Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

hahaha, janez, saj to vsi vemo... =P

A lahko napišeš kaj več o Amijasti mrcini poleg??? =)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ami, motor menjat in nekaj malega povarit, zavore vštimat in tak. Kasneje generalna obnova. 1972 se mi zdi. Dokaj dober.

...evo še slika...

janez

Zima je bila dolga in mrzla...in ledena...

No in ker je ami vsak dan na cesti in ker je moral vsak dan tam po enem strmem hribu zlest do parkirišča sem moji pokazal kako naj si pomaga z ročno zavoro - zapora diferenciala. Vse OK sam zdaj sem pa moral na novo nastavit ročno zavoro. Ploščice so še za kakšne pol leta potem pa bom dal nove not...

janez

Že dolgo nisem nič napisal o našem Amiju...

Nič, poletje je preživel, par lukenj na zadnjem delu se je pokazalo - prtljažnik, notranji blatniki. Nič hujšega, pred zimo povarit, na bok vrečt, očistit, zaščitit, zimske gume zmontirat...

No, največja napaka pa je na amiju ,da nima ventilatorja za gretje (po mnenju lastnice). Včeraj sem dobil star ventilator od GSa, enak je bil v AMI SUPER, vendar nekako na drugi poziciji. Bilo kak... Tisto škatlo z loputo sem odviv ven, in naredil kopijo iz pločevine, vstavil loputo iz originala, dodal ventilator, razdelilec za cevi, zmontiral nazaj, priklopil eno stikalo od dijane (za brisalce, deluje čisto OK)... klik-klik.

No , ker sem pa že imel armaturko sneto sem pa še menjal prestavno ročico. Pred časom sem jo že iskal in dilerji so hoteli zanjo imet 35 eur. No potem sem enih par našel na Krasu za 10 eurov vse skupaj... pa še enih par zanimivih kosov. No škatla delov za 10 eur...

Zdaj je spet pravi AMI, kratke poteze med prestavljanjem, točnost in iz četrte mi ne meče več ven kot je prej.

Sem čist zadovoljen.

janez

Zmontirano... prestavna ročica...stikalo...

gule

Še jaz bi imel takšno predelavo:emot112:...eno vprašanje-zakaj nisi stikalo namestil v tisto mesto, ki je predvideno za stikalo?

janez

Hmmm... Kje pa je tisto mesto?

Pod kontrolkami sta dva pokrovčka - odprtine za dodatna stikala, jaz sem postavil stikalo na spodnjo odprtino .

pubi2cv

Zdaj bo pa toplo....fino...glih prav cajt pred zimo:BigThumbs:

gule

Citat od: janez;83093Hmmm... Kje pa je tisto mesto?

Pod kontrolkami sta dva pokrovčka - odprtine za dodatna stikala, jaz sem postavil stikalo na spodnjo odprtino .

nisem videl, da sta dve...tako, da si izkoristil že narejeno odprtino...super...lp

gule

Malo poročaj, kako se ventilator obnaša, zadeva deluje, je uporabno???

janez

Zaenkrat glede na včerajšno vreme je tak...

Ko laufa avto pod prostim tekom normalno skoraj nič ne piha po šipi...
...vključim ventilator piha ko sneta sekira.
Se pelješ brze ventilatorja , motor se začne gret ,  malo bolj piha po šipi odvisno od obratov motorja... ravno tolk da ni rosna šipa...
...vključim ventilator, postane vroče in greje enakomerno, par minut in so prednje šipe na vratih skoraj brez rose, oziroma lahko normalno vidim ven levo desno.
Pridem domov po parih kilometrih je celi ami odrošen in prijetno vroče za v kratkih rokavih bit.

No res da je zunaj kakšnih 10-12 stopinj, je pa bilo mokro ,deževno. Tapravi test bo ko se bo temperatura spustila na 0 ali pod 0 stopinj. Vendar bo takrat tudi maska na nosu zaprta in bo motor toplejši. Ma men se zdi da bo kar dobro funkcioniralo. Naslednja faza je sam še ,da predelam kolektorje za vroč zrak okoli izpušnih cevi - naredim znotraj dodatna grelna rebra. Zadnji stadij je pa tak vebasto, sam tega pa ne bom not tiščal.

Me pa zanima ena stvar, če je kak električar tule... Kako bi naredil tisto mrežo za gretje zadnjega stekla ??? Včasih se je lahko kupilo celo folijo in si jo prilepil na steklo, priključil na štrom in VOILA. Jaz bi nekak naredil to zadevo za amija zadaj in ob strani , se pravi okoli prtljažnega prostora . Je to kako izvedljivo?

janez

Aja še to... Mislim ,da bo kar uporabno. Problem pri A seriji je ,da ko ga teraš v obratih recimo po mestu in kaj vem prvadrugatretja piha in greje čist OK. Problem nastane na daljših odsekih vožnje pod konstantnimi obrati v četrti prestavi. Obrati so nižji, motor se manj greje, ventilator motorja ne tišči s tako silo zrak v kabino in posledično se začne avto ohlajat. Tu bo ventilator naredil svoje, vlekel bo vroč zrak konstantno v kabino in jo grel. Ekola.

janez

Flašnjuz...

... po telefonu je lastnica dejala ,da greje super, skor preveč za današnje vreme in je imela ventilator vžgan samo dve minute na poti v službo.

...flašnjuZ.

dyfan

Ha, Janez, ne vem ali sem edini ali je še kdo, ki ne pozna izraza "flašnjuz".
Prosim, če razširiš mojo razgledanost in razložiš.

Kar se pa tiče ventilatorja mi je pa všeč, ker je z njim odpravljena ena najbolj motečih hib pri A modelih.
Koristen je seveda predvsem v hladnejših in vlažnejših dneh.

LP
Lep pozdrav!

janez

"Flašnjuz - Flash news" ... recimo prevod "Bliskovite novice"

Oprosti, ni se mi dalo pisat v pravopisu... se bom potrudil v prihodnosti bolj slovensko pisat.