DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Nato jašek, očiščen, zrezana rja in privarjen na svoje mesto. Na koncu pa še manjkajoči del vstavljen in privarjen.

janez

Je še enih par manjših lukenj po robovih stene za popravit, vendar sem včeraj zvečer vseeno včerajšnjo delo zalil z barvo. Najprej jašek, da je pritekla barva skozi vse reže pod njim ven, nato pa še cela stena obarvana v temeljno barvo.

janez

Kompleten prednji del, znotraj in zunaj bom zafugiral s tesnilno maso. Vse spoje , robove,... bolj kot je bilo v originalu. Èez vse pa body kot se spodobi za dyano. Tako ,da absolutno ne bo voda prišla nikjer do spojev in zvarov. No, pa bi moralo nekaj časa držat.

gule

Tiste flikice me asocirajo na naše ceste...dober si, da imaš potrpljenje...

2sv

meni se pa zdi da bo tale diana bolša zdaj kot pa takrat ko je bila nova svaka ti čast  se že veselim končnega izdelka

janez

Zdaj je pa na vrsti izdelava sestavnih delov. Se pravi podi, pragovi in prednja stena.

Najprej podi. Naredil sem jih tako, kot so bili v originalu narejeni v Cimosu. Dve tretini starih podov vključno z nosilci so preživeli teh 25 let bolje kot običajni podi od dijane ali spačka. Zato sem se odločil ,da naredim enake. 1 mm debeline, nosilci so pred varjenjem obarvani v notranjem delu,... Sem pa naredil najprej šablono in si narisal načrte z merami seveda.

...no tako izgledajo...

janez

...

gule

Tata i ja bi ovo radio...:BigThumbs:

janez

Še prednja stena pod pedali...

Nadaljujem pa danes.

janez

Citat od: gule;83420Tata i ja bi ovo radio...:BigThumbs:

Nemoj sine, nečeš financijski preživjet...

pubi2cv

Haha...vidim, da se dobra volja vrača, DAK pa tudi lepo napreduje. Fajn, kr tak dalje:BigThumbs:

janez

A veš, da sem res boljše volje ker delam svoj avto. Sam bo zgleda kmal konec ... na dvorišču že stoji ena dijana na ključ , pa ena dijana za povarit, pa ... Spet je gužva. Sam tolk da še tole kabino skup spravim od daka, ga pokrijem pa grem druge avte delat. "Selavi"... zase mi vedno zmanjka časa, pol pa kovačeva kobila...

No, včeraj sem pragove naredil. Takle...

gule

Menjam amija za daka, a ve mogoče kdo za kakšnega???:Hammer3:

janez

A ti naredim enega ? Pripelji dijano, ostalo pa jaz naredim. Celega daka pa boš težko našel. Jaz sem jih imel 6, tale je sedmi in je najboljši od vseh. Pa še ta je ... No sej se vidi iz slik. Pomojem bo v bodoče najbolje kar nove delat. To kar je ostalo je samo še za kakšno streho ponucat ali pa še tist ne... mogoče mehanika. Podvozje se lahko novo kupi je od AK400, roke, fedre od amija, motor itak 602 , menjalnik lahko od dijane ali amija,...pleh pa naredimo, sam prednji konc dijane je fajn imet kolkrtolk uporaben. Ideja ? Za biznis pa gerija, je hitrejši od daka in stvari sam namečeš na keson pa gassss...

gule

Mogoče, pa res en lep dan pripeljem kakšno dijano za ta namen...in po tem bo v črni kroniki pisalo nekaj o tem kako je žena frderbala moža zaradi še enga klumpa, ki ga je domov pripelal...:bombs: