DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Citat od: andraž;133992Mislim, da sem videl tvojega Daka na Petrolu na Barju smer Zagreb, stal je poleg neke čudne bivalne prikolice. Stoji pa zelo športno; nizko spredaj, visoko zadaj...

heheh... Ja sem bil jaz in moj DAK . Dak zunaj, jaz pa  v prikolici. Prikolica je ameriška... da se razstegne v širino. Orng apartma. Sva s šoferjem - lastnikom kr ene dve ure debatirala in pila kafe v njej . Pa da ne bo pomote... nisem kupoval prikolice :emot64:

... namest da pošiljam AMI pločevino v tujino jo je tip kr "lično" prevzel, ko je že itak šel tu mimo.

Dak pa ... šprtno reže upor zraka. Zadaj je visok kot mora biti. Oziroma... kot je bilo mišljeno . Spredaj pa je mogoče za odtenek prenizek... sam se bojim, če ga vzdignem , da bom potem imel iste probleme kot vsi ostali z DAKI... da nikamor ne gre. Meni gre. Dok ne začne preveč trest volan. Vseeno sem ga v enem določenem trenutku moral isprobat in je šlo 110 pa še je imel "lufta" sam jaz nisem imel več j... ker je volan že preveč premetavalo.

Danes sem ga naložil... enih par prem (3) komplet z rokami sem dal not in peljal. Ni se kaj velik znižal. Tak, da fedre so tip top. Moram samo ušesa preverit in namazat. Ampak, to še sledi, ko bom urejal spodnji del.

Lovro

Citat od: janez;133996Danes sem ga naložil... enih par prem (3) komplet z rokami sem dal not in peljal.

He he, s starim železjem si peljal staro železje (malo se hecam).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: janez;133996Dak pa ... šprtno reže upor zraka. Zadaj je visok kot mora biti. Oziroma... kot je bilo mišljeno . Spredaj pa je mogoče za odtenek prenizek... sam se bojim, če ga vzdignem , da bom potem imel iste probleme kot vsi ostali z DAKI... da nikamor ne gre. Meni gre. Dok ne začne preveč trest volan. Vseeno sem ga v enem določenem trenutku moral isprobat in je šlo 110 pa še je imel "lufta" sam jaz nisem imel več j... ker je volan že preveč premetavalo.

Zakaj pa trese volan, če si hiter? Pri Dianah tega ni.

janez

Si kdaj slišal za centriranje platišč ? Ja, tudi na Dijanah je treba scentrirat tu pa tam... drugače ne gre :)

andraž

To ja, sem mislil, da je problem zaradi oblike ali porazdelitve teže...

gule

Samo, pa trese, kot na nobenem avtu, ki sem ga imel do zdaj, če ni balansirano...ali, če niso nova platišča...čeprav se še ta morajo balansirati...

janez

Dak je bil dobra odločitev. Danes sem se odpeljal v nabavo materijala... železni profili in pločevina. Vse skupaj kakšnih 160 kilogramov... desni sedež sem pustil doma in po celi dolžini naložil profile. Ravno enih 10 centimetrov mu je zmanjkalo, da bi lahko vrata zaprl. Plošče pločevine meter na dva metra pa sem spravil cele v notranjost.

Teh dodatnih par kil se ni kaj prida poznalo na višini avta zadaj. In tudi vozne lastnosti se niso spremenile. Sem pa na poti domov poštudiral kaj in kako moram uredit tovorni prostor za takšne prevoze. Večinoma tako vozim pločevino in si moram naredit en nosilec da bodo plošče lepo stale not na miru.

Aha... zdaj tudi nisem imel pregleda skozi desno bočno okno in ... me ni nič motilo. Tak, da oni drugi DAK bo definitivno brez šip.

Zadnja vrata pa so neumno postavljena... se odpirajo v desno... Ko bi se vsaj v levo da lahko ravno naložim po dolžini. Verjetno pa je še najboljša varijanta kot je bilo... navzgor. Med vožnjo domov se je vlilo in ... kaj čem, vse je bilo mokro zadaj.

janez

heheh... verjetno si bom naredil kar tri komplete zadnjih vrat.

enojna navzgor
enojna levo
dvojna... levo in desno

Za vsako priložnost ena vrata. Ko pluriel... ko ne nucaš pustiš doma, ko nucaš natakneš :)

gule

Citat od: janez;134258heheh... verjetno si bom naredil kar tri komplete zadnjih vrat.

enojna navzgor
enojna levo
dvojna... levo in desno

Za vsako priložnost ena vrata. Ko pluriel... ko ne nucaš pustiš doma, ko nucaš natakneš :)

Ko pluriel, ko dežuje je avto doma, ko sonce sije je spet doma, saj se streha ne more odpreti, ko greš kam je spet doma saj je premajhen za družino! Malo heca...:Hammer3:

Mike666

Narediš preklopna kot ma oni stari amerikanec. Mislim da je nek chevrolet. Odpira se prav v vse smeri. Levo, desno, z celotnim steklom  gor in brez stekla dol v poličko. Neki taki vzvod bi mogo zmislit.

Gox

Pol bi najboljše da narediš odpiranje okna na zadnjih vratih ...

pa lahko dolge profile lepo skoz okno vtakneš.

gule

Kaj pa misliš na šiberju na koncu strehe...tako kot pri Renaultih Traffic, za dolge predmete?

janez

ideje...ideje...

Na oni sliki mal nazaj, ko sem bil na obisku v Samoboru se vidi srednji DAK. Tega sem jaz delal - predelal pred leti. Poleg predelanega tovornega prostora - pod, sem predelal - izdelal tudi tridelna zadnja vrata. Polovica se odpre navzgor, spodnji del pa na dva dela levo in desno . Nekaj takega kot imajo HY. Žal nimam slik ko sem izdeloval tega DAKa in vsakič ko naletim nanj sem presenečen in potem pozabim poslikat. Ma, naslednjič ko bom v Samoboru ima da naredim fotosešn.

dyfan

Citat od: janez;134267...Polovica se odpre navzgor, spodnji del pa na dva dela levo in desno...
Èe je možno imeti katerakoli od treh vrat samostojno odprta med vožnjo, potem je to najuporabnejša varianta.

Sicer pa: "Bravo za nakup DAK-a." Naj ti to univerzalno kljuse dobro služi :)
Lep pozdrav!

janez

Ja je bilo tak narejeno... kakorkoli odpreš je lahko odprto.

Ajde mogoče še četrti komplet ... :)