Po trinajstih letih...

Začel/a janez, November 18, 2009, 06:22:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyfan

Ne ne, saj ni nič narobe.
Problem je bil pri meni, ker sem že v štartu ciljal čisto drugam, zato mi ni "kapnilo".:Hammer3:

LP
Lep pozdrav!

gule

In de fejs of de plejs...ali na licu mesta...zelo sem zainteresiran za to predelavo...tisti grelci za zadnje steklo, pa so mi bili vedno zelo grdi...vsaj na videz...

michoBX

Večkrat sem iskal barvo, katero bi natiskal na steklo(sitotisk), potem bi samo nalotal konektorja in zmaga. Dobiš samo male flaške za popravljanje, vendar to ni to.
Hja, dougcajt mi je ja...

janez

Včeraj smo z našim amijem odšli na izlet na primorsko... Izola, Koper,... Zjutraj megla, tu in tam slana, gretje deluje odlično. Od Vrhnike dalje pa sonce in tekom dneva že prevroče.

No ,novo gretje se je dobro obneslo. Samo na loputo v škatlji moram nalepiti nekakšno tesnilo, da mi ne piha po steklu ko preklopim na gretje nog. Toplota pa je tudi pripihala do zadnjih sedežev, kar veliko pomaga počutju potnikov zadaj. Prej so zmrzovali čeprav je bilo meni spredaj toplo.

OK, deluje.

gule

Super...predlagam, da uvrstiš v svojo ponudbo popravil in predelav za A serijo...:emot112:

janez

Danes sem si malo časa vzel za našega Amija...

Nastavitev ročne zavore, zvočno izolacijo na jašku sem nazaj prilepil in spravil sem se očistit desni kolotek spredaj (levega sem že spomladi)... Kar sem našel pri čiščenju me niti ni tolk presenetilo. Zakaj ? Ker je avto bil narejen po "veteranarsko"... večji kosi so bili menjani ali povarjeni, pri manjših pa jim je domišljije in živcev zmanjkalo in so enostavno "dol zapocali z dihtmaso".

No pa sem imel varjenje... Sicer imam nove prednje stebre in ni mi problem naredit nov prednji bok. Vendar, sem se odločil ,da še ne sedaj. Blatnik sem odtegnil za lažji dostop in povaril prednji steber in bok. Temeljna, izolacija in v notranjost vosek. Nekaj časa bo zdržal.

Èe bo še mal lepega vremena bom do konca očistil spodnji del v naslednjih dneh in zaščitil. Pa zadnje notranje blatnike moram še povarit. Zimske gume imam že namontirane... Pa lahko te ta zima pride zaradmene.

Lovro

Ja, ta pa je res po "veteranarsko" obnovljen. Èe bi bil res pravi veteran (in ne veteranar), bi ga valjda lepše zrihtali.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Ja Lovro... žal se vsaki dan srečujem s takimi avti. Zdajle ravno delam dijano, ki je flikana s poliestrom. Nič kaj prida ni ostalo od nje...

andraž

poliester. Super stvar. DS bordo rdeče barve, ki se že 3 leta prodaja na anetu sem šel gledat, sem videl da je kompleten pod in del pragov pri zadnjih sedežih na debelo popravljen z poliestrom. Lastnik mi je verno zatrjeval, da je to mnogo bolje kot original in da je za večno. Ni me hotel samo prepričat, bil je siguren, da je to res...

rok.si

Hja, no, kaj je poliester res tako grozna stvar ? Če hočeš rekonstruirati pol avta z njim - se strinjam, joj. Ampak z njim popraviti majhno luknjico 5x5 mm je precej bolj preprosto kot pa varjenje, glede na to, da nismo vsi kleparji.

Še slabše kot velika "flika" poliestra ,ki jo lahko odstraniš z vrtalnim strojem in nekaj nastavki, je velika flika iz debele pločevine, ki je bila čez majhno luknjico zavarjena v maniri vaških mojstrov v dobri veri, da bo za večno... "Prej ti bo celi avto narazen padel kot pa bo to zarjavelo..."

andraž

Za manjše stvari je poliester res mogoče primeren. Vendar se v večini primerov s poliestrom popravlja tako, da kar čez malce pobrušeno rjo na debelo mojstri nalepijo poliester. Na način: bo že držalo

zlikovski

Poliester ni primeren za take stvari, ker je trd, in zna pokati, dosti boljša varianta so sorodne epoksidne smole, in to tudi midbva z očetom prakticirava, in moram povedat da se stvar lepo odnese, saj ste videli mojega CX-a od polovico vrat, kjer poteka linija navzdol in pragi so iz poli-smole, ter odbijači.

2sv

lahko pa tudi pločevino enostavno poneteš pa je pomojem boljše kot poliester

janez

Ne ga lomit s poliestri ...

andraž

To sem imel v mislih, malo popraskana rja, pa poliester gor, "kar se ne vidi, tega ni" sistem... Avto na koncu drži samo nekaj poliestra skupaj.