Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

breznikar.peter

Hja, čeprav sms in telefonski klic je kr dost velika razlika ane..Sms v takšnih " velikih " podjetjih lahko gre tudi avtomatizirano naprej, telefonski klic je pa le bolj osebne narave in dobi kupec tisti pristen občutek,da pa si le prizadevajo za tvoje zadovoljstvo..Pač konec koncev...Jaz ne bi rabil nič od tega, ne sms, ne klic...Želim si samo,da za plačano storitev opravijo svojo dolžnost, ter,da pokažejo malo več zagona, ne pa toliko gledajo v tist ekran, kaj jim bo računalnik povedu :)

ModelJT

Ja saj je bil avtomatiziran pomoje, samo je pa vsaj bil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

yamaha20252025

Mene pa zanima ali je možno nastaviti luči tako, da bi ob zagonu vozila takoj svetile kratke - xsenon luči, s tem, da bi čez dan notranjost osvetlitve bil več osvetljen, ob mrako in ponoči, pa bi se osvetlitev zmanjšala...
Sicer mi osvetitev dela avtomatsko, vendar le v načinu, ko so prižgane dnevne luči in potem sam preklopi na xsenonke...

Torej če obstaja opcija, bi prosil kako se to nastavi, saj bi raje ves čas imel prižgane xsenone.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

tom62

Ja tudi meni avtomatika dela tako, kot si opisal, da se xenonke prižgejo samo v mraku ( tunelu ipd.).

Zakaj pa želiš imet prižgane vedno ?

Xandrej

Jaz pa bi vse dal na svetu, da bi pri C5 II podnevi gorelo samo pozicija pol pa xenon party...

BT-C5

xandrej!
,daj jedan prekidač izmedžu,pa gotovo..

Lp.

yamaha20252025

PAč imam željo, če mi "paše" imeti v takem režimu, da bi tudi to delovalo... Saj, če se da prav, če ne, pa tudi v redu.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Citat od: yamaha20252025;120001Mene pa zanima ali je možno nastaviti luči tako, da bi ob zagonu vozila takoj svetile kratke - xsenon luči, s tem, da bi čez dan notranjost osvetlitve bil več osvetljen, ob mrako in ponoči, pa bi se osvetlitev zmanjšala...
Sicer mi osvetitev dela avtomatsko, vendar le v načinu, ko so prižgane dnevne luči in potem sam preklopi na xsenonke...

Torej če obstaja opcija, bi prosil kako se to nastavi, saj bi raje ves čas imel prižgane xsenone.:BigThumbs:

Ja, se da.
Ko so meni probavali različne kombinacije dnevnih luči, ker so mi tovarniško gorele le pozicijske led, smo imeli vmes tudi to opcijo - torej ko je zapeljal iz garaže ven, ksenon ni ugasnil.

Tako da je to sigurno ena opcija v računalniku - mislim da 'day lights - enable/disable'.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

yamaha20252025

JA, saj ta opcija, da xsenoni ne ugasnejo imam tudi jaz, vendar mi ti ni všeč, ker osvetlitev armature ostaja manj osvetleno( kot bi bila noč).
Enostavno obrneš ročico za vklop luči na pozicijo, kjer xsenoni gorijo ves čas in je to to, a težava z armaturno osvetlitivijo ostaja.

Vklop in izklop dnevnih luči (nastavitev parametrov), pa pripomore le v toliko, če imaš stikalo za luči na 0 poziciji, da svetijo dnevne luči ali pa ne.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

sylver

Ampak tele dnevne LED luči so pa res bolj za nič. Tako slabo svetijo sredi dneva, da se z Audijevimi ne morejo primerjat.

Primer: vozim se po obvoznici/avtocesti, za mano se pelje C5 z prižganimi samo dnevnimi LED lučmi - sploh ga ne opazim za mano, dokler ne pogledam v vzvratno ogledalo - pa še to ni videt, da bi imel dnevne luči prižgane.

Audijeve LED dnevne luči pa vidiš že na kilometer za tabo.

Škoda, ker niso naredili bolj močnejše LED dnevne luči pri C5 :argue1:

Sicer pa sem že videl, da obstajajo neke naknadne vgradnje:

http://www.youtube.com/watch?v=B0COWiwNetQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ri-LNlGU2PU&feature=related

Samo ne vem, koliko je to legalno.

Gox

O tem smo govorili na straneh 22/23 te teme.

Odvisno je kako so nastavljene, v enem primeru svetijo zelo malo. Drugače pa v redu in so opazne.

Recimo v tem sporočilu je razlaga zakaj je tako > http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=110879&postcount=219

Verjetno pa je tako, da večina sploh ne ve o teh nastavitvah in pač vozijo, kot so dobili avto iz salona.

sylver

Aha, sedaj vidim ja. Ampak očitno večina voznikov C5 z LED sploh ne ve, da imajo lahko še močnejši LED vključen.

Gox

Citat od: sylver;122405Aha, sedaj vidim ja. Ampak očitno večina voznikov C5 z LED sploh ne ve, da imajo lahko še močnejši LED vključen.

Verjetno res ne ... ker jih prodajalci ne opozorijo na to. (Oz. niti oni tega ne vedo)

Sem tudi sam opazil že nekaj C5-k, ko jim svetijo dnevne luči "na švoh" Opaziš šele z bližine da svetijo. Pri ostalih ko je ok, pa že na daleč vidiš da so luči prižgane.

Tignes

Citat od: yamaha20252025;120114JA, saj ta opcija, da xsenoni ne ugasnejo imam tudi jaz, vendar mi ti ni všeč, ker osvetlitev armature ostaja manj osvetleno( kot bi bila noč).
Enostavno obrneš ročico za vklop luči na pozicijo, kjer xsenoni gorijo ves čas in je to to, a težava z armaturno osvetlitivijo ostaja.

Vklop in izklop dnevnih luči (nastavitev parametrov), pa pripomore le v toliko, če imaš stikalo za luči na 0 poziciji, da svetijo dnevne luči ali pa ne.

a nima na stevcih dveh gumbov za nastavljanje osvetljenosti armature?

Picdriver

Po tem, ko sem obupal nad pregrešno dragimi žarnicami za dnevne luči (HP24) vozim izključno s prižganimi xenonkami.
Glede na to, da se je na števcu zavrtelo 80.000 km me začenja skrbeti, da bo počasi že kaka xenonka šla k vragu.

Je že komu crknila xenonka? Koliko je zdržala? Predpostavljam, da jo je lažje menjati, kot dnevno - se mogoče motim?
Je pri nakupu žarnice potrebno biti na kaj še posebej pozoren? Èe se ne motim mora biti d2r? Kaj pomeni oznaka "colour match"?