Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Kaj mislite , kaj je to...

GSclub

nekdo se pelje v amiju (najbrž ti)

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Jaz vidim kosmatega Kežo v amiju in tam zadaj neka dva rora!

dalamanc

Kosmatinec, ki se pelje nekje v zasavju?

:)
C3 Picasso:emot112: Nemo

janez

JA!!!

No tak je, veste tule , da sem kar naprej nekaj spraševal o Xantiji pa o Berlingotu, nekaj so bile ideje o Visi klub. Dosti se je razmišljalo o Volvotu V40, vmes še o kakšnem japoncu...Skratka, Sintija ni imela avta že nekaj let. Edini avto pri hiši je bila moja dijana za katero se ve, da je kamijon. Ugotovila sva ,da rabiva (predvsem ona) en normalen lep avto, v katerega se lahko vsedeš lepo oblečen (oblečena), greš v službo, greš v gledališče, greš na izlet, v trgovino,...
Kaj kupit za en normalen denar? Ja je velik robe...sam kdo bo to šraufal, pa kasko zavaroval ,pa rezervni deli , pa bi na koncu tak avto pristal pri kakem lokalnem mehaniku...ker jaz nimam ne cajta ne veselja do nove tehnike.
Drugi in najpomembnejši razlog pa je bil ta , da se Sintija enostavno ni videla v kakšnem novem - novejšem avtu. Dost dober razlog ,a ne? Da daš kup denarja za nekaj , do česar nimaš veselja. No smo pač "spačkarji "po duši.

In izbor se je zožil drastično samo na en možen avto...

AMI 8

Najprej sem klical onega belega na a netu v nedeljo. Sem mu rekel , lej pridi do Vranskega in se zmeniva. Ja pa veš zdajle grem ravno nekam in ...

Ni me klical , jaz pa tudi ne nazaj. Je še kakšen?...

Iščem po mojih starih printih...ma kje je tist oranžen. Nimam. Na netu ga ni več...potem se pa spomnim tega našega foruma. In gor je bil posnetek anet strani in oglasa. Pa telefonska številka. Pravim, glej Sintija se ti dopade? Ja, sam cena je pa divja...

janez

...kosmati Keža...kosmatinc... Ma komentarji so pa dobri, se grem kr zdajle obrit....hehehe

janez

Ma hec mora bit , ane? Sej smo spačkarji...
Pokličem jaz lepo lastnika in dogovor, dogovor, dogovor, pogovor...OK, pridem danes zjutraj. Vredu.

In tak čakava s Sašotom na parkirišču in se lepo pripelje oranžni AMI Break.
Lep je...sam mal pa ima napake, ja te je pa tist datum res bil 2004 na slikah. Ja veš sem ti pozabil povedat...je že pet let kar je bil rihtan.

No po pravici povedano , mal mi je bilo kar hudo. Ampak , v bistvu pa ni tak hudo. Pač dam vrata prebarvat in malo bom moral celi avto predrgnt in nanovo zaščitit. No sej , to sem tako imel namen naredit , ker bo avto na cesti. In bolj ko sem ga gledal in hodil okoli , bolj se mi je dopadel. Ja, sem si mislil, ga bom kar vzel...sam cena?
Cena naj ostane skrivnost. Lahko samo povem, da je drastično padla. Nekak sva našla eno vmesno točko. Avto je konec koncev kar se mene tiče dosti lep in primeren , kar se tiče prejšnjega lastnika pa se je v petih letih amortiziral. Se tak reče ne?

Pa še druga resnica, za ta denar jaz avta nebi mogel obnovit. Ni računice. Tale je pa že porihtan, rabi sam malo znanja in vešče ročice.

Roka, gnar, prepis...ja po tisti kup rezervnih delov pa pridem enkrat drugič s prikolico velja? Velja, zmenjeno.

In sem se spet po dolgih letih odpeljal domov v AMI-ju. Ni sicer moj, je od Sintije...ampak naslednjih deset do petnajst let pa bom jaz skrbel zanj.

Z VESELJEM!

janez

Pot domov je minila mirno, udobno in nekje med 100 in 120 na uro. Dober je ...sammal ga je še treba pošraufat. Mal zaškripa tu, mal tam...
Doma pa najprej v pralnico, sem jih zagnjavil za eno orng ročno pranje. No zdaj je še lepši. Še v trgovino po nove brisalce.

Doma je bil sprejet z nasmeškom. Je dobil v trenutku domovinsko pravico. Sledilo je spoznavanje komand Amija, štelanje sedeža ,ključ v roke in probna vožnja.

Evo ,pa je spet lep avto pri hiši.

lp Keža

zdaj se grem pa obrit.

garac

Še vedno deluje na slikah zelo solidno, linije štimajo, torej srečno pot vsem skupaj!
 Zdaj se je tudi izkazalo, da prav pride Printscr na forumu ane? Link je verjetno že davno potekel
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Ja printskrin je zakon. Ko sem okol iskal po forumih je bilo en kup Amijev , ampak so bili linki nedelujoči. No tale je imel srečo.

Ja vse štima, je bil kolkr tolk zrihtan. Mal se vidi , je bil nekoč udarjen v srdnji steber, pa poštiman. Meni je bila zunanjost najbolj pomembna v tem trenutku in ta je 90 procentov dober. Tista vrata pa bom že pobarval. Me je danes že ličar na cesti videl in sva se nekaj dogovorila za obisk in mnenje v kratkem.

dyfan

Janez, čestitam!
Mislim, da je to najboljši in edini logičen izbor avta za vaju. Pa še lep je.
Srečno vožnjo!

BTW: a so žmigavci na sprednjih blatnikih original? So mi čisto padli iz spomina...

LP
Lep pozdrav!

garac

Po moje so žmigavci tipa AX, BX
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Lepo.pridem jutri da vržem oko.Sam bi ti prišel prav,ma veæji prtljažnik...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

KEŽAAAA!!! Ti si naš Amijar!!! Bravo, tisočkrat bravo!!!! Daj, oglasi se gdaj, da bostaviva rdečke bok ob bok!!! (edino eno stvar si pozabil: obljubil si da izvem prvi, a ti ne zamirim, si pač tolk vznemirjen.... )! Lp, Zeko!!

P.S., nekaj časa že razmišljam da ustanovimo svoj Ami klub... Si za?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si