Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Èestitam, lepo, da je ta zelo solidni in ohranjeni Ami pristal v pravih rokah. Sintija in Janez-srečno vožnjo!

Gox

Janez, čestitke za nakup, pa srečno vožnjo ... lep ami je :BigThumbs:

Zdej pa samo še čakamo zimsko :take_picture: z Amijem.

Lp
Goran

janez

Hvala za dobre želje in me veseli da se vam dopade.

Zimske slke bodo, brez skrbi.

Mamamijaletmiego pa ima novega člana.

andraž

Èestitke ob novi pridobitvi! Je res lep. :emot112: Smerokazi so original, se spomnim našega, ko sem se enkrat kot mulc igral okoli avta in ne vem zakaj spulil ven cel smrokaz. Potem sem ga v smrtnem strahu lep čas tlačil nazaj , preden mama pride, tako da sem si smerokaze dobro zapomnil.

janez

No okol smerokaza bom rekel takole. Tale je cimos. In cimos ni imel tega. Imeli so Italijani. Avto izvira iz izole. Dol je moderno da imajo smerokaze. Tale , ki ga je obnavljal v ljubljani je dobil takega in jih je pač pustil. So pa štirioglati. Talijani pa so imeli okrogle. Napeljava na notranjem delu je štukana z originalno napeljavo.
Naj bo gor dokler ne bo potrebno barvat tudi blatnike. Takrat jih bom zmetal dol , ker roko na srce kazijo amija.

andraž

Aja, to je bil mišljen smerokaz na bočnem delu blatnika. Kot pravi Jazen tega pri naših ni, imajo jih a v Italiji, kot pri Spačku, DS-u...

Lovro

Èestitke Keža, naj ti dobro služi in veliko užitkov v vožnji vama želim.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Opa !
Tole pa je nekaj....pa še break. Èudovito. Èestitke ob novi pridobitvi. Si ga v soboto ogledam v živo:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Zeko124

@ Keža, sem opazil šele, ko sem si podrobneje ogledal slike, sem videl da imaš v oni gajbici dodatek za neosvinčen bencin. Kadarkoli sem ga dodal, se je iz (meni) neznanih razlogov zapacal uplinjač oz. frgazar... Èe gdo ve kaj več o tem, prosim... Ko sem odvil oni vijak na vplinjaču, je bilo noter sranja kolk ga češ, večinoma blato... Zanimivo je, da se je to zgodilo SAMO kadar sem dodal ta dodatek, frgazar pa se je zapacal tako, da naju je z očetom Ami pustil dobesedno na cesti (ni dobil dovolj bencina). Potem sem ga nehal dodajati, in je bilo OK. Dodal sem še en dodaten filterček, in je še vedno OK. Nevem... Je možno, da ta stvar nekako potegne svinjarijo iz tanka, oz. oksidira s kako kovino v tanku?

Hvala za odgovore, LP
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

tct

Nima nobene povezave, dodatek se meša z bencinom in ne dela oblog.

andraž

O aditivih smo nekje na forumu že na dolgo in široko razpravljali. Umazanija ti se z leti nabere v tanku od nečistega goriva in je na dnu, če se voziš do skoraj praznega tanka ti jo potegne do vplinjača. Potem je mrežica na vplinjaču več kot umazana, avto pa poskakuje.

Zeko124

Citat od: andraž;62236O aditivih smo nekje na forumu že na dolgo in široko razpravljali. Umazanija ti se z leti nabere v tanku od nečistega goriva in je na dnu, če se voziš do skoraj praznega tanka ti jo potegne do vplinjača. Potem je mrežica na vplinjaču več kot umazana, avto pa poskakuje.

Andraž, štos je v tem, da tank je bil flikan, torej tudi opran z bencinom, predno smo ga dali nazaj... Seveda je ostalo kaj v napeljavi, ampak to bi bil razlog, za 1. zamašitev, ne pa tudi za naslednje, nehale pa so se, ko sem nehal dodajati aditiv... Ne vem v čem je fora... Avto pa ni le poskakoval ampak je v kak manjši klanec enostavno crknil. LP:argue1:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

boštjan

Keža, svaka čast za ta lepi primerek.... Sem ti kar malo fauš, hehehehe.... Ej, res se morava enkrat čut pa da jaz malo mojega amija pripeljem na neke popravke...

Res še enkrat - zelo lep avto....

vinotoc

Janez,
ker si sedaj največ na tem forumu okrog Amija 8, ti bom kar tukaj povedal:
Pozdravlja te gospod Valeri iz Pariza, ki ima oranžnega Spačka. Danes na vrhniškem klancu, malo pred izvozom Logatec, smer morje,  ob 18:00, torej v trdi temi, stoji spaček na pasu za počasna vozila. Postavljen trikotnik in vse utripalke. Upočasnim, da bi ustavil, pa zagledam nekoga ki teče s kantico za bencin. Ga povabim v avto in zapeljem v Logatec na becinsko črpalko. Beseda da besedo (gospodič je zelo lepo govoril po naše, čeprav je bival pri nas samo 17 mesecev). Vračal se je v Francijo in mu je cca. 1 km pred črpalko na Lomu zmanjkalo bencina. Povem mu da imam meharija in on takoj vpraša, če te poznam. Ko potrdim, mi pove, da si zelo fin (verjetno fajn ;) gospod, ki mu je šraufal spačka. Odpeljal sem ga do uvoza na avtocesto, mu dal svoj naslov, če še kdaj pride v Slovenijo in nasvidenje. Bilo mi je prijetno pri srcu, kako je med nami spačkarji svet majhen.
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Ja Valery, čist njemu podobno , da gre na pot brez bencina. Živel je v Ljubljani in pekel francoske rogljičke. Spoznala sva se zarai težav z njegovim spačkom, bil je pri meni , sem mu streho zrihtal, cevi za gretje ,...
No v petek sem bil pri njemu v ljubljani v skvotu ROG in mu menjal sklopko, potisno in še par malenkosti.

Tip je nepozaben...