Dnevne luči

Začel/a Picdriver, Februar 07, 2010, 09:30:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bertl

Ja pa ni tko enostavno. Èe jaz vozim na avtomatske dnevne luči svetijo spredaj samo LED. To se komaj vidi. Èe vklopim ročno luči v srednjo pozicijo gorijo ksenonke - dobro ampak problem je, da gorijo vse luči kot ponoči in navigacija se zatemni na nočni način. Spet OK dam navigacijo v dnevni način ampak potem moram vsakič ko se zmrači to ročno štekat gor pa dol. Kr neki. Me prav zanima ali je v redu, da kot dnevne luči svetijo samo LED ali ne? Itak v megli moraš ročno prižgat luči če ni dežja, ker v dežju pa glej same gorijo tudi ksenonke.

ModelJT

Saj LED diode so dnevne luči po novem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bertl

Glihkar sem prebral nekaj postov nazaj, de je treba LED skonfigurirat da svetjo kot dnevna in ne pozicija. Jutri bo šel k Toniju pa de vidmo..

ModelJT

Pa tale postopek si napiši, če slučajno ne bo vedel kako pa kaj.

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=110879&postcount=219
[SIGPIC][/SIGPIC]

bertl

Ej, dela, hvala.

Ampak ne boš verjel, meniji so čist drugačni. No in medtem ko sva sprogramirala ledice sva nekam po nesreč bocnila z mišom in mi zdej žmigovci ne tiktakajo tko da moram še enkrat nazaj. No ampak sem zdej z lučmi zelo zadovoljen. Matr LEDice kar žgejo - res dobro sveti.

sylver

daj kako sliko prilimaj, da vidimo :)

bertl

Ja  točno tko je kot na tvojih slikah, ModelJT.

Evo še priponke. Sej ne bo noben verjel ker zgleda, da na eni sliki ledice svetijo in na drugi ugasnjene. Pa je situacija naslednja na eni so dnevne luči in na drugi pozicijske. Mogoče je kakovost slik slaba ker sem slikal s svojo nokio 6230i.

Flukturr

To pa je čudno da so meniji drugačni kot v mojem postu... Naj bi imeli vsi isti program.

Najbolj zanimivo pa je, da so vsakega od nas (preden smo uspeli to uredit) prepričevali, da tako pač je, da se ne da speeminjat, da so ledice za zamenjat, blabla ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

bertl

Aja sej to je bla originalno tvoja ideja Flukturr. Ej, obema hvala.

Flukturr

Citat od: bertl;126184Aja sej to je bla originalno tvoja ideja Flukturr. Ej, obema hvala.

Ni za kaj.

Ni važno čigava je ideja, važno da se reši in posreduje tudi drugim, ki jm to lahko pomaga.

Zato pa imamo forum ;)

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

bikec1

Citat od: Flukturr;126179To pa je čudno da so meniji drugačni kot v mojem postu... Naj bi imeli vsi isti program.

Najbolj zanimivo pa je, da so vsakega od nas (preden smo uspeli to uredit) prepričevali, da tako pač je, da se ne da speeminjat, da so ledice za zamenjat, blabla ;)

lpF

meniji so drugačni zato ker eni uporabljajo program Lexia, nekateri pa novejši Diagbox. Rezultat je enak...
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

3001

Lep pozdrav sem nov na tem forumu.Problem je sledeči pred kratkim sem kupil rabljeni c5 2.0 hdi tourer exclusive l.2009 avto ima xenon ,ko sem dal na avtomatske luči po dnevi ni bilo nič po noči pa se je xenon prižgal.Po tem sem slučajno opazil da je eni lampi luknja lahko spravišprst noter na drugi pa se vidi žarnica.Peljem avto nazaj k tipu kjer sem ga kupil mu razložim da manjkajo žarnice za dnevne luči, da ene ni druga pa je, nič se ni bunil, ter dejal bo naš električar poštimal.Ok danes ga kličem in mi pravi da je pri meni kao opcijsko narejeno za dogradnjo diod.Malo :Red-Wink::Red-Wink:me skrbi saj bi mogel imeti dnevne luči saj so tudi v opciji računalnika.Kolikor sem zasledil so te hp24 zelo drage.KAKO NAJ MU DOKAŽEM DA SO DNEVNE LUÈI PRI C5 EXCLUSIVE Z XENONOM SERIJSKO HVALA LEPA L.P

bikec1

Malo preberi nazaj po tej temi, kjer nekateri pišejo o tem, da vgrajujejo notri nadomestne led žarnice za dnevne luči ker je ceneje.
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

3001

Saj sem že bral ,problem je v tem da jaz na eni strani nimam nosilčka za žarnico na drugi pa je,očitno so enga izgubili.Kako pa je z tehničnim pregledom če daš diode?

MSrougeZX

Nima kaj bi na tehničnem...če te je pa strah pa preklopiš ročko na xenon in tisto sveti takrat...ali pa enostavno poveš da je to tak serijsko not.

Samo če nimaš nosilca za žarnico se pa lahko slikaš...boš moral nov nosilec oz. ta vsadek naročit....me prav zanima cena.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil