Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

To je tisti menjalnik,ki smo se menli,da boš enkrat prišu mimo,da pogledamo,kaj ga muči??
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

A ne , to je menjalnik iz Sintijine dijane, sej veš tiste modre primorske... Vmes sem menjal tistega, ki je ven metal iz četrte. Zdaj gredo pa not "ratne zalihe" - en menjalnik od amija , ki sem ga čuval. Sam ne vem kaj bo rekel...

janez

OK, menjalnik menjan, motor zmontiran in Ami prestavljen na domače dvorišče. Zdaj grem pa ostale avte delat, ami bo pa počakal. Glavno ,da je doma... prej je sicer stal na javnem parkirišču en dan, eno noč in en dopoldan, sam starci okol so že imeli velik za povedat en drugemu... Ce la vie...

janez

Stari ven - novi not - motor priklopit in vžgat - na dvorišče pripeljat...

pubi2cv

Hehe...veš kak so mene gledali, ko sem tole pred študentskim domom počel z mojim Amijem:Hammer3:

janez

Slabo, slabo... Sicer Ami zdaj spet leti po cesti sam tretja prestava pa tuli ko avijon... No, sam da sem ga spravil z dvorišča. Moram naročit spet par delov in enkrat pozno spomladi ...

sušo

Velkam tu d klab.
Men tud tretja rjove do onemoglosti.
Mam pa drug menjalnik že skor en let u garaži pa še vedno čaka.
Zgleda da se še ne dere dost naglas. he he
Èeprav pa je bil zanč premik tko da je zdej na ponku in odprt.
Še kak mesec pa mnde bo.

janez

Sam, kolk se pozna ,če dobi Ami nazaj amijev menjalnik... Ko smo ga kupili je bil not od DAKa, potem sem zmontiral od Dijane... Ma zdaj je ko raketa s tem originalnim. Škoda sam ker je glasen...

janez

Danes pa sem malo posodobil našega amija... Namontiral sem elektronski (tranzistorski se menda reče) vžig. Kupil sem ga v Beogradu in nekaj časa je trajalo, da sem se dobil z enim spačkarjem, ki mi ga je včeraj dostavil.
No, danes pa takoj proba in montaža... Zadevo so kakšne tri leta testirali in razvijali na raznih citroenih (GS, 2CV, Dyane,...) , ima 3 letno garancijo pa še en dodatek je bil zraven. Ena napravica za zakasnitev ugašanja notranje osvetlitve.

Pred leti sem imel na dijani en tak vžig. Vse lepo in prav , sam dostikrat sem zaradi njega obstal na cesti takoj ko se je malenkost zmočil. Tale ima okoli meter kablovja in vse priključke potrebne za montažo tako ,da samo istakneš stare kable in vtakneš nove , pa še stare na nove ,... Ja na koncu so še vedno vsi kabli originalni v funkciji. Nič ne visi stran. To pa je tudi ena fina stran tega vžiga... Na škatlji ima seno malo stikalo in , če se kar koli zgodi... crkne... enostavno preklopiš stikalo in zadeva deluje na klasičen vžig. Ko je elektronski vžig vklopljen utripa mala led lučka kot indikator delovanja.

Izdelek je od enega spačkarja - GS-arja iz Beograda in lahko rečem, da sem bil prijetno presenečen nad samim izdelkom , enostavno montažo in profesionalnimi navodili za uporabo ,ki so bila priložena.

Jaz sem samo še dodal tist plastičen ovoj, ker sem ga imel doma pa da malo lepše kabli izgledajo v motornem prostoru.

Pri spačku ali dijani se montira na požarno steno na najbolj suhem delu, to je nekje pod haubo zgoraj, pri amiju pa sem se kar namučil ,da sem našel primeren prostor. Tam kjer je zdaj bo kar vredu. Prvo sem sicer mislil zmontirat pod polico pa da lahko kar sede vklopim ali isklopim ... pa ni prostora.

Prvi občutki pri vožnji so pozitivni... Èe se bo obneslo , bom še enih par kompletov kupil. Ampak najprej testiranje...

dexterboy

@janez, ali ti je že kdaj kdo omenil, da tvoje stvaritve asocirajo na dela Frankenstein-a; ti daješ mrtvim strojem življenje. Pa ne mislim tukaj nič žaljivega, ravno nasprotno. Èe bom kdaj velik in imel denarja za odkup koncerna Laškega, se bom oglasil pri tebi in naročil enga spačka, ali dijano ali amija, kar bo pač na voljo.
Do takrat se pa lahko oglasim le toliko, da prinesem flaškon domačega terana. In stisnem roke mojstru med mojstri.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

janez

Ja ni problema... domačega terana že zeeelllo dolgo nisem probal. Maja meseca bo sicer napeto (grem v razkopavanje dvorišča...) , pol pa ni problema se dol vsest pa kako rečt.

žabec

Citat od: janez;99101Danes pa sem malo posodobil našega amija... Namontiral sem elektronski (tranzistorski se menda reče) vžig. Kupil sem ga v Beogradu in nekaj časa je trajalo, da sem se dobil z enim spačkarjem, ki mi ga je včeraj dostavil.
No, danes pa takoj proba in montaža... Zadevo so kakšne tri leta testirali in razvijali na raznih citroenih (GS, 2CV, Dyane,...) , ima 3 letno garancijo pa še en dodatek je bil zraven. Ena napravica za zakasnitev ugašanja notranje osvetlitve.

Pred leti sem imel na dijani en tak vžig. Vse lepo in prav , sam dostikrat sem zaradi njega obstal na cesti takoj ko se je malenkost zmočil. Tale ima okoli meter kablovja in vse priključke potrebne za montažo tako ,da samo istakneš stare kable in vtakneš nove , pa še stare na nove ,... Ja na koncu so še vedno vsi kabli originalni v funkciji. Nič ne visi stran. To pa je tudi ena fina stran tega vžiga... Na škatlji ima seno malo stikalo in , če se kar koli zgodi... crkne... enostavno preklopiš stikalo in zadeva deluje na klasičen vžig. Ko je elektronski vžig vklopljen utripa mala led lučka kot indikator delovanja.

Izdelek je od enega spačkarja - GS-arja iz Beograda in lahko rečem, da sem bil prijetno presenečen nad samim izdelkom , enostavno montažo in profesionalnimi navodili za uporabo ,ki so bila priložena.

Jaz sem samo še dodal tist plastičen ovoj, ker sem ga imel doma pa da malo lepše kabli izgledajo v motornem prostoru.

Pri spačku ali dijani se montira na požarno steno na najbolj suhem delu, to je nekje pod haubo zgoraj, pri amiju pa sem se kar namučil ,da sem našel primeren prostor. Tam kjer je zdaj bo kar vredu. Prvo sem sicer mislil zmontirat pod polico pa da lahko kar sede vklopim ali isklopim ... pa ni prostora.

Prvi občutki pri vožnji so pozitivni... Èe se bo obneslo , bom še enih par kompletov kupil. Ampak najprej testiranje...

Nekaj podobnega sem sem izdelal po načrtih iz angleške revije ELEKTOR za AMI-ja, vse je delovalo kar vredu dokler nisem zapeljal v kakšno vodo, takrat so mi crknile zaščitne diode za izhodne tranzistorje, k sreči so bili visokonapetostni pa niso še ti crknili. Tudi jaz sem montiral stikalo za preklop nazaj na normalni vžig. Ko se mi ni več dalo menjat diod sem pa vse skupaj dal na podstreho, kjer verjetno še danes čaka na lepše čase. Izdelal sem tudi merilnik vrtljajev s svetlečimi diodami, no ta pa je deloval do konca življenja našega AMI-ja. Fantje na tehničnem se niso uspeli načuditi, kaj vse se da narediti. Izdelal sem celo tri kose, dva še za prijatelje za v stoenke.
Samo ena boginja je prava !

janez

Citat od: žabec;99182...dokler nisem zapeljal v kakšno vodo...

Ti je zalilo spodaj platine ali škatlo od elektronike? Jaz sem z dijano imel težavo, ko mi je voda prišla do elektronike, bila je zmontirana preveč v nosu , pod haubo. Na amiju sem zato postavil škatljo tam  na požarno steno, na najbolj suhi del ...

rok.si

Jaz sem kupil nek kit komplet za cca 10 eur, ga zlotal skupaj in zadeva mi že kakih 6,7 let deluje b.p. Sicer nima stikala za bypass, se pa lahko v sili preklopi kable. Platin mi v tem času ni požrlo in vžig se skoraj ne "razštela" več. Janezov modul je sicer precej bolj dodelan ampak tudi moj je čisto okej.

janez

JA sej se da dobit razne sestavne dele pa skup sestavit... nič ne rečem, sam jaz evo nimam pojma o elektroniki pa teh štromarskih zadevah. Še vedno imam tist elektronski vžig od stare dijane doma , vendar me je prevečkrat na cedilu pustil, da bi mu zaupal. Za tega, ki sem ga kupil pa... sem spremljal kaj se dogaja zadnje dve leti in do sedaj ljudje (geesarji, spačkarji, dijanarji,...) z njim niso imeli težav. Zato sem se odločil za nakup in montažo - testiranje... Pa da vidim. Kot sem napisal, če se obnese do takrat ko bo DAK gotov bom potem kupil še enih par in jih zmontiral v svoje avte. Dak prvo potem pa kolkr samega sebe poznam bo ziher še kakšna dijana na dvorišču (recimo "mahngrin")  ... Pa še kakšen v rezervi za potencialnega kandidata...