Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Pomlad... Registracija, tehnični pregled, servis, odprava raznih mehanskih napak. Ja no, zimo je AMI preživel ... na dežju, snegu , soli... Ne bom rekel , da ni " fasal". Je, predvsem komplet zunanjost je šla k vragu. To se je že tako vedelo od začetka , ko je začel čudno cvetet. Pridno sem nabiral druge kose - vrata, haube, blatnike. Prednji nos čaka nov v skladišču, zadnjo haubo sem kupil v Salbrisu novo, zadnje blatnike sem dobil plastične (en nov - en star)...

Karoserija pa ... Zdaj so se pokazale dokončno vse napake, ki so jih "mojstri " naredili pri zadnji obnovi. Res je , da so pragove in steno pod pedali naredili iz INOX-a vendar so zaprli izhod vodi iz stebrov in stebri so ... adijo. Karavani imajo večne probleme zgoraj na strešnem robu in zdaj se lahko prav lepo vidi kako so popravljali - flike so začele odstopati . Zadnji nosilec pod prtlajžnikom pa je zelo nedostopen in , če ne dvogneš karoserijo stran od podvozja ga ne moreš popravit. In niso... so samo z silikonom zalili luknje in zdaj je to odpadlo.

Ja, čez poletje ga bom moral povarit in na novo obarvat v celoti. Saj je že čas... sam časa ni :)

Mehanika je dobra, tehničnega je opravil, registriran je... Včeraj pa sem menjal še zajlo in števec. Neverjetno a oba sta naenkrat odpovedala. In prvo menjam zajlo(ki je bila strgana), ne dela, menjam števec dela... Je sicer od dijane pa mu paše, glede na to da je rjave barve v rjavi armaturki... malo drugače.

In gume so sedaj letne, zimske bodo še za eno zimo primerne potem pa vprašanje ... Michelin - smo tri zime ?? Pa drage ko pes...

janez

Števec je lažje menjat kot pri spačku. Armaturka dol in z roko za števc, odviješ zajlo in spuliš ven... Ampak, so pa pod šipo steno prav "lepo" flikali. Oziroma nič in samo s čopičem barvo nanesli. Vijak in matica v plehu je že zdavnaj popustil... popravljat - poleti.

Števec pa sedaj dela in meni se bolj dopade kot tisti original. Deluje večji in bolj pregleden.

gule

Se pravi zdaj si začel "tunirati" amija...

Zeko124

@ Janez, neumesno vprašanje; čemu sploh služi tistle vijak?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

janez

Ja, armaturka je privita tam.

gule

Kako kaže hitrost zdaj? Je točen ta števec?

Zeko124

Citat od: janez;127253Ja, armaturka je privita tam.

Hmm, izgleda da me spomin vara... mi je na prvi pogled izgledal čist solo.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Števec je čist OK, ponavadi kažejo enako vsi od A serije.

2sv

Citat od: janez;127269Števec je čist OK, ponavadi kažejo enako vsi od A serije.
enako že  sam točni pa pomojih izračunih niso noja vsaj   namojmu spačku  ne

janez

Ja, sej čist točni niso. V reviji Avto so v sedemdesetih testirali Amija in so naredili tudi izračun , koliko števec odstopa od dejanske hitrosti. Odstopat začne nekje pri 50 - 60 in skoz do vrha.  Ko kaže 120 kolk se spomnim je dejansko 115 km/h.

2sv

no tudi jaz sem nekaj takega izmiril

dyfan

Tudi pri novejših avtih je tako, da števci kažejo malenkost več od realne hitrosti.
Seveda je logično, da bolj ko so gume izrabljene, manjši imajo premer in večje je odstopanje.
Je pa to kar dobrodošlo, ker te psihološko "bremza" in toliko manj prekoračiš hitrost. :emot77:
Lep pozdrav!

sušo

Pri preverjanju hitrosti na tistih superduper tablah (vseh) mi laže števec za cca 8% pa ni važno al  letne al zimske gume al AC al krajevna cesta. Èeprav tako kot piše Keža do 60 je cirka ok pol pa nastopi vidna razlika.
Ampak ni blema dokler veš za koliko odstopa.

janez

apdejt...

Tisti vžig iz Srbije se je super obnesu... do sedaj še nisem na novo nastavljal vžiga, svečke so čiste in celo zimo je Ami normalno vžigal. Vglavnem že nekaj časa ni problemov z delovanjem vžiga na avtu.

sam nekak ne pridem več v stik z proizvajalcem, bi jih naročil še enih par kompletov...