Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: janez;62533Srebrna je ker je splajhana, repi so pa se mi zdi OK.

Ja, vidiš, to je tist problem, ker jaz rabim zlato... Srebrno mi je tudi že Rado ponujal pa mi nekak ne deluje original. :argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Keža zanimivo je tole...zdaj si pa v amija zaljubljen...a boš še kakšno sliko gor dal? Zanima me vse slikaj znotraj, prtljažnik, motorni prostor...je zadnja polica original, ali je narejena naknadno? Pa še nekaj rabim, če mogoče imaš...tisto masko-zaveso za zimske čase...

LP Gule

gule

Kakšni so ti žarometi,a so znotraj še popolnoma bleščeči?

janez

Gule ,jaz sem zaljubljen v Amija že od 1993 leta ko sem prvega kupil in vozil...
Bom notranjost poslikal, ja. Polica je srednji del narejena doma, drugače bi morala bit plehnata je pa lesena. Potisneš jo v utore ,k so na straneh in so še originalni , oblečeni v črn skaj.
Zraven sva dobila zimsko plastično masko. Nekje pa so se mi vlačle doma dve platnene od starejšega letnika. Ne vem če so še.
Žarometi, ki so na avtu so odlični, mogoče jih je celo dal obnovit. Rozete so na novo kromirane.
Sedež zadnji je original na preklop od breaka, prednji pa so tudi original legen zici vendar brez zglavnikov, Varnostni pasi so avtomatski xy varijanta, delujejo.
Ročke od komand so mal boge, rjaste in zbledele...bom zamenjal.
Volan je ta gumjast pa že uničen seveda. Bom zamenjal s starejšim tipom. Nama bolj sede v roke pa še lepši je.

pubi2cv

Uf...kam boš vse to spravu.......kr lep kup robe, odlično:emot112:

Zeko124

@ Keža, ono plastično lahko da ma Rado kako viška...

Meni najboljši Ami-volan je volan starejših letnikov, oni črni... Tudi od novejših je OK, vendar mora biti tako lepo, kot je moj (lastna hvala se pod mizo vala:Hammer3:), Rado ma enakega, pa pri njemu je odstopila ona guma in ko primeš volan v roke se ti akr vrti pod prsti... Moj je še lepo čvrsto pritrjen.

Kar se Amija tiče, nasplošno nevem, kaj so ga s*ali, da so ga šli prenavljat, ker starejša serija je (meni) znotraj bistveno lepša...

Lp:AngelPray:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Verjamem...kar se žarometov in maske tiče sprašujem, ker sem "mušterija". Moji so malo slabši v spodnjem delu(rozete so perfektne), kupil bi,pa tudi zimsko masko...LP

janez

Gule, tist kar sem zraven dobil je slabo...one zimske platnene maske pa moram poiskat  ,če so še jih dobiš. Vsaj za mušter bojo...

Zeko124

@Keža, pa met platnenimi in plastičnimi je kaka bistvena razlika v kvaliteti, izgledu...? Tega nisem še nikjer videl.

www.keramika-genorio.si

janez

Lej tole je plastična maska. Platnen a pa se pripne na kavelce. Materijal je pa takšen kot za spačkovo streho.

janez

Malo spomini...

Takle sem denar služil pozimi 1995 - 96. Slikano je v Celju, ko se je nasproti pripeljal kolega ,ki je ravno tisti dan kupil breaka nekje na primorskem.

To so bili cajti...ko si nataknil dve stare kramparce na prednja kolesa in hajd v zimo...

pubi2cv

Ja, spomnim se tega brejka.....uf, kje je že to

Zeko124

@ Keža plastična vem kaka je, sem jo tudi sam nataknil prejšnjo zimo, samo platnene še pa nisem videl... Lepa slikca...

Kaj tvoj Ami ima na obeh straneh špegle? Je to original?

LP

www.keramika-genorio.si

sušo

Èe boš kej rabu mam tud od 8Mice kej v garaži čeprav vidim da so te kr lepo založili.
Une gume od Vise pa nam rabu - zaenkrat.

janez

Sušo, jaz bo moral malo tole tvojo garažo prit pogledat...:BigThumbs:

No pa še malo "problemov" z amijem...

Pokrove sem zategnil, vendar je še vedno po malem rosilo. Ja no potem pa sem ga malo nateral po cesti, odprem haubo in spet vse mastno. Hja nič bom pa dol vzel pokrove pa da vidim. In sem imel kaj videt. Pokrovi so bili varjeni in so zraven zvarov počili . Svašta. Sem jih lepo zamenjal in je sedaj mir. Danes dobim zračne filtre, onega črnega in sivega. Ko bom odmontiral starega pa še lepo naštelam ventile pa bo menda mir zaenkrat.

Pa se tak lepo peljem in... kaj , ne dela štrom?

Jermen šel v jermenarska nebesa. Dobro ajde, še to novo dam gor in zdaj fila kot treba.

No pa če že pa še svečke ven potegnem...tele so zgleda še prva vgradnja...hehehe. Dam no nove BOSNA f65 in ami spet brunda ...

Da ne bo kdo mislil da se kaj sekiram. V bistvu me nič kaj ne preseneča tale ami. Sam je pa mogoče katermu bodočemu kupcu kakšnega avta A serije tole zanimivo za prebrat. Kaj vse se lahko skriva pod enim takšnim "starodobnikom".

Z obilico rezervnih delov, ki sva jih zraven kupila se počasi pokrivajo tile stroški odpravljanja napak. Blatniki in nekaj delov, ki so bili viška so že našli novega lastnika in zimske gume so že vplačane. Da se bo Sintija varno prevažala tudi pozimi s svojim Amijem.

Do takrat pa še imam nekaj dela z njim. Predvsem si moram vzet čas, ga vzdignet na koze in ga očistit stare izolacije , pa novo gor in vse podmazat.