DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Evo pa ga imam... Cimosovga DAK-a.

Predvsem se moram zahvalit Mike-u ,ker mi je povedal zanj... V soboto sva ga šla gledat in danes sem se odločil ,da ga kupim in pripeljem.

Zadnjih, kajvem kolk... 15...20 let je bil občasno uporabljan kot neregistriran lovski avto, pa za v gošo, ribolov, v gostilno in tak. Pa obvezne jugo tablice na njem.

Avto, prikolica pa gasa ,smo šli po njega dopoldan...

Mike666

Žal meni ni šlo skoz da bi ga vzel in sem poklical Janeza ker sem vedo da ma tudi željo met. In vem da je šel v prave roke. Tak Janez zaj pa ti želim vse naj naj z njim.

janez

Dak je v "zaprepadeno "dobrem stanju. Motor in menjalnik laufata tip top. Šasija je brez napak... razen površinske rje in enega manjšega udarca v zadnji desni krak od spodaj. Zadnji del karoserije je zelo dober. Manjše lukjice.... res manjše. Spodaj vsi nosilci zdravi.

Prednji blatniki, hauba,... OK. Luči, rozete,... več kot dobre. Amortizerji, fedre,... ni boljšega. Komplet ispušni sistem nov. Diski spredaj ...NOVI.

Ja in kaj je slabo ?

Prednji del karoserije, požarna stena, podi, pragovi in zadnja hauba. Klasika pri dijani... za porihtat. Zavore, prednje čeljusti spuščajo. Gume,... krneki.

Zraven sem dobil par felg in škatlo rezervnih delov. Tak za povrhu. Ceno sem orng znižal in tudi nisem pričakoval da mi bo dal vse dele zraven. Pošteno.

janez

...

janez

Hja to je to. Počasi če bo vse po sreči, gre moja dijana v pokoj... zaslužen. Daka imam namen naredit v mesecu - dveh in medtem najdit eno suho garažo za spačka in dijano . In ju shranit do nadaljnega.

Dak pa bo prevzel vlogo vsakodnevnega hišnega "fajterja". Za dom, službo in potovanja.

No pa mogoče bom malo bolj prizanesljiv do njega... :BigThumbs:

saxovts

keža čestitke za nakup. Naj ti služi tako dobro kot tvoja dijana.

Ps. a je dijana že kaj lubosumna?

janez

Bom vidu..., če v naslednjih dveh dneh nič ne crkne potem se je sprijaznila.

Ali pa oddahnila. Sem zadnje čase dobil občutek da ima moja dijana "pun kufer vsega"...

heheh...

saxovts

hehe saj je že veliko dala skozi. Kaj pa nameravaš storiti z njo?

dyfan

Janez, tole je pa odlično za tebe! Pa še v dobri kondiciji je, tako da ne bo potrebnih veliko dodatnih EUR za preobrazbo v registrirano stanje.
Naj ti dobro služi in srečno vožnjo.

Me pa čudi, kako je lahko cela požarna stena v tako slabem stanju. Ob straneh še razumem, da lahko teče po njej, kako pa po sredini?

LP
Lep pozdrav!

Zeko124

Keža... Svaka čast!! Pa se jaz sekiram, kam da bom Amija dal :Hammer3:

Super DAK.:BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mato

Èestitke! Kako maš ti Janez lepe slike. Vse so tako ekološko zelene.

mirchi

Si mi z jezika vzel.Upam,da ostane oz.postane zelen.Mu paše.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

Super, sploh ne izgleda slabo! Upam, da bo čim prej na cesti, potem pa srečno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Zadnjič sem dobil po pošti od člana citroenforumsrbije originalen reklamni letak za DAK -a ... kot nov.

Ja moj dak bo ostal zelen ... travnato zelen. Moj prvi dak je bil travnato zelen in čez leta sem si mojo dijano zato tako  pobarval . Se mi dopade in mislim da se daku najbolje poda ta barva. Pa še čisto cimosova je.

Da odgovorim... Dijana in spaček gresta nekam v neko garažo - suh plac in bosta čakala. Dijano imam namen parkirat takšno kot je ,ne da bi karkoli odmontiral z nje. Naj ostane originalna Kežotova "čelična dijana". Spaček prav tako. Èe bom s teh dveh karkoli odšraufal dol... je potem nesmiselno ju šparat. Dijana je tehnično ispravna in vozna seveda. In če takšna počaka je najbolje zanjo. Je pa problem prostor najt. Pa če kdo ve za kakšen senik za enih pet let... se priporočam.

Dak... to da mu je požarno steno rja odnesla je za enga cimosa čist normalno. V sami proizvodnji so bili šlampasto narejeni. Predvsem v jašku za vodo niso po celem spoju nanesli fugirno maso in tu voda - rja prebije steno , se zbira na spoju na notranji strani stene in police ter tam steno prebije. Šipe tako aki tako ne dihtajo, pri cimosu pa še manj. Vendar je spet problem na steni pod šipo kjer je napunktiran pant za haubo. Seveda spet tu niso nanesli dovolj fugirne mase ali pa slabe kvalitete in voda pronica zadaj za pant, prebije steno, pride zadaj za armaturko, prebije požarno steno,...

Kaj čmo.

Zadnji del karoserije, cimosovo delo pa je čista stara šola. Rjasta navadna dekapirana črna pločevina... slabo zaščitena . Tale je čisti čudež preživetja.

Na tem daku me čaka ogromno ur čiščenja in en malo varjenja. Pa barva in tehniko poštimat . Kasneje ko bo registriran pa notranjost. Dve izvedbe, montažno. Za delo in za potovat.

pubi2cv

Olala !

Èestitam ob novi pridobitvi. Zgleda super....in tole si ti rabil kot sahara vodo. Naj ti dobro služi veliiikoooo kilometrov:BigThumbs: