DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Èe je ideja, da bo enkrat homologiran kot potniški, verjetno, brez bočnih stekel ne bo šlo.

janez

Blatniki so ganc novi in originalen izdelek Cimosa... brez heca. Ko sem sem jih našel in kupil je to bil en velik razlog zakaj sem se odločil da grem v takšno generalno obnovo - izdelavo. Vsi nosilci na notranjih bokih bodo ostali na isti poziciji kot če bi zasteklil boke. Plus dodatne ojačitve za varnostne pasove za zadnje sedeže, predvidene pozicije za zadnje sedeže itd. Èe se kasneje zgodi sprememba plana A v plan B ...lahko zmontiram sedeže, zrežem odprtine , vtavim okna in registriram kot kaj drugega... kamper, osebni,...

Kompletni stroški brez popustov za DAKa so 680 eur (zavarovanje, cestnina, tablice, pregled, AO+,...) , če mi bodo upoštevali moje popuste pa 400 eur. Èe pogledam kolko normalni ljudje plačujete za nove avte (kasko in ostalo kar je potrebno) sem z mojim dakom še vedno na boljšem tudi če ostane tovorno vozilo...recimo...

Ravno to je veselica pri teh naših avtih... lahko si zmisliš kaj češ in narediš kadarkoli češ v karkoli češ...

janez

Citat od: amipick;90645...
Zadnja vrata so definitivno boljša dvojna francoska,mi je enkrat A.T.K. razložil zakaj.
Lepo napreduje,s tem tempom se lahko letos dobimo pri teh. muzeju z daki!

JA dvojna vrata so bolj praktična, se strinjam .Zjutraj ko se zbudiš je zelo nerodno odpirat tista dvižna vrata. Težka so in nerodna.

Tole da se dobimo z DAKi letos pa sploh ne bi bila švoh ideja... delajmo malo na tem. Jaz poznam samo ATKja in tebe , ki vozita DAKa, enega smo še videli lani v Kopru na novo zrihtanega... Je še kakšen? Ostali , ki jih poznam so v SRB, HR, BiH,...

Pomeni, da bom moral pohitet... zelo pohitet...

garac

En se menda rihta v naših koncih (Škl)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Kaj pa če bi pustil že obstoječe okno na DAK-u? Po mojem še najbolj paše.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Citat od: garac;90659En se menda rihta v naših koncih (Škl)

Tist je nek študent, sem mu naredil požarno steno in boke za DAKa... ne vem, če je že narejen. Mato mogoče kaj več ve ,ker me je tudi spraševal za dele... klepar je spraševal njega, on mene...

Lovro, je odločeno... okna ne bo zaenkrat. Sponzorji rabijo plac...

Zeko124

Keža vse lepo in prav, ampak od kje ti odločitev o barvi? Kaj nisi rekel da bo travnato zelen?

No, videt je, da bo lep izdelek, za moje pojme pa še najbolj ne paše varianta z dvemi šipami na vsaki strani... No zdaj si se tak že odločil.

LP
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

Tak en preblisk. Kaj pa ce bi na boke vgradil sipe,ki jih ma dijana na vratih.Male so,odpirajo se,pa se zanimivo bi zgledlo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

janez

Tole si mislil ? Èe bi dal šipe od prednjih vrat bi še bolj čudn bil...

Na drugi sliki pa je DAK brez zastekljenih bokov... slaba slika, cajtnge, prek neta... Tolk bolj za predstavo.

ModelJT

Ma pust ga tak kot je zdej, ker tak še najbol zgleda. Kaj se boš tm zafrkavu, če je pa je tak čis ok.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Ne.Mislil sem od sprednjih vrat.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

janez

Levi bok... čelna stranica...

janez

... streha.

deuche

Citat od: janez;90654JA dvojna vrata so bolj praktična, se strinjam .Zjutraj ko se zbudiš je zelo nerodno odpirat tista dvižna vrata. Težka so in nerodna.

Jaz, bi pustil dvižna vrata, na njih na vsako prosto stranico zmontiral eno cerado in jo namotal, kot jo imajo vojaški kamijoni in jim na robove dodal zadrge. Ko bi se lotil kampirat, pa bi odprl vrata, spustil bočni dve ceradi in imel najmanj kuhinjo pod streho, ko bi padal dež. Ko bi šel spat bi spustil še zadnjo cerado in podegnil zadrge in dobil pred prostor v katerem bi lahko z mojim vampom kot človek gate oblekel.

gule

Citat od: deuche;90746Jaz, bi pustil dvižna vrata, na njih na vsako prosto stranico zmontiral eno cerado in jo namotal, kot jo imajo vojaški kamijoni in jim na robove dodal zadrge. Ko bi se lotil kampirat, pa bi odprl vrata, spustil bočni dve ceradi in imel najmanj kuhinjo pod streho, ko bi padal dež. Ko bi šel spat bi spustil še zadnjo cerado in podegnil zadrge in dobil pred prostor v katerem bi lahko z mojim vampom kot človek gate oblekel.

Ta je pa dobra...:BigThumbs: