HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

Pozdrav fantje
kaj mislite o HHO ali v slovenščini pokalni plin in montaža v moj XM?
Ali bi plin kaj doprinesel k zmanjšanju porabe nafte? Ali je že kdo to poizkusil doma naredit in kakšni so bili rezultati?
Veliko razmišljam o tem, da bi poizkusil.
Morda pa je to že kje v uporabi pa bi dobil info iz prve roke?
Na internetu so deljiva mnenja (slo. so zelo skeptični, kao v Ameriki pa to množično uporabljajo)
Pa vaše mnenje ali pa morda že rezultati?
LP
Šrauf

Veloce

Nafta in plin je mišljena za tovornjake, ki naredijo mesečno 30.000km, ne pa za dizel avte. Dejansko uporablja mešanico plina in nafte, tako, da rabi oboje. Predelava ni tako poceni in se ne splača.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Francl

Kolikor sem malo na hitro poguglal zadevo, je seveda ravno tako učinkovito, če na dovod goriva montiraš magnetke. Dokazano zmanjšajo porabo goriva za 5-25% in izpust ogljikovega dioksida za min. 90%.
Mnogo manj komplicirano in mnogo ceneje.
;-)
:Hammer3:

dani77si

Citat od: Francl;61044Kolikor sem malo na hitro poguglal zadevo, je seveda ravno tako učinkovito, če na dovod goriva montiraš magnetke. Dokazano zmanjšajo porabo goriva za 5-25% in izpust ogljikovega dioksida za min. 90%.
Mnogo manj komplicirano in mnogo ceneje.
;-)

dokazano? je že kdo zmontiral to?

CitroDS

Mah jaz sem imel te magnete na prejšnem XM-u 2.0. Brez veze, nič ni pomagalo, poraba ista kot brez njih....

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Zeko124

Citat od: CitroDS;61048Mah jaz sem imel te magnete na prejšnem XM-u 2.0. Brez veze, nič ni pomagalo, poraba ista kot brez njih....

lp

Foter je nekaj časa "fotral" v tank neke tablete, menda je precej zmanjšalo porabo, a se vseeno ni splačalo cenovno (delovale naj bi na nekakšni kemijski osnovi, češ da bolj razpršijo neke molekule).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

GSclub

za moje pojme je 2,1td že itak dovolj varčen in ni prave potrebe za eksperimentiranje. recimo pri  mojem breaku, ki je težji in ima slabšo aerodinamiko od limuzine, je najvišja poraba enega tanka v 4 letih 7,4 l/100km, najnižja 4,8, večinoma nekje 6,5.

gigo

Za moje pojme je edini način šparanja plin kateri pa najbolj pride do izraza pri visokokubaturnih motorjih. Vse ostalo je še v fazah povoja.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Francl

Smajli ni tam spodaj brez veze.
To ni nič drugege kot še eden od nategov. Saj se vsako leto kaj spomnijo.
Zraven sem dal tudi namig, da ponavadi niti prodajalci te megle ne vedo kaj prodajajo in kako lahko je nategniti kupce. Kot radi poudarjajo se npr izpust CO2 zmanjša za 90%. Èe bi bilo to res, bi se tudi poraba goriva zmanjšala za 90%. V zakonu o ohranitvi mase ni nobenih lukenj.

Veloce

Citat od: gigo;61060Za moje pojme je edini način šparanja plin kateri pa najbolj pride do izraza pri visokokubaturnih motorjih. Vse ostalo je še v fazah povoja.

Glede na to, da 2.0 porabi približno enako kot 3.0, je plin pri obeh smiselen. Pri 2.1 TD pa brezpredmeten.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gigo

Citat od: Veloce;61090Glede na to, da 2.0 porabi približno enako kot 3.0, je plin pri obeh smiselen. Pri 2.1 TD pa brezpredmeten.

Absolutno je smiselen. Glede približno enake porabe dvolitraša in pa v6-ke pa bi blo še za debatirat.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

psihopat100posto

po mojih izkušnjah je razlika 2-3 litre pri normalni dinamični vožnji.
lp

gigo

Po mojih pa bolj verjetno 4-5litra. Kar zajema vožnja po reg.cesti 90km/h, avtocesta 140km/h in mesto v povprečju 30km/h.

Mike666

Po mojih pa oba  spjieta precej manj ko pa jaz! phheheheh

Zeko124

Citat od: Mike666;61110Po mojih pa oba  spjieta precej manj ko pa jaz! phheheheh

po mojih pa ne boste pili več ne en ne drugi ne tretji, ko bodo tebe dobili Policaji :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si