DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

Evo tegale sm pa sreču v Kopru
Citroën - Creative Technology

janez

"Hiljadu malih bolesti"... Tak je z novimi avti. Prvo teden dni laufa brez napake, potem se pa začne sr***e. Nekje v Tuhinjski dolini opazim, da ne morem več prestavit v tretjo brz da bi polomil pol menjalnika. In vedno bolj trdo in trdo... Bemuš, pokličem Žiga v Žiri, če je v delavnici. Je in pravi naj se oglasim.

Avto mehanika Žiga ... prijazna delavnica za spačkarske popotnike. Si zapomnite. Z očetom sta zlila staro olje iz menjalnika ... kolkr ga je še ostalo in novo not. Po dolgih letih, da nisem sam popravljal. Paše, še posebej ,če ti hladno pivo v roke porinejo hehehe...

Tam je bil tudi star znanec Vojc in smo debatirali kar dolgo. Ok, sem rekel , menda zdaj bo. Krenemo dalje, mejalnik dela. Ampak... je zgleda malo večja napaka, ki jo bom moral nekako rešiti v naslednjih dneh.

Kakšnih deset - petnajst kilometrov pred ciljem (Tolmin) opazim, da je vse mrtvo, kar se elektrike tiče. Nič ne dela, ne cajgri, ne smerokazi, ne brisalci... Spet haubo gor pa ob ropotu motorja iskat napako. Nisem našel, oziroma odločil sem se , da grem kar do kampa.

V kampu... najdem še vedno ob ropotu motorja , da je glavno varovalko skurilo. Menjam, se zabliska... jebemti, jo skuri. OK, naj bo... najverjetneje je kriv vtikač za hladilnik. Odklopim kable, vstavim novo varovalko, ki mi jo je dal en Italijan... dela. Èez čas ugasnem motor... hočem vžgat pa nič. Cinšpula... Èez tri ure avto vžge. Ajde, neka...

V nedeljo na parkirišču  na izletu spet isto... ne vžge, vsi se odpeljejo , jaz pa hladim cinšpulo...

Do večera je potem avto deloval in po prevoženi Sloveniji povprek v enem šusus smo parkirali v Trebnjem pri prijatelju . Prespali... In danes proti domu. Se vlije dež malo pred Celjem , nekaj časa je še delovalo vse kot reba in naenkrat se brisalci ustavijo, cajgri padejo... Šit, spet varovalka. Očitno pa ni bil hladilnik kriv, je nekja več... nekje not. Ko mi je skurilo še zadnjo varovalko sva se enostavno odpravila domov brez vsega in ročnim brisanjem stekla .

Ja, otroške bolezni ali pa bi z drugimi besedam i rekel... totalno zanemarjen avto in me čaka verjetno še veliko dela, da bo tale kišta varna in ziher za daljše poti.

... spi se pa super v njem :BigThumbs:

sušo

... khm kovačeva kobila, kenede.

Sej bo.
Kje si pa še vidu da se kaka vlka stvar zgodi na hmal?

janez

Tu ne gre za kovačevo kobilo... ga imam komi 14 dni :)

Sej dons je že boljši. Sem zmetal en kup dodatnih kablov ven iz avta in zdaj ne kuri varovalke.

Menjalnik pa bo treba poštimat. Zgleda niso prejšni lastniki nič pazli na nivo olja in so ga zaj****i. Kaj čmo...Celavie.

gule

Elektronika v A seriji...ga po treba priklopit na diagnostiko, pa vidit kaj je...

janez

Danes je padla akcija. Imel sem pomoč in sva menjala menjalnik na DAKu. Stari me je že nekaj časa matral... ko se je zagrel - adijo, konc lušnega.

V kleti sem našel enega na katerem je pisalo DAK 1985... do danes se nisem mogel spomniti od kod i kje  in kako sem ga imel. Je bil pa servisiran in je izgledal čist OK. Seveda sem ga preiskušal, odprl ... bulu u njega ko tele v nova vrata in na koncu ga zmontiral. Probo je prenesel brez šuma in deluje zaenkrat OK.

Vmes pa sem odpravil še nekaj napak "mojstrov", menjal prednji semering (preklel proizvajalce novih delov) . Potem je v trenutku crknil še kondezator... kar mi je prineslo nekaj slabe volje in odneslo nekaj časa preden sem našel krivca... Na koncu se je vse dobro izšlo.  

Zdaj, če bo preživel jutrišnjo pot v Maribor in nazaj je pripravljen za vikend srečanje v Banja Luki. :BigThumbs:

frodo1

Bo zdržal, bo brez skrbi, :BigThumbs:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dvorjan

Vso sreco. Pa zate me itak ne skrbi, imas tisto veliko skatlo orodja s seboj, DAK sploh pomisli ne vec, da bi se kaj zajebaval. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Bo vse v redu, če se pa kaj zgodi, pa pokliči, pridem po tebe...

Mike666

mene tudi lahko. samo povej če maš mojo cifro. jaz štartam tam ob cca 7h in Zagreb  brevozim cca ob 9h.

janez

Z A serijo ni nikoli dolgčas in zmeraj se kaj novega naučiš :BigThumbs:

Po srečni vrnitvi iz 1025 km izleta v Bosno in nazaj je DAK včeraj zjutraj obstal... nebogljen... Na enem križišču v Konjicah , ko sem se pripeljal do semaforja je počilo in revež je padel spredaj na tla... Malo sem še imel zaleta in pripeljal na drugo stran križišča kjer sem se ustavil, stopil ven... pogledal razstrgano gumo, zvit blatnik in šasijo na tleh. Jebiga... Pokličem enega, drugega... tretjega. Vsi z prikolicami ali kamijoni za vleko na dopustu. Na koncu mi ni preostalo drugega kot da kličem vlečno službo, ki mi je dokaj hitro odpeljal DAKa v Zreče v delavnico.

V Banja Luki so me vsi "zezali" kak sem to nastavil višino spredaj da je na levi strani vedno nižji. Na kraj pameti mi ni prišlo kaj se je dogajalo s fedro. Štanga lahko poči, vzmet lahko poči... V prvem primeru pade dol avto, v drugem je še vedno vozen vendar nizek. Da se pa tako počasi spusti do neke višine pa še nisem slišal. No, vedno nekaj novega...

Ker nimam časa sem se odločil, da grem po poti najmanjšega upora pri popravilu. Vzmetni lonec nisem odmontiral, sem pločevino izrezal in s tem prišel not do vzmeti..., ki...

... je bila cela...
...in tudi štanga je bila cela...

Obroč, ki drži štango in se naslanja na vzmet pa je po sredini počil. Počasi se je trgal in s tem se je DAK nižal. Na koncu ni več zdržal in se je do kraja odlomil.

Seveda pri vsem odpadu, ki se mi vlači po delavnici in po kleti ali okoli hiše tega frdamanga obroča, ki je večji kot od spake nisem imel. Nič, sem se odločil, da obroč povarim nazaj v celoto, naredim nekaj ojačitev in bom pač videl kako bo držalo. Vse skupaj sem zmontiral nazaj, lonec zavaril in DAKa postavil na kolesa.

Proba je uspela , zdaj pa grem delat...

dvorjan

O ti smola. No, samo da si saniral.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

svašta, fajn je gumo zrezalo. ko sem gledal slike sploh nisem mislil, da je spredaj padel dol, sem mislil, da si ga zadaj dvigoval, pa je spredaj počepnil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Takole sem pa popravil obroč. Zavarjeno in zavarovano - ojačano. Nisem zasledil nikjer da bi se komu to zgodilo. Oziroma da bi kdo tole tako popravil. Po svojem šlosarskem znanju sem pač zavaroval zvare. Kako se bo obneslo bo pa čas pokazal.

rok.si

V bistvu si mel kar srečo v nesreči, da se ti ni to zgodilo 500 km od doma, po možnosti še sredi noči, vsekakor pa daleč od delavnice.