DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja lep bo in zdrav in tistega očitka "kovačeva kobila" nekaj časa ne bo. Bom pa še videl do katere mere bom šel pri obnovi. Vseeno bo to avto, ki ga bom uporabljal vsak dan in verjetno bo že po prvih kilometrih celi zrajsan... Vsak od mojih avtov je dobil nek pečat kar hitro po obnovi. Moj prvi spaček - pri ličarju, ko sem ga odpeljal iz komore sem se zaletu v vartburga, s plavim amijem sem se zakalau bočno na dvoriščni steber pri mehaniku, zelen spaček je sveže obarvan dobil tuš z neba in je bil celi popikan od dežja, Sveže zrihtanega furgona sem po celem boku zrajsal ko sem ga prvič zapeljal iz moje male garaže, v mojo zeleno dijano se je zaletu biciklist pol ure po tem ko sem jo svežo parkiral na domačem dvorišču... oranžnemu amiju pa odbijači dobesedno služijo odbijanju... heheh

Nekaj je res, če se avto vsakodnevno vozi dobiva vsakodnevno rane. Sicer se bom trudil ,da bo DAK čim bolje narejen in s čimmanj napakami vendar, hej ... delam ga zase in ne za "konkursdeleganc" .

janez

Na, zdaj grem pa brusit in rezat kripo narazen pa da vidim kaj bo ostalo do večera...

gule

Te vsakodnevne rane mu dajo osebno noto...

janez

Kosilo...

Slabo kaže... al pa dobro, kak se vzame. Odrezal sem blatnik za lažji dostop do notranjega blatnika in nosilcev ter ostale rje... Bočno na robovih kesona gre vse novo not. Je nesmiselno popravljat. Za dalje se pa moram še odločit ... se pa vedno bolj nagibam k novim nosilcem in podu, se pravi komplet nov spodnji del za rahlimi modifikacijami.

Mike666

Citat od: janez;90362hej ... delam ga zase in ne za "konkursdeleganc" .

Evo to nas pa malo keri razume. :BigThumbs:

janez

Res je Mike, redko kdo nas razume. Sej ne rečem, lep bo in zdrav... sam ,če mi ker začne pikice na barvi iskat pa znorim. Ponavadi je tak, da ljudje gledajo sam fasado. Ja, ne. Pri meni je bolj pomembno kaj je spodaj. Tu bom zapravil celo premoženje in ogromno časa in truda, za barvanje pa vem vnaprej ,da bo zmanjkalo denarja in bo kak bo.

Ajde gremo dalje... rja, luknje, zvita pločevina, flikarija,...

"...seci sine, nije ti brat..." :) :)

janez

No pa da ne boste samo rjo gledali na mojih postih... Evo , novi blatniki ala KEŽA. Zdaj so samo spikani skup, moj točkovni aparat je premajhen in moram v naslednjih dneh nest vse skupaj enemu šlosarju spunktirat. No medtem pa bom delal vse ostalo.

Aja, sem se odločil. Vse gre ven in novo not. Pa se ve , s predelavo. Pri daku je večni problem pomik prednjih sedežev. Pa še jaz imam problem ker sem kot otrok stal v vodi pa velik zrastel... No prvi nosilec gre ven. Ga ni več. Drugi nosilec pa se bo povečal na velikost dijanine škatle pod sedežem... seveda z vsemi potrebnimi ojačitvami. Načeloma bom Daka pustil kot tovorni avto. Opremil ga bom kot kemperja, zdaj pa ga bom dodelal tako ,da lahko kasneje zmontiram zadnje sedeže, varnostne pasove in ostalo kložjo da lahko atestiram kot osebnega. če se mi bo zahotelo. Poden na rezervarjem bo ostal - seveda nov in imel bo dostop do plovca kot stari spački in Amiji. Zadaj  pa pride še ena poglobitev do šasije za rzne stvari odložit (rezervni deli, orodje, smeti,...).

Aja, pa bok, kjer je šipa bo nov... edin se še nisem odločil ,če bi imel šipe ali ne.

Streho bom moral ojačat in jo s tem prisilit v ravnino... so jagri jelene vozili na strehi in jo premučkali (žal...) Prednje čelne stranice tudi pridejo nove. Mogoče pa tudi prednji del strehe... Nekak mi ne diši flikat obstoječo strehco...

No, jutri dalje...

mirchi

Èuj ka ti misliš novega naredit?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Gorcha

Najteže je radi sebi auto. Znam kako je Keži :Hammer3:

janez

Citat od: mirchi;90429Èuj ka ti misliš novega naredit?

Pa si me razkrinkal... heheh

Sej ne bo nov, sam vso rjo bom ven odrezal. Ogromno je votlih delov, razni nosilci in ojačitve do katerih ni dostopa. In ne vidim razloga ,da bi pustil star kos in ga popravljal kolkr ga je zgnililo, če pa lahko naredim novi.

Pa kot je Gorča napisal, sebi je najtežje delat avto... po drugi strani pa je lažje sebe prepričat ,da se nekaj naredi pa kolk stane ko stane... kot pa stranko prepričat.

gule

Èe gledamo v procentih, a misliš, da bo vsaj 51% njegovega pleha?

janez

... mislim ,da ne.

Eno zadevo imam skoz v mislih. In to je to , da nikoli nisem sebi naredil avto. Vsaj 70 % avtov ,ki sem jih v teh letih naredil so bili prhki do konca. To je pomenilo, vse ven pa drugo not. V ogromno primerih je ostala samo požarna stena in oba boka ter kakšen kos srednjega stebra.

No, zdaj bom pa še sebi naredil evto na ta način. Iskal sem pa boljšega DAKa nisem našel. Ne zastonj in ne za velike denarje. Enostavno ni boljših. Lahko bi tega samo poflikal vendar to že od začetka nisem hotel. Ponavadi je pa tak ,da ko začneš razdirat se pokaže avto v pravi luči - rji. Najprej je odpadla kabina - prednji del, no zdaj pa odpade še zadnji del. Kaj čmo, tak je...

Naslednjega DAKa bom pa čist novega naredil... al pa Gerija...

dvorjan

Ce tako pomislim, bi si moral narediti napis "manufaktura". =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

...čiščenje...

janez

Èelna dva kosa na levi in desni strani pri stebru sem naročil pri Cassisu nove... hecam se, Keža jih je naredu...

So bili pa v Cimosu kar improvizatorji. Nove kose naredim tako da odpunktiram stari kos, ga zravnam in prekopiram na novi kos pločevine. Potem naredim šablono in zrišem ter ozrežem, upognem,... izdelek. Potem pa neštetokrat gor - dol iz avta preden ne dobim potrebne točnosti, da paše. In ker je steber od dijane bolj zaobljene oblike kot rob karoserije... se niso kaj prida sekirali. Kam pade - pade. No , ko dobim željeno obliko še na šabloni spremenim  in to je to.