Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dami

Jaz še kar vztrajam na tastarih originalnih, zato jih pa montiram, ko je res potrebno.
Nazadnje predlani, ko sem ga v največjem snežnem metežu jurišal pod Raduho.

janez

Citat od: A.T.K;150207Res je, z Smartovih;)

Jaz sem imel na zeleni dijani eno zimo male smartove gume... 135 70 15... Ja, mi jih je sezuvalo. Zdaj imam na DAKu isto 70 15 vendar debelino 155 in nimam problemov. To je recimo opcija. Ne vem kako se pa 145 70 15 obnašajo...

Malo so težje za vozit vendar kljub pomislekom... Redno preverjam volan in sornike pa ne najdem "lufta". Tako, da očitno ne bo težav s tehniko na avtu zaradi "težkih" gum.

Moram probat spomladi, če gre ta guma pod zadnji Amijev blatnik in ... če gre, jih nabavim tudi zanj za naslednjo zimo.

sušo

In tud jest nisem imel problemov s Smart gumami. 135 70 15. Je šla lepo v celem snegu (nesplužena cesta). Po plundri je pa plavala - kot opisano zgoraj. Vedno sem pa prišel na cilj. Nisem zasledil da bi mi jih "sezuvalo". Pumpu sm jih cca 1.8. Vse štiri.

gule

Ma niti meni ih ni sezuvalo pozimi v lokalni vožnji, ko sem pa šel na srečanje v Slo, mi ih je pa na avtocesti ispuhalo...pol sem ih natlačil na 2 bara in nisem vozil čez 90 km/h...trde so bile kot da se vozim z golfom...

janez

Èeprav ne pišem več kaj dosti na forumu... naj bo. Mali update o našemu Amiju...

"došlo doba da se ljubav proba" oziroma... da se menja motor pa menjalnik... Se zgodi, če se vozi vsak dan. Že nekaj časa je bil Ami švohn.. pa teklo je z njega ko za stavo. No teklo je iz menjalnika, menjalnik pa je tudi imel znucan sinhrone in tulečo tretjo prestavo. prejšnji ponedeljek je definitivno prepihalo mašino... niti na dvorišče Amija nismo mogli postavit po klancu. Seveda to Sintijo ni oviralo, da bi se še šest dni vozila na šiht vsak dan... pač bolj počasi (sam do 90). Dokler si nisem naredil plac v delavnici in v Nedeljo po teških mukah pripeljal amija ter ga pustil, da odteče z njega "pomladanski" sneg. V ponedeljek pa šraufanje, ki se je končalo včeraj opoldne.

Ja, zaradi gužve , ki jo imam v delavnici in , ker avto Sintija rabi vsak dan je padla odločitev, da se trenutno star agregat ne popravlja. Vzel sem obnovljen motor in obnovljen menjalnik iz mojega skladišča, priredil za Amija in zmontiral. Menjal prednje diske, naredil servis in ... Ajd, nazaj na cesto.

"Ostanke" bom poštimal kasneje ko bo čas ... če bo čas... kot kaže še ne tolk hitro :)

lp Janez

dvorjan

Lepo, zdaj je dober za naslednjih n-let in nn.000 km. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Hja, dokler leta ne "dokrajčijo" še tega menjalnika in motorja. Potem pa spet... "ponovi radnju" . In tak do penzije ... heheheh

dyane

Tako se to radi majstore, pa nova veternica...
[SIGPIC][/SIGPIC]

pubi2cv

Lepo...kr gas pa dolge

Vidim, da ti moja šasija prav pride namest ponka:emoticglass:

dyane

Citat od: janez;150210Jaz sem imel na zeleni dijani eno zimo male smartove gume... 135 70 15... Ja, mi jih je sezuvalo. Zdaj imam na DAKu isto 70 15 vendar debelino 155 in nimam problemov. To je recimo opcija. Ne vem kako se pa 145 70 15 obnašajo...

Malo off topic, zime je mimo, pomlad je tukaj,,sicer to ni videt, ampak....glede smartovih gum pa sledeče:

Govorim sicer iz mojih izkušenj, ampak leta 2007 sem nabavil Champiro 135 70 15,vmes prejšno zimo nabavo dve novi, ampak meni se ni nič sezuvalo...gume so dobre, sploh ta novejša verzija, dober oprijem na mokrem, suhem, v snegu, v ovink sem ga tudi že pripičo polne gase (sicer slednje se ni za hvalit)pa nič se ni sezuvalo...tudi tlak celo zimo ostane isti... tako, de ne vem od kod todogajanje...sicer vozim brez zračnic. Ma kolega eno drugo znamko, mislim, da tisto,ki se je Keži sezuvala...pa tudi nič..

Za poleti pa Pirelli P6, tudi smartovo 145 65 15..pa tudi nič..ampak lepše gre s Champiro, čeprav tudi 145 niso švoh, sploh pri oprijemu...

Toliko malo v vednost..
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: pubi2cv;155663Lepo...kr gas pa dolge

Vidim, da ti moja šasija prav pride namest ponka:emoticglass:

Hja, šasija je bila pač tam... Ami pa nenapovedano zraven... Zdajle bodo tile prazniki pa ne bom motil z ropotanjem bogaboječih... V torek dobim verjetno robo in v torek odrežem, zavarim, pobarvam tvojo šasijo. Tak da nekje od četrtka dalje lahko prideš ponjo ... pa po dele.

krka964

Kovačeva kobila ni bosa, ampak ste jo hitro podkovali na novo! Za hip dobiš vtis, kot da gre za menjavo gum na F1.Standardno vprašanje, je mašina bolj ali manj glasna od prejšnje?

janez

Motor je tišji . Tudi menjalnika se ne sliši in med vožnjo se lahko čist normalno pogovarjamo.

Ker midva voziva vsak dan A serijo so najine predstave o glasnosti v avtu drugačne kot pa predstave o glasnosti , ki jih imajo "normalni" vozniki , ki A serijo vozijo kot hobi ... poleg novodobnega vsakodnevnega avta.

Za naju je ami sedaj tiho... za vse ostale pa verjetno glasen kot traktor :)

Bi pa lahko bilo v avtu še tišje, če bi imel spodaj na požarni steni in podih še original zvočno izolacijo. In še nekaj kar se pozablja... Originalni lonci pod menjalnikom so bili pred 30 in več leti veliko bolj tišji kot pa današnji Valker ali Bosal. Današnji bobnijo, takratni so pa cingljali... Kar je doprineslo tudi temu, da je bilo manj ropota pod nogami spredaj. Ampak, tu ne moreš nič pomagat. Razen, če bi dobil kje original (so imeli spodaj citroenove vinkle vtisnjene)nerabljen in bi ga seciral ter prekopiral...

dyane

Ja to je res, samo valkerji grejo lažje gor in "pašejo". Recimo na Dy imam novega Walkerja, pa poka, kot bi kje auspuh puščal, za novo dy pa gre zelo dobro ohranjen orginal. Vem,da se bom zajebaval, ko ga bom gor pasal, samo potem bo pa stvar delovala zelo tiho.

Pa še nekaj doprinese k tišjemu delovanju motorja in sicer ti novi gumjasti plaščki okrog cilindrov in glav. Ampak zato tudi plačaš ceno, pregrevanje motorja, npr: sam sem si dal stare kovinske, kljub temu, da imam te novejše. Sicer vem da bo motor glasnejši, ampak mene itak to ne moti,saj uživam ob vožnji in poslušanju te 2cv melodije.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Naš Ami... nič novega...

laufa pa laufa, laufa,laufa,... pa nobenih problemov. Mi je kr žau, da nima kak senzor pa da bi crkvau vsakih par dni... pa da bi ga moral na računalnik priklapljat... pa se jezit...

sic...