DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Samo zaradi cerade na haubi ni dovolj dober razlog. Sem velik in hauba ni nikoli tolk visoko, da bi lahko pod njo ravno stal. Cerada, šotor, ali nekaj temu podobno bo zmontirano na strešni prtljažnik... kak in kaj pa ko bom tako daleč (ko bo fertik mi bo tak vseeno če imam cerado al ne... glavno da imam DAKa...). Enkrat pred leti sem probal in naredil šotor iz vojaških cerad - šatorska krila. Vse skupaj sem zrolal in zvezal na rob dijanine strehe zadaj nad haubo. Na enem srečanju sem to postavil... dve palice od šotora, dva štrika , dva klina ... in je bilo zavetje. Zdaj bom to naredil drugače. Da ne podlagam avto vsakič ko grem v njega in da se lahko prosto ziba bo ta mini predprostor fiksiran samo na avto in nič na tla (mogoče samo s kakšnim gumijastim pajkom, če bo treba) .

... al pa enega arafata postavim pa je...

2sv

super tole zgleda da si ga narediš po svojem okusu in željah ti pa svetujem da ne hitiš vzmi si čas vem da je težko ker smo vsi nestrpni  ko obnavljamo in bi se radi čimprej vozili z našimi ljubljenčki  ampak si na dobri poti imaš znanje in izkušnje in verjamem da bo avto 1A z veseljem  spremljam tvoje podvige  v pozitivnem smislu lp.

janez

... mere... razrez... proba...

Zmenjeno je bilo, da grem k šlosarju tole skrivit in še nosilce naredit. No zdaj pa čakam... kar naenkrat ni imel časa, ko sem se oglasil pri njem. Me bo poklicl kdaj naj pridem... Mater, ko sovražim tole... Ok, grem pa mal rezat pa švasat tacajt.

janez

Včeraj je bila pestra noč... No zdaj delam in kasneje gre zgodba dalje.

Ajlbibak !

janez

..."ajmbak"... evo me. Dost mam za dans.

Èisto sem mislil,da včeraj ne bom šel na zaključek sekcije Celje in ravno ko se pritovoril pločevino domov ob devetih me kliče Pubi, če pridemo... Ja pa sva šla in fajn smo se imeli in domov smo prišli nekje ob pol štiri zjutraj.

Zjutraj pa kava, cigaret in gas v garažo. Ob devetih sem že varil zadnji nosilec. No tak, najprej sem moral naredit nosilec in ga pritrdit na šasijo. Potem pa oba zadnja boka popravit in lahko sem se lotil bokov.

janez

Nato sem pa odrezal stari stranski bok... Rob strehe je v trenutku odskočil in naredil prav grdo krivino. Krivda je pa v zviti zgornji površini strehe vendar, vse se da zravnat... Ko sem očistil vse odtanke pleha in obarval rob sem lahko nastavil nov bok... klepanje, varjenje, nastavljanje v ravnino s streho... No, je uspelo kolkrtolk.

Novi blatnik je bil tolk časa "nov" da sem moral vse robove pobrusil... površinska rja. Nič strašnega, pobarval in ga zmontiral.

Spet varjenje, klepanje, nastavljanje,...

mirchi

Èe bom jutri uspel zaključit karavana,bi šel na probo in se povabil na ogled...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

janez

Ja Mirchi, dopoldan bom v garaži pa se oglasi...

Vsi robovi zarobljeni, bok obarvan v temeljno barvo... jutri pa dalje na drugi strani.

V ponedeljek pa začnem sestavljat notranjost... nosilci, pod, prtljažnik... več prtljažnikov, notranji blatniki, bočne ojačitve,...

garac

tudi kovač bo končno imel lepo in predvsem zdravo kobilo, samo tako naprej
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

garac

tudi Krpanova kobilica je menda izgledala kot kljuse, a bila je trdoživa in z njo je ugnal brdavsa
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

saxovts

bravo keža. Saj bo nov, sploh kar se plehovja tiče. starega bo zelo malo ostalo. Èestitke še enkrat. :emot112::emot112:

Lovro

Kar se plehovja tiče bo v bistvu nov avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Nedelja...

Bolj počas, sej nisem plačan za tole... Sem kar spremenil plan dela. Namesto ,da naredim desni bok sem raje odstranil kar je še ostalo od notranjosti. Razen prednjega nosilca. Ta ostane še nekaj časa, ker mi drži višino prednjega dela kabine.

Nastavil sem novi nosilec ,da vidim kje bo in koliko bo prostora... malo morje placa za voznika in sovoznico...

mato

Kot nov bo. Zelo lepo. Pa ne bo kovačeva kobila bosa kot pravijo stari ljudje.