Kaj vse počnemo

Začel/a mato, April 04, 2010, 09:41:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Moj Hymer je spet doma... Včeraj sem ga po dveh letih pripeljal domov na domače dvorišče in, če bo vse po sreči še pred zimo mal mehaniko poštimam , do pomladi pa notranjost...

zlikovski

oooo janez pa je tlakovec položo ;)

Tega hymerja boš rental?

janez

Tlakovci so že celo poletje tu... Ne, rental ga ne bom. Razen če bojo rentali šoferja zraven... heheh . Sicer je kao za šest ljudi po nemških papirjih, sam nekaj nastaja problem okoli teh starih AD jev, ki nimajo pasov na sedežih... načeloma ti lahko policaj na licu mesta ven zmeče vso rajo, ki ni privezana po EU standardih in normativih.

Pa sej, dva sta družba... trije in več pa že gužva.

zlikovski

Bo stric keža že pogrunto glede teh varnostnih pasov. Boš makar vsakemu eno žico okrog pasa zategno pa gor CE znakec prilimo pa bo rešeno ;)

dvorjan

Citat od: zlikovski;109911Bo stric keža že pogrunto glede teh varnostnih pasov. Boš makar vsakemu eno žico okrog pasa zategno pa gor CE znakec prilimo pa bo rešeno ;)

Tocno tako. Naredis pasove, ki drzijo potnika cez pas, pa je.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sušo

Eeee ne bo šlo tako na "izi". Na homologaciji ti prizna samo sedeže, ki gledajo v smeri vožnje in imajo naslone za glavo in imajo levo in desno okno in imajo tritočkovne varnostne pasove. No vsaj tko je blo ko sem nazadnje bil na pregledu. Kaj montirajo v Adrii ni relavantno ker oni so druga kasta. Oni majo homologirane zice v kontra smer vožnje, brez okon na strani in v glavnem karkoli se spomnejo je ok...
Ni pa da bi se sekiru, ker ne prideš nikamor.

janez

Sej ne da bi se sekiral zarad tega...

dvorjan

Samo glede na to, da gre za oldtimerja, zanj veljajo druga pravila - pac tista, ki so veljala v casu njegovega nastanka. In ce je takrat bil registriran za 6 oseb, zakaj ne bi bil tudi sedaj?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Ja sej to je na mestu... Avto je original Hymer in ne neka domača predelava. Notranjost bo v isti razporeditvi kot je bila in verjetno bo napisano kot je v prometni ... kup potnikov. Sam druga stvar je pa na cesti... kaj si bodo kapslni zmislni...

mato

Nekaj spoliranih luči.

Še poliranje

Èiščenje notranjosti

mato

2sv

kaj si pa to dal za eno barvo gor kaj pa prajmer je tudi potrebno dati

mato

Prva slika je obrušena in primerju. Barva je dvokomponentna strukturna.

janez

Delam mojega Hymerja... Ne moreš verjet kolk je enostaven. Pa vsi vijaki kljub dolgoletnemu rjavenju gredo lepo odvit. Razen enega kolesa je vse šlo kot po putru. Zavore so čist enostavne, bolj komplicirano pa je bilo danes naročanje... 1000 in en model in dimenzija. Ma smo prave našli , naročlili in ...čakam. Pričakoval sem svinjarijo v hladilniku pa je ven pritekel čist lep antifriz. Res da sem ga jaz nalil pred dvemi leti ampak takrat nisem menjaval vode. Tole bo OK.

Èe bo vse posreči se naslednji teden peljem z vsemi štirimi zavorami...

Prednje zavore... cilindre in pakne iz preventive menjam
Zadnje zavore... totalno fuč
Hladilnik ven... lep
Jermene menjat... upam da je španer dober, ker ga ni za dobit nikjer

janez

Novi materijal je že večinoma zmontiran ob pomoči mojstra... Še cevi in jermen...

Tudi felne sem dal speskat in pobarvat... je kar bolj simpatičen. Ni več tiste gmote rje .