DAK ... končno...

Začel/a janez, Marec 29, 2010, 08:57:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Dak prepeljan v delavnico ... začetek. :BigThumbs:

pubi2cv

Tale DAK si zasluži lepo prihodnost. Glede na to, koliko dela si že ti vanj vložil....bi bil res smrtni greh, da ne bi učakal luči sveta...v vsej svoji lepoti in funkcionalnosti :BigThumbs:

janez

OK, zadnja vrata smo že obdelali v temi Keža.com.

... dalje pa ...

Največji problem je bila zvita - razstegnjena streha. No , po dveh dneh "boja" je zdaj streha zadovoljivo ravna. Z notranje strani pa dodatni nosilci za ojačitev. Vse skupaj zdaj stoji na miru , brez premikanja reber ...

Boki imajo tudi dodane ojačitve kot je to bilo narejeno v originalu. In po želji lastnika je izrezana odprtina za stransko okno.

Gremo dalje...

gule

Lepo...modri pa je zraven kot ogledni primerek...

Lovro

A bo kamper ali delovno vozilo?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Delovno vozilo... Verjetno.

janez

In še druga stran.

Se pravi... oba boka in streha so poštimani. Zdaj pa spodnji del.... jutri...

gule

Toliko patnje, pol si pa luknjo izrezal...in to lepo!

janez

No, pa je tudi pod v prtljažnem delu narejen. Po praznikih pa še prednji del , tam kejer sem predvidel razne spremembe...

janez

Notranjost je gotova...

dyane

uuuh..kabina podaljšana ni slabo,zaj še ga samo znižaš pa prva Yiane pri nas.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Yiane je drugačen avto... zunaj in znotraj. Jo je treba drugače zgraditi. Enkrat... en projekt za dolgcajt preganjat...

janez

Še malo pa bo karoserija končana. Spodaj sledi najprej čiščenje "flugrost-a", varjenje raznih kotov in ... vsa zaščita.

Potem pa še šasija.

janez

Evo, razlog zakaj nisem v Bosni na fešti. Upam , da uživajo kar se da. Jaz ... uživam po svoje. Mi je najlepše, ko začnem "špricat" temeljno barvo na novo urihtan avto. Takrat vem, da gre delo proti koncu.

Žal je to najbolj zamudno delo , ki  mi bo vzelo cel vikend. Danes temeljna barva znotraj in zunaj, jutri vse spoje zafugirat in v nedeljo, ko bo tesnilna masa suha... body čez vse (razen prtljažni prostor po želji lastnika).

:take_picture:

:BigThumbs:

dyane

Barvano z epoksi cinkarne celje. Ja bo pa za voznika prostorn..
[SIGPIC][/SIGPIC]