DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

"Tale Gaši" je zelo "fejst dec". In ima vso pravico.
OK

LP
Primož

Zeko124

Ma to čist verjamem, da je fejst dec, sam ni me pa treba lih drezat no ;)).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Zeko-treba te je drezat,da vidimo,če si iz pravega testa za bit citroenar,pa ni važno s kakim citroenom.Èe pride nek xy tip in sprašuje po 2 cv-ju,dy,...,najprej mu poveš,da to je staro,pa drago,težko ga spraviš skozi tehnični,pa še in še.
Èe se ne pojavi več,je še vedno nek xy tip,če pa vztraja,kljub temu da nima pojma o mehaniki,nima denarja za rihtat,saj res ni poceni,je pa res pri stvari z srcem in dušo.
Èe boš obupaval,pa prodajal in se jezil bomo rekli ajd zdravo,če ne pa bomo rekli,glej ga mulca,ki ga res veselijo stari citrončki.LP,Vojko
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Se podpišem pod to, Vojko. Vsi ki vozmo te avte smo bili mulci nekoč in nismo imeli pojma kako in kaj se naredi. Imeli pa smo voljo.

Nikoli ne bom pozabil, ko sem hotel naštelat višino na mojem prvem spačku. Kladivo, izbijač... kresnem po štiftu od fedre - štange, pade ven, fedra vseče nazaj, pol pa ... na drevo pa v jok... ne, ne , štirinajst dni vsak dan po šihtu sem vlaču štango nazaj proti roki... fotr me je imel že pun kufer. In ko sem končno uspel nazaj dobit in zahaklat štango ... ja no nekaj sem se naučil. To se tak ne dela. Potem pa sem se odpeljal mehaniku, je reku niblemabomporihtal. Naslednji dan je stal spaček ko koza. Se odpeljem domov, poči štanga spredaj, pade spaček na tla. Pogledam spodaj, je tip prerezal štange in jih skrajšal ter zavaril. In kaj sem se naučil... mehaniki imajo še manj pojma o spačku kot jaz.
Ej Zeko, da bi jaz imel takrat ljudi ,ki vedo zakaj se gre okoli sebe tako kot ti... hja ,nikol se ne bi naučil šraufat spačka, bi mi pa bilo lažje.

Kaj ti naj rečem, sprav se šraufat tega tvojga amija pa nehaj jamrat da ne znaš pa oh in joj... Ajde orodje v roke pa knjigo si sprintaj dol pa gasa.

Zeko124

Eh, tole ne bo šlo... Kaj naj si jarek skopljem na travniku pred teraso, da bom pode menjal, ko kak Vietnamec? Beži no! No ja itak moram prej pode, prage in prednjo steno še zaščitit in pošmirglat ker majo malce površinske rje... Èe bom to delal na dvorišču me bojo mel sosedje za idiota (že zdej me nimajo čist za normalnega he-he). Mašino mogoče bi še, sam kaj ko bo enkrat šel avto po svoje, jst bom pa z sedežem vred ostal nekje sredi ceste. Hvala lepa hehehe...

Èe bi mel plac bi se mogoče še spravil... Itak pa nimam volje da bi kaj čaral ker itak nimam nobene podpore. Razen z forumske strani. Hehe. Da ne govorim o grozljivem pomanjkanju orodja, predvsem švasaparata al pa vsaj kakšnega spodobnega seta z raznim kovinskim sranjem...

Verjetno edina stvar, ki jo bom letos naredu, da bom dal plavega popolno ma v kose, pa da vidim kaj je še za ponucat...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Tudi če razdiraš se lahko ob tem kaj naučiš. Vsaj vidiš kako je vse skupaj sestavljeno. Je že res, da je težje sestaviti kot pa razstaviti... Predvsem ne obupaj in vsaj poskusi.
Kaj pa tvoja šola, kaže kaj bolje?

Zeko124

Ma saj ne obupavam, samo enostavno nimam kje šravfat... Razmišljam, da bi si čez poletje kar najel kako garažo, al pa malo kakega prijatelja prosil za plac....

O šoli pa nebi hehehe...

Amija bom pač dal v kose plavega (če bo foter tudi za to), pa ga popredalčkal, sicer delam po sistemu "nič ne vrzi stran!, kot pravi Keža, ampak karoserija kompleto po šla na odpad, kompleten izpušni sistem, potem voznikova vrata pa mogoče še kaj kar se ne bo splačalo popraviti... Bi pa rad na tem avtu obdržal čimveč stvari ki pašejo original nanj (ne z rezervinh delov), pa četudi pride malo dražje....

@ Keža, kolko pride original izpušni sistem za Amija?
Rabim tudi za rdečega, lansko leto smo dali kar od katre, ker nismo takrat dobili originala...

LP

www.keramika-genorio.si

mato

Zeko je pa to tko, če ne znaš,če ne veš jest to prepustim in bom prepustu kar keži.

janez

... moja (pre)mala garaža...

kakorkoli sem se obrnil ,na koncu sem ugotovil,da je DAK previsok za v mojo garažo. Ne gre skozi vrata po višini. In sem vzel v najem en prostor za skladiščit. Zadnjič je akcija stekla in najprej smo odpeljali Daka in karoserijo od dijane, potem pa še mojga Hymermobila.

Zdaj je vse skupaj na suhem, na mojem dvorišču pa tudi malo več placa.

V četrtek gre pa še šasija od dijane tja gor na suho. Sem jo danes očistil in poštimal-prebarval. Plan je ko bo Dak na cesti gre pa še moja dijana gor...pa potem iz dveh eno naredit...

janez

...

garac

Kaj pa tisti cx zraven počne, a tisto tudi ti rihtaš?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Uf, kakšen prostor. Komplimenti za najem. Hymer pa čaka ali delaš na njem? Ta me pa res fascinira.
LP jernej.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Na Hymeru skoz po malem delam kolk je cajta. Not v placu je en kup avtov (gs-i, cx-i,...) od lastnika. Jaz imam pa te moje tri. Vse skupaj ni placa za delat, samo za skladiščit.

Za delat pa še vedno iščem prostore...iščem...iščem...iščem...

Takle sem pa Hymera parkiral...

http://www.youtube.com/watch?v=N87nBhASlVI

janez

Pa sem začel... Obnavljat mojga DAKa. Bogi je ,bogi...

Slike zvečer.

Mike666

No končno. Dolgo sem čakal tale dan. Zaj pa ti držim pesti da bo spet eden rešen in v nulo.