DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Citat od: janez;83168Ma ,če jaz nisem šuknjen...
He he, to smo vsi. A srečni so samo tisti, ki se tega ne zavedajo oz. se za to ne sekirajo.

Ja, baterije boš najhitreje nafilal, če boš gledal predvsem cel in dober pleh, luknje pa ignoriral.:emot77:
Res bo dosti dela s tem, vendar pa: saj ni treba narediti v dveh dneh. Upam, da se ti ne mudi prehudo.

Èe si se odločil, da daka rabiš oz. da ti nekaj pomeni, potem ni pardona, ni dileme. Bo pač malo pozneje,
saj si lahko vmes vzameš "dopust". V glavnem si stvar podrl, ugotovil da si zmožen to sanirat, sedaj sledi gradnja.

Sem se spomnil na Zekotovega amija. On ima objektivne zadržke (beri: nikakršnih pogojev) za obnovo in je upravičeno scagal. Èe sedaj primerjam tvoje in njegove pogoje za obnovo - ni primerjave!, torej ni objektivnega razloga, da bi scagal. Je samo subjektivna ocena tista, ki bo odločila o usodi nadaljne obnove daka.
Janez, jutri je nov dan. Ko boš stvar prespal, bo slika drugačna. Danes imaš ob gledanju lukenj očitno vklopljen maksimalni zum :-)

No, ne mislim, da ti tega ne veš. Samo "na glas" razmišljam, ker ravno "izzivaš".
Kmalu pričakujemo nadaljevanje DAK-story.

LP
Lep pozdrav!

dani77si

Èe bi kdo drug tole dubu v roke bi dal ciganom da odpeljejo..
Upam da narediš do konca..

Mike666

Dani taki je bil namen prejšnjega lastnika. Še dobro da sva ga z Kežotom rešla.

pubi2cv

Mah, sploh ni nobenega dvoma. Jst že vidim krasnega, zdravega DAK-a. Rja in luknje so samo vmesna faza in bodo kmalu pozabljene. Kak je že bil en predvolilni slogan ljudske stranke....pred ene 15 leti: "Korajža velja!". Keža....Just do It:BigThumbs:

janez

Hvala, hvala...

Te dni ,ko mi zvoni telefon in se javim... Kaj mislite kako potekajo pogovori? "Keža, lahk pripeljem avto?...E...E...nešezajdelamdaka...polenkrat..."

Ja, do konc tedna imam še čas da ga rodim skupaj... potem pa bom moral mal delat. Danes celodnevno čiščenje tega prednjega kosa, potem naredit nove prage in pode, potem sestavit skupaj prednji del in povarit, potem pa transplantacija na daka... Vreme me pa nič kaj ne služi. Èe ne bo do konca tedna nehalo deževat bo transplantacija odpadla, ker moram to naredit zunaj na dvorišču pod milim nebom. Bomo videli...

pubi2cv

Vreme bo od danes naprej lepo:BigThumbs:

Mike666

Keža pol pa bo treba baldahin postavit. Tak sem jaz delal.

Zeko124

jp, Mike, snel si mi z jezika!

Arafata pa je, saj ni drag... Èe pa dost piha je pa kriza...

Keža fajn rihtaj!! Dobro ti gre... ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Danes celi dan čiščenje in iskanje lukenj... dolgcajt, ki je trajal 6 ur skupaj. En video..., da bo še vam dolgcajt ne sam meni...

http://www.youtube.com/watch?v=GkPtfqa8T7w

mato

Janez kaj pa zaščitna očala?

janez

Ja ,vem Matej...moja napaka...

janez

Citat od: janez;83168...
Jutri moram vso tisto izolacijo dol očistit s prednje stene ... pod pedali in boke. na bokih zgoraj pri pantih so že luknje vidne.
Za prednjo steno pod pedali še ne vem kaj bom... ...

Da nadaljujem... Včeraj sem čistil barvo dol iz prednjega dela karoserije. Kolikor sem mislil sem očistil, nekaj kosov pločevine še pride odstranjene. Prednja stena pod pedali do volana... je bila že menjana nekoč, po domače in zakitana  s trdim kitom - da se ne vidi. Itak je polna lukenj in gre nova gor. S to kabino bom imel še kar nekaj dela. Prav mi bodi, kaj pa grem dol čistit vso tisto izolacijo. Tak bi pustil pa bi bila kot nova in bi jo fajn prodal. Ja pa kaj še . Tak naj delajo drugi. Jaz hočem imet dober avto, ki bo nekaj vreden in bo zdržal nekaj časa kljub temu ,da ne bo naprodaj.
Verjetno se sprašujete zakaj nisem dal speskat. Pa saj me poznate. Nisem pristaš peskanja in kot sem že parkrat povedal, na tak fizični način se manj poškoduje pločevina, se ne stanjša in vsaj nekaj ostane od avta. Kot se vidi na sliki delam s plinskim  gorilnikom, rahlo zagrejem barvo ,da se zmehča (ne preveč grt ,da ne skuriš pločevine), potem pa z žičnato krtačo na kotnem brusilniku dol pobrusim. Malo pa še z ročno krtačo. Pločevina je pa tanka kot papir in bo hec varjenje.
Zdaj kak je očiščena se vidijo vse luknje in napake. Največ lukenj je prav na bokih in zanimivo , tam je na dijani nanešena izolacija v debelem sloju. In prej se ni nič videlo rje dokler nisem očistil.

janez

Okvir okoli vrat je dober
Stebri so dobri
Okvir okoli šipe s pantom za pokrov - dober
...

janez

Tole bi bolj spadalo pod ono temo Kežotove male skrivnosti... pa naj bo tu . Itak nihče ne rihta dijan.

Na dijanah so tečaji za vrata na stebre privijačeni z vijaki na imbus ključ. Rja, pobrane poškodovane glave vijakov in... Večina potem tečaje ne sname in pustijo spodaj rjo pa hajd na ličarijo. Dostikrat je steber pod tečajem zlomljen od sile in ,ker ne morejo odvit vijakov , tečaj zavarijo na steber.

Pa čist enostavno se da rešit. Vzameš nek vijak z glavo na ključ, vijak privariš na vijak tečaja, z obročnim ključem primerne velikosti pa vse skupaj odviješ. Pač potem vzameš nove vijake pa je.

No tak sem jaz naredil na mojem avtu.

janez

Včeraj... varjenje...

Požarna stena, tam kjer je jašek privarjen je bilo potrebno odrzat ven vso rjo. No pa še malo sem zakompliciral in naredil na novi pločevini vzorec... Kompliciram, itak gre čez to pločevino jašek. Sam , ni mi dalo mira...