Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

Kolkar jest vem je v poliestru neka kislina in še zato je bolj rjavo spodi.

zlikovski

Kje nanašaš poliester, je treba lepo ščistit pločevino do golega lepega pleha, nato se tam, kjer je počiščen pleh zvrtajo čist tanke luknjice na razmek par centimetrov cik cak, te luknjice so pa zato da zgornjo in spodnjo plast tkanine lepo drži skup se pravi '' notranaj in zunanja'' stran, ne pa samo nekaj nalimat gor, in pazit da ni notri ujet zrak.
Vidim da vsi pišete o poliestru, poliester ni primeren za avto, ker je pretrd, krhek in poka. najbolj primerna je epoksi smola, ta bolj ''diha'' od poliestra.
Meni osebno je najbolj primerna tkanina ali steklena vlakna, pač kak kdo bolj razume, ki ima povšalno nametana vlakna, ne tista ki je kot blago. No odvisno kaj delaš, pač uporabiš primerno tkanino.

Primer steklenega vlakna:

janez

Zdravo vsem amijoljupcem... Evo zime je menda konec. No v vsakem primeru pa je prišel tisti čas v letu... čas tehničnega pregleda na našem amiju. Ja, nič... včeraj sem mojo prepričal ,da mora avto zjutraj doma ostat... komaj prepričal, tak se ji dopade vožnja z amijem. Po "težki " borbi in prepričevanju... sem zapeljal amija v garažo in dol zaklenil. "Te bom z Berlingotom na šiht pelo!"

Zjutraj sem pripravil operacijsko mizo, zložil vse inštrumente in dvignil prednji del amija... Bolcni... namazat... levi mogoče ni ravno tak kot bi moral bit, volan ... BP, pleh - podvozje ... BP , manšete... BP, zavore ... itak BP, ročna... nastavit na tri zobe... BP.

Ja, nič bistvenega... Pa sva šla v Celje na AMZS.

"Ker letnik je? ... 76... Ma ni... Ma je 76... ma ni... ma sej piše... Lej pa res."

Ročna prime, zavore... "Zavore so pa res dobre." Luči, smerokazi, voda, štop luč... BP...

... itd...

... itd...

... itd ... kdo pravi ,da stare avte ne gledajo v detajle...

...itd...

... "levi "apšenkl" boš pa moral enkrat zamenjat, sam bo še dober..."  ... op.p. Bolcn - sornik... sam Celani drugač govorijo ko Kujinčani...

... " Ja vem, sam... j*** ga..., morm naročit."

... " OK, dobr AMI je. Hvala, nasvidenje."

In tak, jutri pa zavarovanje plačat in podaljšat prometno. Konc tedna pa felne poštimat in letne gume gor.

Naj se sezona začne.

ps. slike mal kasneje...

janez

Evo slike... Pa naslednje leto spet.

dvorjan

Ah, tale itak ni problematicen, ko se celo leto vozi. Oni ko stojijo pa rjavijo so bolj ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

2sv

kako pa to da si se odločil da ga v celje na tehničnega pelješ  mislim da si celo na šlander peljal  lp.

janez

Ja zakaj pa ne na Šlander ? Tehični je tehnični . Dijano sem vozil kam se mi je dalo. Od Konjic, Bistrice, Maribora... Prejšne avte kam se mi je dalo, tudi na avtocelje in Šlander. Ma sej je vseeno, če je poštiman vsaj 99% . Včasih sem šel na tehničnega tudi kar direktno s ceste... se mi ni dalo prej ugotavljat kaj je narobe in sem pustil ,da so mi na tehničnem povedali in sem potem doma popravil in se odpeljal nazaj.

Pred leti sem se še delal neumnega da pojma nimam o avtu pa da me na lepe oči spustijo. Pol pa sem naletu na enega... je pogledal moje roke , pa mene in mi zabrusu... "Pubec, ne se norca delat..."

Preglednik, ki se je spravil na najinega amija ... no, videlo se mu je kaj dela, starejši človk in točno je vedel kje je kaj in kaj mora gledat. In men se to zelo dopade. Tudi ,če bi bilo kaj narobe bi jaz to sprejel brez problema in odšel domov pa popravu. Bolj je problem ko ti kak smrkavc ne zna niti prestavit avto pol ti pa bluzi kaj vse je narobe. Ko ga vprašaš kaj pa točno? ... pa ne ve.

Tudi Vinko se je zadnjič , ko sem mu popravljal  spačka, odpeljal spotoma na tehničnega tja. Tehničnega je opravil in me kasneje od doma poklical, Šlander, starejši človk... točno je vedel kje je kaj. In tudi videl je , da se spaček vzdržuje in da ni "kr neki" čeprav ne izgleda ravno veteransko, kot tudi najin Ami ne izgleda ravno biser z vso razpokano in obutano zunanjostjo.

Bi pa iz mojih iskušenj priporočil nekaj za A serijo... Nikoli na tehničnega s pravkar menjanimi zavorami. Ne bo šlo skozi, razen , če so novi tudi diski in bobni. Èe se menjajo samo ploščice, pakne... rabi materijal kakšnih 300 - 400 kilometrov vožnje da se vsede na stare diske - bobne.

Tudi to so že bili primeri, ko me fantje niso poslušali... Zavore (in volan) so osnova , ki mora brezpogojno delovat in vsako iskanje mehkih hrušk okoli tega ni dobro.

gule

Lepo je videti amija na cesti...fino, da si tako brez problemov opravil tehnični...

2sv

janez sam tako sem vprašal sem mislil da maš kakšno posebno prepričanje da si prišel v naše konce na tehničnega ja drgač pa maš prav da če je avto tehnično breshiben je itak vseeno kam ga pelješ in čestitke za  uspešno opravljeni pregled  lp.

janez

Včeraj sem porihtal set starih platišč za amija... danes pa montaža letnih gum .

garac

To so do tastre katrce, une, k je mela tko k spaček sam 3 prestave!
Saj vem, sem jo imel. Pa spačka tudi, jao spaček je bil fajn, mi je enkrat kar blatnik stran padel, tako je bil gnil, pol smo pa mal z dratom zvezali, pa šli naprej....
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

heheh... ja to so te felne...

janez

DAnes sem zmontiral poštimane felge in letne gume na Amija... In ko ima vrag mlade jih ima ... malo morje.

Vse poštimam, hočem prestavit Amija... škrt...?

Gnjjjškrc... ?

Klak... škrrrc ... ???

Pa v rikverc, pa čist počas... klakškrcrcrcrc...klc...

... pa imam polno dvorišče in garažo nepremičnin. Bi lahko zmagal na konkursu kdo ima več "maloprejzdajnevoznih" citroenov na domačem pragu.

Menjalnik je dušo spustu...

Sej ne vem kerga bi se prej lotu... Amija, sivega čarlija al Dvorjanovega spačka, v vsakem primeru so en drugemu napoti. Èe enga ne zrihtam, ne more drugi ven ne more tretji mimo... Zdaj sam da še Berlingo zaštrajka pa je mera polna. :argue1:

janez

Danes sem hotel amija rihtat... Pa moja "šuplja glava" mi ni dala mira in sem kao premaknil amija mal po dvorišču... pa še mal... pa še malll.... pa je bemti zlezu na cesto, gor pa ne več nazaj. Ja in zdaj je na sosednjem dvorišču...

Fajn ne ? Pa ga te zdaj tam šraufam. Danes sem sicer šel eno dijano popoldan gledat... žal totalno neuporabno. No mogoče mašina pogojno. Vse ostalo je pa za reciklažo. Škoda, sem jo bil pripravljen kupit. Je bilo rečeno , nič rje, vozna pa tehničnega naredi. Nič od tega...

No in ko sem nazaj prilezu sem se spravil amija demontirat... Tolk daleč , da še skup stoji, jutri pa motor ven, menjalnik menjat in motor not, zalaufat in ga pripeljat nazaj na dvorišče ter dokončat. Tak je plan, kak bo pa spadlo bom pa vidu...

Ko ima vrag mlade... Tale vrag se je orng namnožil...

mato

Zanimivo Janez bo počas cela ulica tvoja. hehe  Kdo je bol trmast ti al ami?