Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Skoraj nov Ami. Super, čestitam!

janez

Ah, ni nov... še daleč. Lep je, kolkr se je dalo naredit z omejenim proračunom.

Na zadnji sliki so novi gumijasti rogovi :)

Danes pa je že prvi dan v službi :))

gule

Èovječe, pa sad imaš nova kola! Super!!! A tisto, ko teče iz zadnjih štop luči je antikorozivna zaščita?

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Ja kaj čem... Sej sem študiral, da bi dal gor plastične odbijače, lite felne pa spojlerje. Not pa vse v alkantro in seveda žlahtno plastiko. Pa sedeže z žnj funkcijami , klimo, šest sezonzko gretje, pametne in neumne brisalce vseh šip, trojni akrapovičev auspuh,  pa na koncu perla barvo pa črne mat haube spredaj in zadaj. Pa da na Oneal in Turbo nalepke ne pozabim...

Sam, mi nekak ni izšlo... te pa sem kupil industrijsko oranž barvo po ralu pa špricnu kar je še pleha ostalo :)

pubi2cv

Sam oni kromaran nastavek za na auspuh bi pa lahk dal gor...po možnosti dvojnega, ker ma ami dva cilindra:Hammer3:

andraž

Sem mislil, da sem edini, ki ve kaj sodi v lepo urejen avto... Bi pa sigurno pozabil tisto O'neill nalepko čez pol zadnjega stekla, ki res estetsko dodela avto.

gule

Janez, a je zaščita tisto, ali???

janez

Ja... tist je zaščita. Dinitrol za votle dele. Kot neko olje... teče pa teče pa na vseh špranjah ven pride.

gule

Naj teče, sam, da ne rjavi...he-he

janez

Zima je ... Ampak na  našem dvorišču to ne pomeni počitek :) So stroji še bolj v pogonu...

In pride čas, ko je potrebno narediti redni servis.

Zadnje dni je AMI nekaj slabo vžigal in malo cukal. In ker je sobota sem ga odpeljal v delavnico in ter se spravil narediti servis.

Olje v motorju
Oljni filter
Svečke menjat (bolj iz preventive... 60000 km je že mal čudno da držijo)
Bencinski filter... ta je verjetno skupaj s premaknjenimi plovci v vplinjaču delal težave
Platine in vžig ... sem pustil stare... če so že dve in pol leti not bojo pa še dalje. Resnica je ta, da ni bilo skoraj nič vidne obrabe in sem jih samo očistil, nastavil. Pa prevžig tudi nastavil na novo.
Zračni filter... sem ga spihal, je komaj leto dni star.
Jermen je OK, kot nov
Popravljena pumpica za vodo in
Poštimani kabli za cinšpulo... so gumice razspadle in sem jih menjal z novimi.

Sumasumarum... dve ure dela pa je zdaj mir za naslednjih 5000 km. Naslednji servis menjam tudi olje v menjalniku.

Zdaj je spet tastar AMI... tak kot mora laufat. :BigThumbs:

Slike...

janez

...

zlikovski

Po svečki sodeč, je izgorevanje dobro, pa svečka je še tudi dobra.
Edino v frgazerju imaš usedline, malo poliraš cilindre z peskom? ;)

janez

Tudi na mazanje sornikov nisem pozabil. Polosovine sem pa že par dni nazaj...

No, in to je to... Sledila je probna vožnja po dvorišču bližnje tovarne in pot domov po zasneženi magistralki... Ma je šlo devedeset na uro BP...

Filmski materijal (ja seveda... ) pa malo kasneje.

Naslednji je pa za servisiranje predviden moj voz... DAK.

janez

Ja, načeloma je bil vžig in svečke OK. Svečke sem menjal iz preventive , so bile not pa BOSNA :) in so odlično opravile svoj "job".

Smeti so bile ja, očitno filter ni več opravljal svojega poslanstva. Pa plovci so bili razštelani... kr orng. Menjano in naštelano in spucano :)