DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Vrata... pašejo...

Zeko124

Super videt nasmeh po koncu dela! Krasen DAK-ec bo!! še štrihnit pa gassa na tehnični.

Aja, pa tisto rdečo felno dol vzemi =)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Zmaga...čestitam, je pa res več novih, kot starih delov pleha...

janez

Fantje, tole je šele začetek dela na mojem DAKu...šele začetek.

Kot sem napisal sem ga samo za probo sestavil. jutri gre prednji del kabine spet dol pa na paleto in pod plahto. Pa na čakanje. Najprej moram zrisat in naredit nove prednje čelne stranice, popravit ali naredit novo streho - prednji del. Potem moram popravit prvi nosilec, tist takoj od podov nazaj, Nove notranje zadnje blatnike, zadnji nosilec popravit, robove strehe zadaj popravit, novo zadnjo haubo izdelat. Potem bom privoščil mojmu DAKU nove zunanje zadnje blatnike, na koncu pa še boke do roba strehe menjat, ... pol pa bo.

Medtem ko bo enkrat na barvanju pa šasijo obnovit in vse kar se tiče mehanike...

Takle za probo sem postavil nove blatnike gor. Da vidim, da si lahko mal predstavljam...

zlikovski

V tem se pa bo dalo lepo prespat ''žurmobil'' Si pa frajer, v tak kratkem času vse to porihtaš, kapo dol.

janez

Iskušnje, iskušnje ... heheh ... Ja , bo taprav za potovanje. Imel sem furgona spačka, prepotoval z njim velik, naslednja logična faza je bil DAK. Večji, udobnejši...

pubi2cv

dyfan

Citat od: janez;83696Fantje, tole je šele začetek dela na mojem DAKu...
In to neverjetno uspešen začetek! Hitro in kvalitetno narejeni temelji.:emot112:
Mislim, da je kar prav, da malo prekineš ta tempo, da si preveč ne izprazneš baterij.
Èez čas pa zopet enako uspešno dalje do končne postaje.

Se tudi marsikateri od nas veseli in uživa ob gledanju te zanimive zgodbe.
In občudujemo, se slinimo in sanjamo o tako zrihtanem DAK-u, ki nam je večini nedosegljiv.

LP
Lep pozdrav!

janez

Danes sva z ličarjem skupaj tuhtala kje hudiča je dak "zlomljen" in kako zadevo spravit v linijo.

Nastavil sem novi blatnik in ga obračal tako dolgo ,da je na prednjem koncu potekal rob blatnika vzporedno z robom vrat. Ja problem nitini tolk v blatniku kot v sami zasnovi in dimenzijah dakove pločevine. "Enmau" niso dobro preračunali...

Po sliki... Èe postavimo blatnik tako da linija ni več zalomljena potem pride do razlike med točko A in točko B ... 2 centimetra.

In kaj je narobe? Èe me moja domišljija ne vara ... je vse OK razen višina nosilcev pod podom prtljažnika. Èe bi naredili zadnji nosilec 2 centimetra nižji kot je sedaj bi kompletna linija potekala vzporedno z vrati.

A kdo to zastopi razen mene ???

Rešitve so dve... Ali grem delat novo karoserijo, ali pa... Vprašanje je v bistvu samo s čem se bom manj matral. Drago bo pa v vsakem primeru .

"jebelacesta..."

1 Zlomljen
2 Nezlomljen

dyfan

Èe prav razumem, je za linijo poravnat vsakršna predelava neugodna, zoprna, draga...
Ker meni ne ugaja zlomljena (originalna) oblika, bi se v tem primeru sigurno odločil za kompromis.

Montiral bi samo blatnike v linijo, ostalo pa pustil kot je.
Èe bi bila pri tem streha za tista 2 cm višja spredaj, potem to ne bi šlo. Ker pa je višja zadaj, pa skoraj ne moti - se nekako ujema s celotno figuro avta. Seveda ne poznam konstrukcije daka in ne vem, če je to izvedljivo brez komplikacij.

Upam, da boš kmalu pogruntal zate najugodnejšo rešitev Cimosove šlamparije.

LP
Lep pozdrav!

A.T.K

Ne vem, Kežman, Dak v liniji ne obstaja. Do zdaj vsak je biu drugačen(cca10,12 kom)
Ta zadnji celo 6 cm krajši keson.
Èe boš tovarniško zapakirano rjo vun spravo, pa do ceste pospremo, bo to dober dosežek.
Vso srečo!

janez

Tako, tudi na svojih www straneh sem začel pisat o obnovi DAKa.

//www.2cvkeza.com

http://cimos-dyane-dak.blogspot.com/

amipick

Lepo,da želiš imet zdravega in odličnega daka,ma po moje,če so ga tako naredili v fabriki-zgrešeno ali ne-naj tako tudi ostane.Koneckoncev je tudi to nekaj posebnega.Tudi,če ga boš poravnal bo DAK še vedno čuden cimosov proizvod.
Moj ima celo rit-kason pomaknjen/zvit na stran.Kabina je na šasiji ravno v smeri vožnje,kason pa je zamaknjen/zvit v levo za 2 cm.Eno kolo je ravno z blatnikom,drugo pa je pod blatnikom za 2 cm!In to vse na cimosovih luknjah.Šasija je ravna!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Sej, to me zdaj muči... Naj bo tale DAK zvit kot vsi ostali ali naj bo raven... ???

Naj bo v detajle obnovljen in tega nihče ne bo opazil ,ker bo ta zlomljenost bodla v oči ?

Naj bo v detajle obnovljen in bo zgledal kot nekaj posebnega ?

Problem je , ker mi "starejši spačkarji" vemo, da je to pri DAKu normalno ,da je zalomljen, "mlajši spačkarji", njih pa to odvrne od nakupa ali obnove, ker imajo vtis, da se je šasija posedla. Dobil sem par mailov od lastnikov iz bivše juge in vsi so bili prepričani da je njihov DAK zvit ali zlomljen v šasiji... Zdaj jim je malo lažje. Kar se tiče tujine (EU)... za njih je DAK Španska vas in prav tako jih moti zalomljenost. To prvo opazijo.

Mene osebno zelo moti zalomljenost. Vsako slko ko pogledam ... pogled prvo pade na rob blatnika in rob vrat. Vsakič ko stojim zraven mojega DAKA mi pogled vleče proti tisti točki...

Itak , grem zdajle delat drug avto , bom nekaj časa rzmišljal o tem in se čez čas odločil.

Lovro

Pa saj ni toliko moteče, pa še čar daka boš s tem uničil. Potem bo to ne tič ne miš. No ja, avto je tvoj, naredi da bo tebi všeč.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)