DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

malo za pavzo... Še enkrat isti problem:

- dva stekla
- eno steklo
- brez stekel

...  ???

sušo

Hm če bi ga zame delal bi bil z dvema - mam rad breake - to bi bila potem Dy break, drugače pa naredi z enim velikim tko kot na srednji sliki. Zagrneš oz. prelepiš s sponzorskimi nalepkami ga lahko kadarkoli.

janez

...dilema... Tam pride nova ravna pločevina pa mi je tak škoda ven rezat... Èe bi pa šipo obdržal bi pa najraje kemperske šipe not zmontiral. Sam to mi sam še bolj zakomplicira izdelavo. Ma, bom videl ko bodo novi boku gor. Kot sem že napisal moram cel pleh zmontirat in šele potem rezat morebitne odprtine...

sušo

Ma to rezanje je ena sama jeba.
Valjda da se ti herc para ko nov pleh zarežeš.
Kamperska okna so pa fina ampak una k se odpirajo tko k pr Dy - se pravi drsna. Una druga so komplicirana pa med vožnjo jih ne moreš met odprtih pa amortizerji grejo k hudiču če pa so mehanski se pa zatikajo da ti živc spije v trenutku...

Lovro

Tista varianta z eno šipo še najboljše zgleda, pa tudi po mojem povsem zadostuje za dovolj svetlobe, sploh če bo montirana z obeh strani.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

janez

Še vedno ne vem... Sem poiskal nova stekla za avtodom ali prikolico. Moja dimenzija po 300 eur komad. Stare rabljene AD šipe  ne grem montirat, se pravi ta varijanta odpade.
Odpade tudi ona varijanta ,ki je komplet zastekljena... rabim mala stekla za zadnja vrata. Bom naredil dvojna kot je imel Dak F .

Se pravi sam še ... Z (kot je sedaj) ali BREZ ...

Lahko pa tudi naredim brez in kasneje izrežem odprtino, če se mi ne bo dopadlo...

A.T.K

..kot ti že reeko, se pri daku tak rabi samo desna. Pozabo ti pa rečt, da če na vrhu odrežeš 2cm spraviš not od potniškega Tamiča.
Doužina štima, odpiraš kot pri španski dijani odzadaj..alu okvir celo ojača plahutanje preha..kar dodatno rešiš z ojačitvija na notr. blatnik(oni pokončni nosilec za šipo..ki se vmes konča..tam se tud ponavadi para, kot na vrhu zanjih dveh za vrata...
Odloči se sam, samo da bo fertik!

janez

OK, skoraj "stoposto" bo moj DA brez šip. Na strehi loputa... stane okoli 50 eur 280X280 mm . Pa če ne bo dost luftiranja še ventilator na sončne celice. Èe bi kaj montiral, bi montiral novo. Staro mi ne diši na lep avto devat... Bolj k študiram s kakšnimi avti sem se vozil, bolj pridem do spoznanja ,da nisem kaj prida uporabljal pogled v desno. Furgon je imel malo šipo in skoraj ni bilo pregleda, dijana pa je bila brez trikot okna in večinoma zabasana s smetmi.

Ogledala pa velik sreče... Avtodomarji pravijo ,da imajo žene zato zraven ,da jih usmerjajo pri vzratni vožnji... no če bo potrebno mi bo moja kdaj pomagala. Tudi ,če bi imel šipe pa bi bile brez funkcije. Se poznam, ko grem kam nabašem avto na bokih, da imam prost pogled nazaj.

Notranje ojačitve so na bokih od daka točkovno varjene. Kar se mene tiče je to napaka. Tu pride do zvijanja pločevine na zunanji strani in do pokanja pločevine okoli punktov. Jaz bom to lepo elegantno rešil. Ojačitve pridejo varjene na zgornji in spodnji rob vmes pa bodo lepljene na bočno pločevino. Načeloma se z zunanje strani ne bo opazilo. Vzor za to rešitev pa so mi spački furgoni. Oni imajo na talk način pritrjeno pločevino na bok - lepljeno.

"Alzo dakle". Desna stran , prednji del in streha je gotova...  Zgornji rob bom še popravljal kasneje. Zdaj moram pazit ,da se mi ne sesipajo dimenzije...

janez

Pospravit garažo, pomest, dol spustit avto, dvignit na drugi strani, porinet na drug konc garaže bočno, dol spustit, pir ufnet, dol vsest, papir pa svinčnik in meter v roke...

... pa jutri švasarija dalje.

janez

Malo OT...

Iščem - kupim ... KLJUÈAVNICO ZA VŽIG - DIJANA

Èe ima kdo me naj pokliče na 041 511 626

dyfan

Tole bo zelo fini avtoček, v detajlih prirejen tebi na kožo.
Sedaj, ko delaš praktično novega, je idealna priložnost, da si ga narediš po svojem okusu.

S čim se pa pločevina lepi? Verjetno s čim dovolj močnim in elastičnim?

LP
Lep pozdrav!

janez

Citat od: dyfan;90635Tole bo zelo fini avtoček, v detajlih prirejen tebi na kožo.
Sedaj, ko delaš praktično novega, je idealna priložnost, da si ga narediš po svojem okusu.

S čim se pa pločevina lepi? Verjetno s čim dovolj močnim in elastičnim?

LP

Ja bo pisan meni na kožo... večino časa presedim zraven s pirom, svinčnikom, metrom in papirjem v roki in študiram...

Lepi se pa z "diht maso" ... bostik bi rekli Francozi in primorci... na osnovi kaučuka, se lahko prebarva. To ni glih zlepljeno... bolj "zlimano". drži ko "pes" vendar lahko maso odstraniš če se potrudiš.

Fantje (in dekle), iščem sponzorje. Je kdo za ???

janez

Citat od: janez;90637...

Fantje (in dekle), iščem sponzorje. Je kdo za ???

Èist resno...

Prodam oglaševalne površine na mojem DAKu ... placa je dost, nekaj je že interesentov... zadnja vrata, prednja vrata , prednja hauba, čelna pločevina nad kabino je še prosto...  Avto bo rumene barve z modrimi prednjimi blatniki.

Mal okrog razbobnajte pa me naj pokličejo na 041 511 626 begin_of_the_skype_highlighting              041 511 626      end_of_the_skype_highlighting ali na email 2cv.ak350@gmsil.com

... nimam več kaj za prodat, stroški pa še kar naraščajo...

amipick

Ti daj lepo cel pleh na bok brez lukenj,pa za probo samo nariši steklo.pa boš videl kako ti bolj ugaja.Zastekljena verzija odpade,če misliš delat kamperja.
Pa zadnje blatnike pusti original,ne delat ovinkov.Naj bo od zunaj čim bolj DAK.
Zadnja vrata so definitivno boljša dvojna francoska,mi je enkrat A.T.K. razložil zakaj.
Lepo napreduje,s tem tempom se lahko letos dobimo pri teh. muzeju z daki!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak