Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Bom pogledu če je. Dons k pridem - enkrat že - s šihta.
Ti smsam a mam a nimam.

janez

A.T.K

..poštar se že odpelo.ju3, če se ne najde...

janez

janez

Sušo... HVALA za AMIjevo ročko brisalca... Včeraj je čakala Sintijo v poštnem nabiralniku.
Vrneva ob priliki... :)

Včerajšne natikanje verig na AMIja se je iskazala vseeno za dobro potezo... Tule sicer ni tolko snežilo čez noč, je pa zato na poti v Vitanje nepluženo. AMI je srečno prispel v službo... :BigThumbs:

Tak se to dela z A serijo... heheh

Zdaj pa sam še DAKa, da spravim v pogon pa na cesto.

sušo

gule

Janez a navkljub tistim novim Michelinkam moraš ketne postavljat?

janez

Hja... Celavie... Mišelinke so sedaj stare tri leta, pa tudi že od začetka niso bile bohvekaj kar se tiče voznih lastnosti. Sem razočaran in verjetno nikoli več Mišelink na A serijo. Ampak... pač morajo bit zimske gume na avtu a ne ?  Se pa orng namatraš da jih voziš pozimi. Dobro, da Sintija pozna svoj avto in ve kako ga voziti - ga obvlada u nulo :)

Ketne sem pa včeraj zaradi nekega mojega instinkta gor dal. Se je pokazalo za dobro potezo. Me je klicala ko je prispela v službo in je rekla, da je cesta bila neplužena. Proti Vitanju je kar nekaj dolgih vsponov in spustov kar predstavlja "švohnemu" AMIju problem, če ni oprijem gum BP. Pol pa da še kakšen obstane na cesti in se mora AMI ustavit... Smo že doživeli ... ni nerešljivo , pa tudi fajn ni ... Zato ketne.

Jaz sem z mojimi zimskimi gumami prej komaj prilezel v Ulipijev hrib. Je šlo... cikcak pa z zaporo diferencijala (ročna zategnjena za en zob). Vmes pa še prehitel dva "normalna" avta, ki sta obtičala. Nasrečo sem imel iz nasprotne strani prosto pot.

gule

To je lepo od tebe, da odkrito poveš o gumah, saj veliko pomeni nam ostalim, ki imamo te avte...
Zdaj ne bom nikoli kupil teh gum, prvo zaradi tvojih ocen, drugo vsekakor zaradi cene !

janez

Hja... vedno rad povem svoje iskušnje z A serijo... sam poslušat je treba z obemi ušesi :BigThumbs:

Pred leti sem imel ZX M+S 135 15 Michelin gume... na Zeleni dijani. Ni bilo hriba, ki bi jih ustavil. Žal jih ne delajo in delajo te stare kramparce. Sem razmišljal zakaj ??? Edini pametni odogvor, ki  mi je naprej prišu je bil ta, da "ofroadarji" in razni puščavski popotniki pač uporabljajo te X zimske gume za svoje poletne poti. Za pesek, blato ... so pa odlične. Dandanes je skoraj več teh popotnikov kot pa nas, ki se vozimo pozimi ... in to je lahko en ali pa celo glavni razlog. Zimske gume so nasploh problem nas današnjih voznikov A serije... Tovarne pač predvidevajo, da se ljudje ne vozijo več s temi avti pozimi in nimajo M+S v proizvodnji.

A.T.K

..te X M+S so za en k.... )dans se vstavo bočno meter pred sovaščanko! Dalo mislit..
Ok, nisn se ravno dvajset na uro prneso..  Sicer odzadaj one stare mišelinke kvadrataste..verjetno zaradi njih vstavo(sprednji del pa v robu not zarit)
 Ekocontinental z ojačanim robom konc koncev sploh niso tak drage, kolikor nudijo..
Lani ble med 76 in 86 eu..
Tu pa tam se kaj pojavi za okoli 50 eu, pač malo nižje(70) . Vozilo pa vodljivo..
Pozdrav celoletnim voznikom;)

gule

dami

Nisem še vozil nobenih "miškotovih" zimskih gum, tako da mnenja o teh ne morem dati, tudi sicer še vedno gulim stare dunlopke. Spomiti bi le želel, da ni vedno vse v gumah, veliko je tudi v snegu. Tako kot vsaka guma ni guma, tudi vsaki sneg ni sneg. V tem mokrem "plavajočem" snegu nobena guma ne da ravno vrhunskega občutka. Vsi imamo težave, že koliko toliko normalno štartati v križišču in to na ravnini, zavorne poti ni, ker praktično ne počaka. Ko "malo stisne", se z istimi, solidno zlizanimi gumami peljem na Pohorje z Oplotnice na Mašižago, "ko metek", da bi najraje potegno še naprej do Peska. Po poti nazaj ni noben problem skočiti še na Osankarico. Moker sneg, ki ga imamo sedaj je čisto druga pesem kot suh, ko je bolj mrzlo.

Naj brni tudi pozimi, pa previdno v mokrem, ne glede na gume.
Jaz sem se pred tremi leti naslonil na avdija, sem krivil stare savine kramparice (rahlo neprilagojena hitrost in trenutek nepozornosti pri tem seveda nima nič), vendar bi v tisti "žlaparci" tudi z najboljšimi gumami zelo verjetno "zapalval" v tisto debelo rit. Ko je na cesti veliko fajn namočenega snega, se pač bolj "plava", kot vozi.
:emot166:

janez

Imaš prav. Ampak je občutna razlika med Mišelinom na AMIju in Dunlop (155 od Smarta) na DAKu... Na nek način Dakove gume bolje režejo cesto in imam bolj varen občutek kot pa z AMIjem. Pa sta oba težka . Res je tudi da imajo Dakove gume sodoben profil , te Mišelin pa tisti star "krampast" . Kakorkoli zimo je treba preživet ...

Dobro pa da so današnje sodobne ketne za gume tolk enostavne za montirat... Pet minut , vržeš gor pa se pelješ dalje... :)

A.T.K

Citat od: gule;15019170 se slačijo z felg dol...

Res je, z Smartovih;)