DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Bomo vidi kak bo spadu. Denarja ni, prostora ni, ličar se križa, dak se je sesu v rjaste lističe... Bomo vidli...

saxovts

keža jest verjamem d ga boš zrihtal. :emot112::emot112:

zlikovski

Janez praviš da ni šodra. Jaz pa ponavadi takrat rečem, ''vzami tam kjer gani!''  Pa je rešeno ;)

krtija

janez

Dolga je še pot do rezultata...

Včeraj sem ga dol s Pohorja pripeljal. plan je bil ... mal poflikat pa na tehničnega pa na cesto. No ,danes se je plan izjalovil... Začel sem ga montirat narazen. In kot je to v takoh primerih, iz hudega na še hujše pa že čist na sadomazo...

Avto je gnil "ko trula višnja", bo treba kar orng porihtat. Prednji del karoserije od tovornega dela ... ja ni je več. Dobro, vse se da naredit. Sam, sem si rekel... če že imam drug prednji del od ene dijane (lani sem kupil za en drug projekt) bom tisto gor naštimal. Konec koncev, bi rad enkrat imel lep in dober avto in če grem čarat, je zmeraj kaj narobe.

Se pravi drugi prednji del, nove pode in pragove, popravit streho - robove na prednjem delu in neravnine na zadnjem delu. Novi zadnji blatniki, novi boki, nova zadnja hauba - to moram naredit, šasijo ven potegnit in jo popravit ter ojačat (za Avstralijo ali Afriko... mogoče), prednja vrata druga, trikotnike druge, haubo drugo, ... ni ka ni.

Da pa še ni konec... menjalnik je zadaj prebit ... popravit ali menjat. Motor lepo teče... poštimat, opremo poštimat, elektriko poštimat, če bo še volja pa še kakšno predelavo speljat.

Sej to še ni vse, dela bo ogromno in upam ,da bo fertik do naslednjega svetovca v Franciji.

Alzo, slike...

janez

Demontaža... Pri rjastem avtu za katerega se odločiš ,da gre nekaj stran je fajn, lahko zadeve hitro demontiraš - strgaš ven.

Po pranju šasije se je pokazalo kar nekaj lukenj na prednjem kraku in menjalnik... prebit. Tist ven gleda matica. Ne morš verjet. Pa vse je delalo čist OK.

janez

Šasija in podi...

dani77si

sam te občudujem veš..
sicer pa, če bi jest to znal delat bi se tut lotu kej takega..
tko bo pa že projekt mal prtljažnik spucat ker je ene 2% tolk rjav kot tvoj DAK pa mal zaščitit..
kapo dol..

zlikovski

Je že fajn mozoljast. Lepo delo bo to.

Zeko124

Huh, Janez, semizdi, da je tale tvoj DAK najmanj tako dober skrivač rje, kot moj Ami... Zunaj (dokaj) lep, ko pa odpreš...

Ja ni kaj, fajn štimaj, bo pa končno zadovoljstvo toliko večje! In kot vedno pravim: VSAKA TI ÈAST!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lenko

Janez ne obupat. Sicer bo veliko dela, ampak boš pa kasneje lahko toliko bolj ponosen na svoje delo. Redki so iz takega avta sposobni naredit vozen in tehnično brezhiben avto.

LP

pubi2cv

Oooo, pa ne bo več kovačeva kobila bosa:Hammer3:. Sem prav vesel, da si se končno enkrat spravil še za sebe orng porihtat eno žvau. Že vidim, da bo tole unikatni primerek Dak-a. Upam, da ti bo zneslo in da ga poštimaš v eni etapi....držim pesti:BigThumbs:

GLP

janez

Hvala na dobrih željah. Vendar bo etap več... Moram delat drugim avte za življenje... Danes gre kabina v razrez. Bo pel "trimblic". In če mi uspe , gre v naslednjih dneh drugi del gor. Da ga prilepim tolk da lahko vzamem kabino dol s šasije in vržem vse skup v garažo in povarim. nažalost, je DAK previsok, da bi ga lahko delal v garaži in upam ,da bo vsaj en mal vreme zdržalo da naredim zunaj najnujnejše.

2sv

tudi jaz držim pesti in verjamem da ti bo ratalo  v nulo tako kot vedno  lp.:BigThumbs:

zlikovski

Keža si bo porihtal zadevo to ni dvoma, verjamem vanj!