HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

@GOX
simpl
napolniš malo večje vedro z vodo, vzameš plastenko od cocacole ali kakšne druge pijače, ki drži 2l. označiš z alko flumastrom razdelke po 2 dl jo napolniš z vodo, potopiš v vedro, vstaviš cevko od generatorja plina vanjo in seveda štopaš eno minuto. V vedro jo postaviš kontra z vratom navzdol. Plin izpodriva vodo in po eni minuti ugotoviš kaj si načaral. Simpl kot sem v uvodu dejal. :emot112:

LP
Šrauf

Gox

Pa res je simpl :-) Ko pomisliš je vse logično, sam spomnit se je treba :BigThumbs:

LP
Goran

iztok.podrzaj

Tukaj je en možen način merjenja.

iztok.podrzaj

Hec je v tem, da lahko naredim kakršen koli generator, samo vprašanje je ali zadeva deluje dobro ali ne. Na 155 straneh literature je precej podatkov:funny34d: (ko se srečava lahko pogledava). Najboljš bo mal sprobavat, nardit generator iz 316 inoxa iz 304, ga mal pošmirglat pa še kaj druzga probat. Ker ne bo generaror prišel 100€ se bo najbolš mal poigrat drgač bi blo pa že predrago:)), Razmišljam da bi blo dobr probat nardit iz navadne pločevine pa jo posrebrit..... Idej še pa še, ampak treba bo probat.

LP
Iztok

Srauf

@Iztok
Kolikor sem primerjal strukturo inoxa 304 in 316l je sicer majhna razlika vendar pa 314l manj oksidira, kar pomeni daljšo življensko dobo plat oz. celic. Èe pogledaš nekaj postov nazaj sem priložil fotke, kaj naredi inox 304 pri uporabi cca 1000 km, ogromno oksidacije, kar pomeni manj vode v generatorju in slabša proizvodnja plina.
Ko se boš oglasil pri meni ti bom pokazal elektrodi iz inoxa 304, so zapečene, rjave in skratka oh in sploh.
LP
Šrauf

iztok.podrzaj

Meni je jasno, da bo zdržal več 316 kot 304 ampak ne vem zakaj amerikanc uporablja 304. Mogoče smo SLOVENCI bolj napredni:))

LP
Iztok

Srauf

Mal sem posrfal po internetu in tudi oni sedaj uporabljajo vse več inox 316l. meni pa so govorile spet tiste male sive celice iz podstrešja, da se bolj izplača inox 316l
LP
Šrauf

iztok.podrzaj

Šrauf

Ploščice iz inoxa 316i sem že naredil, tako, da ko se srečava jih prinesem s seboj. Sem jih naredil kar 16 kosov.

LP
IZtok

Srauf

@ Iztok
Ja za soboto popoldan bo šlo, Toro me je poklical in povedal, da je dvigalo na razpolago, tako da dopoldan bom v Žireh in upam spoznal Garača. Midva pa bi se lahko videla okoli 15. ure popoldan soboto.
Hvala za ploščice, samo škoda, da se nisva prej slišala, ker imam željo, da se vse ploščice posnamejo robovi cca 2 mm na vsaki strani in približno 30 mm v višino, ker je posoda tako neumno narejena, da drugače jih 16 kosov ne bo šlo noter. Potem pa imam še eno pobožno željo, da bi mi 4 ploščice naredil po priloženi skici. Teh rabim samo 4, ker bodo za kontakt. Lepo prosim.
Kar se pa tiče brušenja z brusnim papirjem pa si imel popolnoma prav sem pogledal svoje elektrode in tam, kjer sem jih brusil niso tako rjave. Bravo.
Več glav več ve!
LP
Šrauf

[ATTACH]27005[/ATTACH]

Srauf

Pozdrav
ponovno prilagam elektrodo, sedaj je narejena, kot se šika

[ATTACH]27006[/ATTACH]

tukaj pa so fotke bivšega generatorja, kjer je lepo vidno, kje sem brusil sicer s pilo in nato z brusnim papirjem

[ATTACH][ATTACH]27008[/ATTACH][/ATTACH]

LP
Šrauf

iztok.podrzaj

Za jutri okoli treh mi odgovarja, bom pa prej poklical , zanima me kako velik košček inoxa naj bo poleg ploščice, če je ploščica 94x70 mm ali bo dobro, če naredim dodatno še 20x20 mm in luknjo fi 8 na sredini?

LP
Iztok

Srauf

@Iztor
To bi bilo odlično, lepo prosim za te štiri elektrode.
Veselim se obiska.
Hvala
LP
Šrauf

garac

mi pa poročila in novih izdelkov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Srauf

@Garač
če bova dosegla z Iztokom kaj napredka, se bova seveda zelo pohvalila in se hvalila do nezavesti, če pa ne ........
LP
Šrauf

Srauf

@Garač
Mogoče res kot zanimivost sodelavec ima peugeota 208 bencin in se počasi dogovarjava za HHO, vendar za drugačni zaprti sistem. Moj naj bi bil odprt sistem. Seveda on ima senzor zraka in tako dalje. Bom videl, če bo prišlo do realizacije seveda, če rata se bom hvalil na vsa usta drugače pa bom potihnil.
LP
Šrauf