DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

No pa bo spet en nova in lepa diana na cesti. Lepo Janez, kar tako naprej. Lp

gule

Mogoče ne bi bilo slabo, da ga predelaš v dvoživko? Nikdar se ne ve kaj te čaka v prihodnosti???:emoticglass:

janez

Malo sem se igral... Sem naredil posebej eno stran o DAK-u.

http://2cvkeza.com/

ali pa neposredno na ...

http://cimos-dyane-dak.blogspot.com/

In če ima kdo kakšne podatke ali stare slike o CIMOS DAK-u ali GERI-ju ... mi pišite na moj email 2cv.ak350@gmail.com    . Da se bo malo razvedelo o naši tehnični dediščini.

Xandrej

No ko sem bil mali mali je fotr bil pri eni veliki firmi v bivši Jugi in imeli so cele vrste teh DAK-ov... Vsi so bili krem barve ene več kot 20 komadov... Potem so pa počasi prešaltali na C15 pa so meli vse one dolga C15... Vsi beli... Huh se spomnim ko sva se s fotrom z onimi dak-i okoli vozla... He he... Pa če bi šel po moje v tisto veliko podzemno garažo sem skoraj 100% da še kaki noter stoji nekje...

sušo

Te pa idi, ne. Pa povej če je da ga zvlečemo vun.

janez

Evo, drugi "novi del"karoserije je pripeljan nazaj v garažo. Sem že malo začel čistit... najprej tisti del kjer je cinano. Cin pa seveda lovim v posode in ga topim v kalupu nazaj v palice... ga bom porabil za cinanje DAKa ko bo tako daleč. Taprav avtomobilski cin je drag kot voda v Sahari in se ga ne splača kar neki brusit in stran metat.

In en stroj sem si privoščil... prvenstveno za DAKa skup delat in seveda za vse druge. Točkovni varilni aparat. Dolgo sem ga iskal, našel skoraj doma.

...pa je spet šlo en kup denarja ...

garac

e, super, punkt aparat, zdaj boš pa lahko res nove avte delal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

dyfan

...eden prvih modelov bi lahko bil:

KEŽOËN 0.6 Turboless

... :=)
Lep pozdrav!

Xandrej

Citat od: sušo;82890Te pa idi, ne. Pa povej če je da ga zvlečemo vun.

To je v Mb na glavnem trgu bivša stavba birostroja MB. Spodaj v garaži so potem nekaj imeli gostje od Casina MB... Treba bi res blo za pogledat...

sušo

Hm sam če ni blo pod ključem je, karkoli je že spodaj, adijo

janez

...jojmenejojmenejojmene... "jao meni"... v kaj sem se spustil...

Da mi niti en ne reče več ,da so Italijanske dijane boljše od naših. Isti "zos". Po včerajšni dodelavi gretja in današnjem popravilu Amija sem se popoldan spravil na čiščenje rezervne dijane. Zgledala je dosti OK, italijanka... ma po eni uri čiščenja se je požarna stena sesipala in , hja no jašek sem dol vzel. Vse bo treba popravit. Kaj naj rečem, vsaj enih 20 % je boljša kot tista iz DAKA.

"A nisn zmešan al ka ?"

janez

No vsi ,ki imate dijane ...sedaj veste kje vam teče not v kabino pod noge...

Jutri moram vso tisto izolacijo dol očistit s prednje stene ... pod pedali in boke. na bokih zgoraj pri pantih so že luknje vidne.

Za prednjo steno pod pedali še ne vem kaj bom... menjal ali popravil. pragovi gredo novi gor MADE BY KEŽA in podi MADE BY KEŽA - COPY OF CIMOS.

Ampak prej pa moram še fiksirat stebre... tole zdaj ne bom delal na šasiji... več razlogov zakaj ne pa naj ostane moja "vojna tajna".

Ma ,če jaz nisem šuknjen...

janez

Kakšne pripombe na mojo "sfuzlanost" ? Dajte me mal potolažit, mal baterije mi nafilat...

dvorjan

Janez, ce kdo lahko to resi, da bo boljse od originala, potem lahko to naredis ti. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!