HHO v XM

Začel/a Srauf, Oktober 30, 2009, 03:22:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

Zeko problem je ker me prvo morajo dobit. So en čas sprobavali pa jim ni ratalo zaj pa mam že leto dni mir ker vidijo da nima smisla. Ko pijem vozijo drugi za brezveze pa jim ne ustavljam.

Zeko124

Citat od: Mike666;61129Zeko problem je ker me prvo morajo dobit. So en čas sprobavali pa jim ni ratalo zaj pa mam že leto dni mir ker vidijo da nima smisla. Ko pijem vozijo drugi za brezveze pa jim ne ustavljam.

Verjamem, na njihovem mestu bi tudi jaz nehal.:Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gigo

Citat od: Mike666;61110Po mojih pa oba  spjieta precej manj ko pa jaz! phheheheh

Ja, si me totalno zdelal na CZ. Same kozle sm vidu pred sabo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Zeko124

Citat od: gigo;61134Ja, si me totalno zdelal na CZ. Same kozle sm vidu pred sabo.

@ Gigo, dokler te jaz ne spustim čez, nimaš kaj jamrat :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Srauf

Pozdrav
Sem naredil in montiral HHO v mojga dizla. Motor dela super brez razlike. Seveda sem moral narediti še nekaj dodatkov.
Aha, in sedaj, kaj je glavno razlika v porabi goriva?
Takole je; s prvi tankom sem naredil cca 100 km več kot običajno
               (nisem imel jeklo 316, ampak 304 bilo je ogromno usedlin rje in malo vode na koncu)   :breaking_pc:

drugi tank pa je pokazal 150 km več poti.
               (imam jeklo 316, usedlin je veliko manj rezultati pa bodo pokazali kaj in kako)
:BigThumbs:
Seveda bom še izboljševal zadevo pa bom poročal.
LP
Šrauf

:emot112:

garac

@šrauf, sem govoril s torom, je rekel, da prideš v soboto, torej si že bil pri njem. Kakšno sliko tvojih "dodatkov" v xm nam privošči, pa še nam, ki nimamo pojma malo razloži za kaj gre
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Srauf

@Garač
Bil pri Torutu in bom spet v soboto. Ja Toro me je okr.cal, kakšen štromar sem, seveda povedal, da bi ti to takoj slikal :take_picture:  in slike dal na forum. Verjetno pa bi me zraven popljuval :bombs: , kako je narejeno. Treba je vedet, da je to v razvojni fazi in da je do knčnega izdelka še daleč. Seveda bom poslikal, in dal fotke na forum, ko bo narejeno tako kot je potrebno.
Sedaj se samo igram in delam približke temu, kar nej bi bilo.
LP
Šrauf

Srauf

Pozdrav
Kratka obrazložitev, kot jo je želel Garač in seveda za vse ostale, ki jih to zanima;
Naredimo reaktor iz plastične ali steklene posode (zaradi neprevodnosti), jeklenih ploščic določene površine (glede na napetost), to vstavimo v posodo, ki se da hermetično zapret, povežemo z akumulatorjem in dovodom zraka v avtomobilu, in to je to. V bistvu pa gre za te celice (koliko celic "kobatura motorja" poveča se proizvodnja HHO-ja ) in mešanje destilirane vode in kohca ali nohca (soli zaradi prevodnosti "segrevanje posode") velkosti posode, kjer se ustvarja HHO.
Vsi vemo, da je kisik in vodik eksploziven, kar pomeni ....
vemo pa tudi, da je bencin oz. nafta sestavljena tudi iz vodika, kar pomeni, da povečamo vodik posledično pa dovajamo čisti kisik (boljša eksplozija v batih)
To bi bilo v kratkem vse.
Èe koga še kaj zanima vprašajte.
LP
Šrauf

Citroenovc

Moje prvo vprašanje bi bilo - a je šansa da (dobesedno) skuriš bate?
OK

LP
Primož

Srauf

Pozdrav
Po mojih izračunih ne, saj se nič ne pozna na moči motorja. Krataka obrazložitev
na minuto naredi motor (dizel ) cca 600 obratov pri ennem obratu posrka moj 2.1 td cca 2 litra zraka, jaz pa dovajam cca 1,5l HHO -ja na minuto, kar je zelomalo.
Se pa dogovarjam, da bom šel preverit izpuh plinov, pa da vidim razliko.

LP
Šrauf

Srauf

Pozdrav
napočil je čas, da priložim nekaj fotk in dam poleg kratko razlago
Fotografije prikazujejo stari generator HHO-ja vendar je to že drugi po vrsti. Prvi generator je bil za 3 cm prevelik in se pokrov motorja ni dal zapret, zato sem moral vse zmanjšat in ratal je ta agregat, kateri je imel vgrajene elektrode iz jekla 304, kar se da videt iz fotk. Posoda agregata je običajna posoda za mehčanje vode.

Srauf

prva fotka elektrode (nove elektrode zato so čiste)
naslednje tri so po pomoti žel enake predstaljajo kompletni generator
četrta fotka je generator iz vrha vidi se konektorji za napajanje dva rdeča in eden črn

Srauf

[ATTACH]26802[/ATTACH]

[ATTACH]26803[/ATTACH]

ti dve fokti sta odprti generator (slabo se vidi rja)

[ATTACH]26804[/ATTACH]

Tukaj se lepo vidi rja

[ATTACH]26805[/ATTACH]

tukaj pa še lepše. Vidijo pa se tudi elektrode, ki pa sem jih povečal glede na prvo fotko iz 6 na 11 elektrod, to mi je omogočilo proizvodnjo plina pri cca 16 A in 12 V cca 1,5 l na minuto.
za vprašanja pa sem tukaj
LP
Šrauf

Srauf

zanimivo hotel sem pogledat drugi sklop slik in izpiše se mi, da neisem prijavljen. pa se prijavim, pa vidim samo eno sliko. Zanimivo zanimivo.

Srauf

tako, končno tudi fotke vgrajenega generatorja z vsem, kar spada poleg v moji cestni križarki. Verjetno je ta del najbolj zanimiv
[ATTACH]26819[/ATTACH]
Tako izgleda vgrajen generator (plavi pokrov posode je generator, zelen je zaščita pred povratno eksplozijo in cevi; črna je dovod HHO-ja v zračni filter prozorna pa je dovod vode v generator)

[ATTACH]26820[/ATTACH]
cevi črna in prozorna in kabel, ki je povezan z akumulatorjem

[ATTACH]26822[/ATTACH]
ob vznožju zračnega filtra je nekaj malega elektronike

[ATTACH]26823[/ATTACH]
tako zgleda ta škatla (v bistvu gre pri tej elektroniki za omejevanje amperaže - potenciometer to omogoči, stikalo pa je zgolj, da lahko zadevo izklopim in seveda še ena ledica, da vidim če zadeva dela, ja in tu je še ventilator ). Na črni cevki se vidi še nepovraten venil.