Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miklavz

Enake xenonke so tudi na Mk1; ko crknejo zamenjaš; jaz sem svoje pred kake pol leta - po 8 letih delovanja - zamenjal z originalnimi; je preveč dela pa slabe volje z razboraznimi fakei; butneš 200€ pa maš spet mir.
Avto ima 200 kkm.

bikec1

Citat od: sylver;122405Aha, sedaj vidim ja. Ampak očitno večina voznikov C5 z LED sploh ne ve, da imajo lahko še močnejši LED vključen.

Pozdravljeni,

rad bi se samo zahvalil za rešitev za LED luči... Bil sem na nekaj servisih okoli Ljubljane ( Mengeš, Grosuplje, Trobec-Lj ) in nihče ni niti vedel, da obstaja več stopenj svetilnosti za sprednje led luči. Vsi so mi dopovedovali, da tako kot sveti pač sveti in da je to povsem normalno, kar bi jim verjel, če nebi že nekajkrat videl c5 od smučarske zveze SLO, kateri ima svetilnost neprimerno boljšo kot pri mojem.....

Glede na to kar sem danes tukaj prebral, grem jutri spet težit na servis ( tokrat z navodili kako se to naredi )... :argue1:
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

garac

bikec, raje ne omenjaj foruma, da te ne napodijo z dvorišča, strokovno usposobljeni mehaniki si pač ne dovolijo, da jim nekdo pamet soli in to s forumom (no ja na nekaterih servisih)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Flukturr

Citat od: bikec1;124184Pozdravljeni,

rad bi se samo zahvalil za rešitev za LED luči... Bil sem na nekaj servisih okoli Ljubljane ( Mengeš, Grosuplje, Trobec-Lj ) in nihče ni niti vedel, da obstaja več stopenj svetilnosti za sprednje led luči. Vsi so mi dopovedovali, da tako kot sveti pač sveti in da je to povsem normalno, kar bi jim verjel, če nebi že nekajkrat videl c5 od smučarske zveze SLO, kateri ima svetilnost neprimerno boljšo kot pri mojem.....

Glede na to kar sem danes tukaj prebral, grem jutri spet težit na servis ( tokrat z navodili kako se to naredi )... :argue1:

;) Nauči se postopek iz mojega posta, potem pa naj oni 'kao' pridejo do rešitve ;)
Tako boste vsi zadovoljni! ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

bikec1

Citat od: Flukturr;124199;) Nauči se postopek iz mojega posta, potem pa naj oni 'kao' pridejo do rešitve ;)
Tako boste vsi zadovoljni! ;)

lpF

Danes sem bil na servisu kjer so mi spet rekli, da je vse kot mora biti in da se nic ne da spreminjat, dokler jim nisem rekel, da sem kontaktiral s citroenom Francija :emot157: , ki so mi dali navodila kako se problem reši... in dal sem jim navodila iz foruma... Nekaj časa so se sprehajali po menijih in ko so na kup prišli trije mojstri jim je celo ratalo zadevo rešiti po navodilih, ki sem jih prepisal tukaj iz foruma ... ha ha sem se smejal zraven ko sem jih opazoval, ko pojma niso imeli kaj delajo..  sem pa opazil da imajo na dvorišču še nekaj C5, ki so jih verjetno po mojem odhodu preprogramirali, dokler so še znali.

še enkrat hvala za navodila

garac

na koncu bi jim pa lahko povedal od kod navodila, potem ti najbrž ukinejo garancijo :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Flukturr

Zanima me, kaj je v luči v rdečem?

V zelenem je ksenon dolga/kratka, ob strani stranska luč.

Nikoli pa nisem videl da bi gorela ta reč v rdečem.

Ve kdo?

LPF

Aha!!!

Videti je, da je to slepa pega ;)

lpF

C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

sylver

Ali pa samo lepotna pega :) da lepše zgleda.

ModelJT

Pri prvi nekaj sveti na tem mestu. Verjtno so to parkirne/pozicijske luči pri stari verziji. Prenovljeni C5 ima pa LED diode in je tam izgleda prazno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bikec1

Pri mojem C5 nimam ksenona in je na tem mestu označenem z rdečo barvo dolga luč, na mestu označenem z zeleno pa je kratka luč.

LP

BT-C5

gorijo,ko imaš stikalo za luči na "0" skupaj z ta dragimi 24(novejšimi LED)!
Vsaj pri mojem je tako,l2008 z xenonkami!

Flukturr

Citat od: BT-C5;124688gorijo,ko imaš stikalo za luči na "0" skupaj z ta dragimi 24(novejšimi LED)!
Vsaj pri mojem je tako,l2008 z xenonkami!

Daj sliko če se ti da - da vidimo to čudo...
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

MSrougeZX

Pri stari verziji pod to kapico svetijo parkirne luči, pri novih lučeh pa je to le še okras, ker je mišljeno parkirna ko je LED trak rahlo osvetljen, staro dnevno HP24 žarnico pa je zamenjal LED trak ko je močnje osvetljen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

Flukturr

Citat od: BT-C5;124878tu sem predkratkim prilepil slike!!

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4982&page=13

Pa res, 3. slika, zanimivo...
Koliko enih variant na enem žarometu ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA