
Lep pozdrav!

janez

Ja, danes sem bil prav srečen... "ku malu votrok."

vinotoc

Citat od: janez;111780Ja, danes sem bil prav srečen... "ku malu votrok."

Jaz pa s tabo! Bravo Janez in uživaj še naprej s Hinkom!
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

harvey

CitatNajvečja hitrost pri polni obremenitvi 130 km/h ... Drugače pa potovalna kot pri večini ADjev... 80 - 110 .
Tale Hymer-Bedford ima verjetno tam 70 - 80 konj in je 130 natovorjen bolj na papirju kot v praksi. 80 - 110 po ravnem, klanci pa 50 ali manj, tako da je povprečna potovalna hitrost kar nizka.

Sicer pa njegov namen ni dirkanje temveč ležerno potovanje in pravo razkošno spanje glede na serijo A...

Janez, obilo veselja z njim
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

No, jaz še nimam svojega lastnega podatka kolk bo tale moj bencinar hiter in požrešen. Eno so uradni podatki, drugo pa podatki, ki jih dobivam od ljudi, ki se s temi avti vozijo - od Francozov in Nemcev s katerimi sem v kontaktu. V tujini so tile Bedfordi kar razširjeni in popularni. Kombiji, alkovni, Dormobili (Angleški), Hymermobili (Nemški).

50 ali manj po hribu je pa vseen mal pretirano predvidevanje. Potovalna hitrost... bo kar preko 100. Avgusta je ravno enemu Francozu ,ki se je vračal iz Dalmacije v okolici Ljubljane prednjo šipo pri 110 not porinlo v kabino. Kriva je bila starost same konstrukcije in je okvir šipe pri njegovem Hymerju tolk prerjavel ,da ni več zdržal pritiska čelnega vetra... No, pripeljal se je domov v F pač malo počasneje... 90 na uro.

Vseeno mislim, da so tile Bedfordi dost poskočni. Èe računaš, da je prazen Hymermobil (bencin, voda, brez prtljage) težak 1800 kg niti ni tolk strašno težek. Predvideno ima še 500 kil obtežitve in na priklopu 1000 kil dovoljene prikolice...

Res je da ne bom dirkal z njim pa me ne skrbi kolk bo hiter... močan pa je se mi zdi dovolj. Edini primer lahko dam Hinko vs Pujs ... Hinko zleze pod malimi turami v tisto moje dvorišče naprej ali nazaj... Pujs pa ne ( ugasne ali pa zasmrdi sklopka).

janez

Ko gre pa gre... evo, čist slučajno sem vjagal radkape za mojega Hymerja. Original Opel ...

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Evo, da "zapeljem" temo v malce drugačne vode... tak se pa mi igramo :).

Hvala tudi ModelJT-ju da si je vzel čas in mi malo "zmoderiral" slike, ker sem jaz za to bolj levoruki... :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

harvey

zeko zanimivo:BigThumbs: , s čim pa režete okrogline?
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: harvey;114105zeko zanimivo:BigThumbs: , s čim pa režete okrogline?

Vse skupaj je narejeno po predhodnem načrtu, izrezano pa je na WaterJet, ker z nobeno ročno mašino ne moreš izrezat tako natančno. tile manjši, špičasti trikotni kosi so na koncu že prav kot hladno orožje... Je pa vseeno kar znanost tole skupaj dobit :). Pa še zanimivost: tale roža vetrov je  dejansko naštelana - položena glede na kompas.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Zgleda bolj pentagon kot citroen ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sop

Zdravo mato, pisem kar v temo ki si jo ti ustvaril in je bilo ze dosti govora o licenju...

avto sem imel na popravilu. zamenjali so mi zadnja vrata in del odbijaca. ocitno pa preslatali cel avto ker so sledi o tem. na fotkah sta zadnji odbijac in zadnja vrata, kjer so kak teden dni po servisu nastale na laku bele lise. lise so tudi tam kjer lak ni bil popravljan a so ga ocitno z roko slatali.

prosim povej na kak nacin naj odstranim te lise ce se sploh dajo?

tnx