DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Pred leti je bilo tako, da do meter čez ni problema. Èe si obesil rdečo cunjo, je veljalo isto. Ko so mojega takratnega šefa ustavili(več kot meter čez), ga je policaj vprašal, če je pozabi robec na koncu tovora in lepo napisal kazen. Stavim, da še danes pridno obeša tablo na konec, namesto robca...Manj strogo danes verjetno ni.

gule

A Zeko ti voziš tako, da imaš izkušnje???

sušo

Citat od: gule;138568A Zeko ti voziš tako, da imaš izkušnje???

Vozi verjetno (še) ne se pa, po mojem, uči v avtošoli.

Zeko124

Citat od: sušo;138604Vozi verjetno (še) ne se pa, po mojem, uči v avtošoli.

Ti je že Sušo odgovoril. Sicer pa hvala za prijaznost :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Danes sem menjal prednje luči. Komplet nove sklečke, od tega ena sklečka še iz moje arhive (original nerabljena Saturnus). Skoraj mi je bilo škoda gor zmontirat... Sam, kaj čem... šparam že 17 let kose. Pa naj bojo uporabni, če že. En novi fokus isto od Saturnusa in en star, ma zelllo dober.

Po dolgem času pa imam končno dijano, kateri se da štelat luči med vožnjo. Sem se potrudil in zmontiral zajle v kabino.

Namazal bolcne in polosovine ...

... ter opravil letni tehnični pregled. Avto BP, ispušni plini pa spet presenečenje za preglednike :) Pod normo.  Jutri še plačam zavarovanje in podaljšam prometno pa sem dober za eno leto :BigThumbs:

Zdaj grem pa šmirglat Amija...

janez

Plačano zavarovanje in cestnina... normalno ni oldtimer (nimam certifikata) pa še tovorno vozilo je. Drag hec... Dobro , da mi je ostalo 78 eur od oranžne dijane in da imam svojih 50 % bonusa.

deuche

Nisem prej videl, pa se bom vrnil nazaj na knauf. Na strehi se še vedno lahko vozi spredaj 1m čez, zadaj 1,5m čez. Označit pa je treba zadaj kar je več kot 1m. Tudi cunja je še vedno po zakonu sprejemljiva (podnevi), vendar sem imel tudi jaz problem, kot je napisal Tomaž ravno zato, ker je cunja visela kot robec, morala pa bi biti 25X25cm, kar je pa na par profilov na prtljažniku nemogoče pritrditi, zato vozim s tablo, ki jo obesim na profile in spodnji rob zavežem na kljuko, da mi jo ne dviguje.
Pri tvojem knaufu, pa vse prej našteto pada v vodo, ker imaš tovorno vozilo in moraš imet 5/6 tovora na vozilu, 1/6 pa lahko gleda zadaj čez. Vse ostale zahteve so irelevantne, ker je tvoj kason tako kratek. Za prikolico velja isto.

janez

Evo... "sad če zima"...

Danes sem potegnil dol z omare zimske felne in gume za DAKa... Shit, pozabil sem jih speskat in pobarvat. Ma, tolk ostalega se je od prejšne zime dogajalo, da sem pač čisto ven iz uma vrgel to malenkost. Bo že počakalo do pomladi, glavno , da se furam legalno :)

Jutir pa še zimske Mišelinke na AMIja nataknem in smo familija pripravljena na zimske radosti :)

Slik pa ni... ker ma pa še cajt slikat ob delu :)

janez

Danes...

Zjutraj najprej "babje pšeno" kot pri nas rečemo, potem pa je začelo sipat sneg - v krpah.

Ne pomaga A serija, ne pomaga zimska guma... Ampak, na šiht sem pa vseeno moral prit. Glavna cesta, kolkr poznam... Ulipijev breg je za moj avto neprevozen, še posebej, ker gor lezejo šleperji za Comet in Unior... Ponavadi stojijo sred hriba v takem vremenu. Druga cesta... spet en kup hribov, ki jih bi sicer lahko prevozil, vendar... Sem se odločil za tretjo varijanto - Stara štrekna Koniice - Zreče.

Problem te ceste pa je, ker nima urejenih bankin, oziroma... je tolk ozka, bankine pa se spustijo v jarke takoj za robom. Počasi je šlo... adrenalin ap v luft, ko se mi je pripeljalo par avtov nasproti in smo se srečevali na tej ozki razriti cesti.

Problem pri tekame sipanju snega pa je tudi nalaganje snega na desni strani prednje šipe... in ropotanje brisalcev ko se matrajo... Zmeraj imam občutek da bo vzvode polomilo... Nasrečo, dosedaj jih še ni. Ampak... kaj veš kdaj... ko je vse staro ko biblija.

Ene ketne bi mi prav prišle tudi za Daka... moram pa kupit za te široke gume. One naše domače ne spravim gor ... žal.

LP iz zasnežene Štajerske :)

gule

Janez snežni Janez kam ohajaš danes? Ja luba duša na šiht ne?

He-he...

antasi

nisi napisal al si prišu prav cajt na šiht
al si dobu "plavga" :emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

janez

Imam variabilni delovni cajt heheh... Itak, sem bil na službeni poti že od jutra.

Nazaj je šlo pa lažje, po glavni cesti pa snega ni bilo več .

janez

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=70754&postcount=1

Zeleni DAK je prodan in gre v naslednjih tednih v obnovo, oziroma dokončanje obnove. :BigThumbs:

gule

Naj je srečno novemu lastniku...je sigurno ljubitelj, drugače ne bi kupil te garje...

janez

Citat od: gule;158773Naj je srečno novemu lastniku...je sigurno ljubitelj, drugače ne bi kupil te garje...

:emot112:

Smo preračunali strošek obnove pri meni in se je strinjal. Zato pa je dobil avto po simbolični ceni... cena dveh pragov in treh nosilcev :BigThumbs: Kar je 80% manj, kot sem dal za avto in vložil v njega.

Jaz imam super Daka, tega ne rabim, rezat pa na odpad vozit mi je škoda, "pravoverni spačkarji" se samo zgražajo in jamrajo, kak se ne splača...

Ej, zdaj pa v nakup orodja za posodobitev proizvodnje rezervnih delov. :BigThumbs: