DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Seveda okna pistiš, ob oknu pa en napis Cimos, kot je bil na ex jožetovem pujsu v originalu.
Pot na morje je bila lepša že zato ker je včasih v Senožečah pred cimosom stal tak rumen HY
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Ja ja okna so fajn da jih maš. Še vedno jih lohk s kakšno tematsko zaveso al pa rolojem zablindiraš

dyfan

Citat od: sušo;84885Ja ja okna so fajn da jih maš. Še vedno jih lohk s kakšno tematsko zaveso al pa rolojem zablindiraš
Se strinjam.
Lep pozdrav!

Mike666

Jaz mislim da še celo mam originalno cimosovo nalepko nekje. ta veliko. moram pogledat.

sivipas

pa še cela jeba je furat furgona oz. daka brez stranskih oken

amipick

Že z okni je zanimivo ga vozit,brez pa mora bit adrenalinski šport.Jaz bi okna pustil-je "lepši".
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

andraž

Glede oken, stranice so prevelike, če ni oken in vse skupaj zgleda kot veliiiika konzerva.

Lovro

Èe ga misliš imeti tudi za bivalnik, je vsekakor dobro imeti kako okno.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sivipas

Citat od: andraž;84937Glede oken, stranice so prevelike, če ni oken in vse skupaj zgleda kot veliiiika konzerva.

se strinjam - azu250 mi super zgleda brez stranskih oken, ak400 pa dak pa imata preveč pleha.

janez

Mnenja so skoraj vsa enaka... Brez oken nam ni za živet...hehehe. Samo, jaz sem še vedno v dilemi. Meni osebno vsi A serija furgoni lepše izgledajo ali ,če so čisto brez oken ali pa imajo kompletno steno zastekljeno (npr Glaceauto). Preglednost. Hmmm... Èe bom naložil not prtljago in kar imam v mislih bo vse naloženo ob strani in ne bom skozi okna nič ven videl, se mi je to dogajalo s furgonom pa sem imel še dodaten par oken s strani... skoraj celo steno zastekljeno. Ob straneh sem imel naložene stvari ,ker sem rabil pogled skozi zadnja vrata - šipe. Se pravi, če pustim šipe, imam vso prtljago razmetano .Èe naredim police in omare ob strani so mi okna neuporabna in zaradi njih potencialni vdor vode skozi tesnila. Drugo, da me gledajo skozi okna kak spim not... se mi ni nikoli dopadlo. Èe bi gledal okna iz vidika bivalnika... moram pa v tem primeru not dat kamp okna na odpiranje ,da ima smisel... zračenje ? Zračenje, oziroma okno na odpiranje lahko naredim na zadnjih vratih (malo verjetno) Ali pa strešno okno - zračnik na strehi (bolj verjetno) . Ali pa sploh nič pa samo manjši zračnik na strehi z ventilatorjem, ki ga napaja sončna energija. Se dobijo za AD je in niso tolk dragi.

Sam pogled nazaj, vožnja, prehitevanje (???) , parkiranje,... vse to sem že dal skozi s furgonom. Celo brez desnega ogledala in brez kakeršnega koli razgleda nazaj skozi kabino sem se normalo prebil v Grčijo in nazaj (Romunija, bolgarija,itd) . Tudi skozi kaos glavnih mest je šlo. Edin kar sem kasneje montiral je bilo desno ogledalo.

In... mi ostane ogromen prostor na boku zunaj za sponzorje... heheh

No sej še nisem odločen. Pika na I bo takrat ko bom postavil novi bok na DAKa . Ker je lažje delat bok iz celega kosa se odreže odprtina šele takrat ko je bok že končno fiksiran.

garac

leva stran brez okna za šoferjem, saj ti tam okno glede preglednosti tako ne koristi, desna pa z oknom ali dvem. Samo pol poš levi feder bolj našponal, da bo v liniji, ko bo vsa roba na levi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Ti kar strešno okno naredi, pa bodo vse zahteve izpolnjene...

janez

No pa se je začelo...

Zaenkrat mi je uspelo stišat Daka v garažo in še odmontirat razne stvari... Jutri pa celodnevno čiščenje zadnjega dela karoserije in potem krojenje pločevine.

ps. Slike pa ne bodo kaj prida... Dak s celo pojavo in moja mala garaža je enako velik sence pa mal prostora za slikanje. Ah, klinc... glavno ,da sem prepričal samega sebe ,da začnem z delom.

dvorjan

Bravo Janez. Itak ze vsi vemo, da bo pravi lepotec, potem ko bos opravil svoje kirurske posege. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

deuche

Citat od: janez;90332Ah, klinc... glavno ,da sem prepričal samega sebe ,da začnem z delom.

Na, pa boš izigral pregovor o kovaču in kobili...:emot112: