Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Včeraj me je plavi ustavil (izven naselja-res sem se peljal okoli 120, še dobro da ni imel pištole) in me lepo prosi za dokumente. Te pa mi vrne in mi reče naj prižgem luči, ker tiste male niso dovolj...sem mu pojasnil da so to dnevne in da mi avto to avtomatsko preklaplja. En čas me je še hotel nekaj kontrat pol ja pa menda ugotovil da mi nič ne more in rekel OK in gasaa dalje.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Flukturr

Citat od: tjan;110927Pozdravljeni,

mene pa zanima če vam podnevi svetijo zadnje luči, ko imaste naštimano na avto, ker meni svetijo samo prednje ledice, zadaj pa nič ?

Lep pozdrav

Boštjan

Danes me je na AC prehitel Audi A6, ki so mu spredaj svetile LEDice, zadaj pa nič.
Izgleda nismo edini.

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

gap

da ne iščem preveč - kakšna je oznaka sprednjih dnevnih luči na C5 MKIII 09 letnik - ena mi je crknila sem danes ugotovil in nazadnje ko sem jih dal menjat na servis ni bilo ravno poceni, namreč preden razstavim bi jaz to prej kupil

hvala

breznikar.peter

Oznaka je " HP24 "..Dobiš jo na original servisu..Sama žarnica pride cc 40€, če se ne motim ? Èe pa malo pogledaš tile starejše poste, pa lahko naletiš na razlago od " Msroug-a ", kako vstaviti žarnico in prišparaš tistih cc 10€ , ki ti jih še sam servis zaračuna za vgradnjo.

Me je pa vedno nekej zanimalo..V teh škatlicah, kjer so original žarnice notr hp24, je oznaka za citroen ter peugeot..Torej novejša vozila Peugeot pravtako uporabljajo te žarnice? Ter vprašanje koliko pride pri njih ta žarnica:)

gap

hvala - ni poceni - pol praviš da ne bom dobil nikjer kot le na servisu - nič pol pa Košak

sva pa blizu doma - sem iz prebolda oz.dolenje vasi - mogoče sva pa se že kje srečala

hvala in lp

breznikar.peter

Gap...Èisto možno,da sva se že srečala, ja..Èe boš pa rabil pomoč pri vstavitvi žarnic pa povej..z veseljem pomagam..
Drugače pa glede na to,da si iz dolenje vasi...Najbljižje ti je AC Kos ?
LP,
Peter

gap

vem za Kos-a vendar zaenkrat sem vse kar sem imel od citro kupil pri Košaku pa tudi servisiral. Sem mal štromarja tko da mislim da mora iti zamenjava. Bom pa mal povprašal pri mojem dobavitelju raznih svetilk in sijalk če majo ta tip žarnice drugače pa Košak

če bom videl bel C5 vem da si ti, jaz mam črnega

lp

MSrougeZX

Citat od: breznikar.peter;115312Oznaka je " HP24 "..Dobiš jo na original servisu..Sama žarnica pride cc 40€, če se ne motim ? Èe pa malo pogledaš tile starejše poste, pa lahko naletiš na razlago od " Msroug-a ", kako vstaviti žarnico in prišparaš tistih cc 10€ , ki ti jih še sam servis zaračuna za vgradnjo.

Me je pa vedno nekej zanimalo..V teh škatlicah, kjer so original žarnice notr hp24, je oznaka za citroen ter peugeot..Torej novejša vozila Peugeot pravtako uporabljajo te žarnice? Ter vprašanje koliko pride pri njih ta žarnica:)

Pežo ima iste...sem gledal od tasta 3008 in uporablja isto.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gap

kobix67

Led dnevne luči končno zrihtane. Na servisu v Kopru je šef rekel da mu rata slabo če mu kdo omeni forum tako, da me ni hotel sprejet... Poskusil sem pri Štolfi v Tomačevici ampak se prav tako nismo razumeli... Na poti domov sem se ustavil v Sežani na Citro Avto d.o.o kjer so si vzeli čas zame in zadevo ušimali v nekaj minutah. Avto nima ksenonk vendar kljub temu deluje kot je bilo opisano na strani 22 ali 23. Torej ko se aktivirajo dnevne luči, diode lepo žarijo, na armaturki nobene kontrolne lučke in zadnje pozicije ne gorijo. Zapeljem v tunel ali ko se zmrači, led brlijo, kratke luči delajo in na armaturki gorijo kontrolne lučke za kratke in pozicijske.
Èe vam gori na armaturki kontrolna lučka za pozicijske luči, nastavljeno pa imate na AUTO, potem je treba spremeniti nastavitve. Torej če ima kdo na obali problem s tem, v Sežani to znajo nastaviti..

garac

A Franko K.? S kakšno pravico te lahko na servisu zavrnejo? Torej zapelji se še enrat ob priliki mimo pa jih poduči. Zaradi nekaj modelov v Kp je citroen na takšnem glasu, kot je, ne zaradi forumov.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

Citat od: kobix67;115568Led dnevne luči končno zrihtane. Na servisu v Kopru je šef rekel da mu rata slabo če mu kdo omeni forum tako, da me ni hotel sprejet... Poskusil sem pri Štolfi v Tomačevici ampak se prav tako nismo razumeli... Na poti domov sem se ustavil v Sežani na Citro Avto d.o.o kjer so si vzeli čas zame in zadevo ušimali v nekaj minutah. Avto nima ksenonk vendar kljub temu deluje kot je bilo opisano na strani 22 ali 23. Torej ko se aktivirajo dnevne luči, diode lepo žarijo, na armaturki nobene kontrolne lučke in zadnje pozicije ne gorijo. Zapeljem v tunel ali ko se zmrači, led brlijo, kratke luči delajo in na armaturki gorijo kontrolne lučke za kratke in pozicijske.
Èe vam gori na armaturki kontrolna lučka za pozicijske luči, nastavljeno pa imate na AUTO, potem je treba spremeniti nastavitve. Torej če ima kdo na obali problem s tem, v Sežani to znajo nastaviti..

ne razumem teh "ljudi",če mu točno razložiš kaj bi rad pa te ne razume-zavrne!
Ja kje pa potem naj stvar urediš!Morali bi sami več prebirat forume,da bi sploh vedeli zakaj se gre!
Sicer ni vedno vse tako kot se predstavi na forumu,ampak velikokrat pa se stvar reši precej lažje,če je kdo imel enak problem in je odpravljen!
..verjetno so te odpravili z:...to tako je in tukaj se ne da nič narediti...ipd.

Lp.:Hammer3:

Flukturr

Citat od: garac;115569A Franko K.? S kakšno pravico te lahko na servisu zavrnejo? Torej zapelji se še enrat ob priliki mimo pa jih poduči. Zaradi nekaj modelov v Kp je citroen na takšnem glasu, kot je, ne zaradi forumov.

Pa kaj ta Citroen nima nobenih kontrol nad ljudmi ki delajo na pooblaščenih servisih?
A jim je čisto vseeno kak sloves imajo ljudje na servisih?

Iz Renoja me 2 dni po servisu pokličejo, vprašajo če je bilo vse ok itd.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

BT-C5

Iz Renoja me 2 dni po servisu pokličejo, vprašajo če je bilo vse ok itd.
:)
mogoče imajo pa pri Cit. preveč dela in ne utegnejo:)

ModelJT

Citat od: BT-C5;115618Iz Renoja me 2 dni po servisu pokličejo, vprašajo če je bilo vse ok itd.
:)
mogoče imajo pa pri Cit. preveč dela in ne utegnejo:)

Pred enim letom, ko je bila Xantia na servisu so pri Jerovšku poslali SMS s podobno vsebino.
[SIGPIC][/SIGPIC]