Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Ha, glede na to, da mu je že pri prvih kilometrih zmanjkalo bencina, bi bilo zanimivo izvedeti, kolikokrat mu bo še do Pariza.

Ampak, saj ima prav: tišči, dokler gre, ko počaka, pač ustrezno rešuje problem. Verjetno živi srečnejše od nas, ki se obremenjujemo z vsemi mogočimi (večinoma nepotrebnimi) preventivnimi ukrepi, kadar se odpravljamo na daljšo pot.:emot60:
Lep pozdrav!

Zeko124

Hihi, če je pa Keža fin, potem pa nevem kdo je skromen :Hammer3:

Si pa precej razkopal tegale spačka... =)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Danes pa je bil lep sončen nedeljski dan. Z AMI-jem. Najprej sem se zjutraj odpeljal z njim na boljšjaka v Maribor, se malo sprehodil, nič ni bilo spačkarskega pa sem šel še nekaj kupit v Bauhaus in potem lepo po AC domov.
Doma sem ugotovil da olje teče še vedno na desni strani motorja. Našprical sem vse skupaj s čistiom, malo počakal in spral z vodo.
Po kosilu smo rekli , da gremo malo okol na en izlet, Jaz, SIntija in AMI.
Ampak prej pa sem še malo pobrkljal po motorju in ugotovil ,da je desni pokrov slabo ali skoraj nič zategnjen. 12 ključ, ga privijem in sem rekel , bomo videli ko ga malo peljem.
Odpravila sva se za soncem, se pravi tja kjer je še sijalo sonce, v Kidričevem sem se ustavil in preveril puščanje olja...Vse suho...na desni, na levi je nekaj malo mastno. Ampak ni hudega, bom jutri preveril. No in sva šla dalje malo še na Ptujsko goro in potem preko Majšperka in Poljčan domov. Lep kratek prvi izlet z novim avtom. Fino toplo, udobno, tiho, muzika špila (Buldožer)...Kaj češ lepšega.

Naslednji teden spet nekam.

sušo

še jest še tlele.
Aha nove tablice. OK če že nisi v LublanSKA si pa vsaj Hard Core iz Cjela. Tud u redu. Nč, naj se lepo vrti in ob priliki se vidmo.
Mimogrede kakšne dihtunge za Viso maš? A za na vrata al kako?

2sv

janez praviš da nasledni teden tudi nekam če boš v smeri celje se pa le do grada zapeli na enga velikega v steklenici al pa enga kratkega pa da kako rečemo  lp.

janez

Nisn scjela ampak skujinc...

Ti imam neko dihtungo še pa ne vem ali od gs ali od vise. Za na vrata, tista kosmata po kateri se šipa zapre.

2sv,...enkrat se spet vidimo...

pubi2cv

Sem si tegale amija ogledal v soboto....sline do popka, lep je ko strela. Ne dvomim, da bodo še tiste male pomanjkljivosti kmalu odpravljene......
Èestitke še enkrat in veliko srečnih kilometrov.:BigThumbs:

janez

No in prejle pridem polno otovorjen domov in hočem amija odmaknet z dvorišča. Njenjenjenjenjenje...ne vžge, spustim ročno in ga v prazno spustim na spodnji parkplac.
Kasneje sem šel pogledat kaj mu je. Preverim to in ono...ni signala od platin. Razdrem masko, ventilator in spodaj...ah ti veteranarji. Zakonsko bi jim morali prepovedat rihtat a serijo. Namesto M5 vijakov na gumi ,ki pokriva vžig so dali gor minimini imbuse. Ja bravo, zdaj pa naj jaz grem kupit imbus ključ al kaj? Sem enega napamet zbrusil, ravno tolk da odšraufam. Odprem vžig...že škatla je bila obrnjena mal čudno v levo, platine pa čisto skurjene. A serija ima to "slabost", da vžge v vsakem primeru in potem je kao vredu. Zamenjal sem celi komplet, vžgal, naštimal in zdaj laufa kot treba.

Robe pa sem pripeljal res malo morje...slike mal kasneje.

lp

janez

Aja, Mirchi - hvala še enkrat za prevoz delov, pa ami je vžgal veš. Pridi zdaj se bova na probefar peljala.:BigThumbs:

Najprej sva šla do Gorice po kabino in potem nazaj grede po dele v Ljubljano. Ni na sliki , sam XM je ob podrtem sedežu bil naložen do plafona.

janez

No pa še pregled kišt...

Dosti uporabnih ami in dijana delov, nekaj gre v smeti, nekaj v arhiv... pa v prodajo seveda. Je treba gnar not spravit, vsaj nekaj.

No in če kdo kaj rabi...

slika 5... poglej Zeko, osmica!  Sem rekel ,da jo bom našel...sam malo prepozno.

janez

...plehovje...in kablovje...

janez

Najbolj pa me veseli pogled na nove dele...

Manšete, gumi odbojniki za šasijo, nov pleh - stebrički, zavore zadnje, semeringi za motor, nova kljuka za vrata, nov ventilator

In pogled na kakšno rariteto... Sicer rabljeni vendar malo posebni beli prednji smerokazi.

mirchi

Na probo pridem,ziher,robe pa je res,na prvi pogled veliko za ponucat.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

@ Keža, nekam srebrno mi deluje, tale 8ica, a to je orihinal za 75 letnik? Èe ima ok repčke bi mi seveda še kako prav prišla, Christianova je OK, vendar pa grozi, da se bo vsak hip odlomil levi repček...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Srebrna je ker je splajhana, repi so pa se mi zdi OK.