DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Veselje je gledati, kako nastaja zdrav avto, brez neumnega pokrivanja rje s kitom in s tem sleparjenja samega sebe...
Pa še z modifikacijami po lastnih željah...
I ja bi to radio, tata!:emot89:
Lep pozdrav!

janez

Tole se je danes delalo... Prvi in drugi nosilec. Prvi je spremenjen, večji... drugi pa je po originalu.

dvorjan

Matr, prav res bo nov. Komaj cakam, da ga vidim. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

... še montaža obeh nosilcev in levi notranji blatnik je že fiksiran - privarjen.

janez

Jutri in v četrtek še delam na Daku potem pa gre žal ven in en spaček not... gnara zmankalo...

garac

In kdaj se začne serijska proizvodnja novih karoserij DAK?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Maloserijska, ampak boljša kot v Kopru...

janez

Rade volje začnem delat nove karoserije. Vendar ostaja par problemov... Rebrasta streha nad tovornim delom, spodaj zunanji rebrasti blatniki in streha nad vozniškim prostorom. Ta streha spredaj... sem razmišljal in delal probe tak in drugač... so zgleda streho prešali. Vse se da naredit sam tista "faltna " na sredini se ne da naredit na ročne stroje.

Pa največji problem... Ni kupcev za tak avto. No ,če mi najdete enih pet pacijentov pa rešim tudi zgornje probleme...

gule

Mislim da bo Discovery kmalu dobil še eno zanimivo oddajo: "Keža-mojster za pleh"....

pubi2cv

Jaja....Keža Costums Ungly Duck Build Off :BigThumbs:

Gox

Citat od: janez;91088Jutri in v četrtek še delam na Daku potem pa gre žal ven in en spaček not... gnara zmankalo...

@janez

Lep obdeluješ ta pleh .. :BigThumbs:

Tako ko berem in gledam slike, sem dobil eno vprašanje v glavi :)

A bi se dalo pri taki temeljiti obnovi, Daka recimo podaljšat? Da ga zadaj podaljšaš za enih 15-20cm ... bi pridobil še na dolžini malo ... al bi bilo preveč dela? Oz. bi daku škodilo? Oz. bi imel probleme s homologacijo ...

LP

janez

Hja, verjetno na teh. sploh nihče ne bi opazil razliko v dolžini... Bi pa verjetno bilo moteče , vizuelno. Navajeni smo DAKa takšnega kot je in mu tudi ta dolžina najbolj paše (po mojem mnenju) . Podaljšana je Akadijana in meni ni lepa, predolga... se ne sklada . Podaljšat samo kabino pa ne bi bil nek problem s tehnične plati gledano.

Mogoče, če bi daka postavil na podvozje od akadijane ,ki ima večjo medosno razdaljo... sam kaj vem, potem bi ga pa bilo preveč na sredini pa spet ne bi veljalo.

Gorcha

Gledam i divim se. Malo æu da zakasnim sa jednim komentarom u vezi sa zatvaranjem bočnih stakala. Kod mene na DAK-u postoje roletne i povremeno su razvučene u toku vožnje. Moram da priznam da je prava muka voziti tako zbog preglednosti, naročito sa desne strane. Kežo, ako nije veæ bilo priče o tome, da li si razmišljao i o preglednosti?
Ja na HY razmišljam da otvorim još jedno bočno staklo sa desne strane gde su bočna vrata jer je nemoguæe da se uključim iz sporedne ulice kada nema tog stakla.

janez

Da Gorča razmišljao sam puno o tome ali evo odlučio sam... reskiraču...

janez

Včeraj je prišel paket z rezervnimi deli za DAKa... prva runda. Od mojega dobavitelja CITPARTS ... po novem tudi sponzorja pri obnovi mojega DAKa. Deli za podvozje, motor, lepota, periferija...

Malo me je od nedelje dalje ustavil pri delu zobobol... puljenje... jamranje... No včeraj sem vseeno malo bolj resno zagrabil delo in menjal še desno stranico ter namestil notranji blatnik. Danes bom še delal dokler ne pritovorijo spačka potem pa gre žal dak ven za nekaj časa.